IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


48Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2021, 23:11   #1
illegal
DUHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart IR Üyeleri Ramazanın İlk Günü

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ramazanın ilk sabahı @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] erkenden yemekler için işe koyulmaya başlarken peşine de @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’i çekelemekteydi..
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uyanıkları yemek yapmaktan kaçmak için kendileriyle bütünleşmiş sarı bezlerini ellerine almış cilala parlat işine çoktan koyulmuşlardı.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zar zor da olsa @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’i mutfağa sokmuştu ancak ağzı da hiç durmuyordu.“ Kimse bana yardım etmiyor, her işe ben mi koşturayım yeter ya anayım ben ana!” diye bağırıp çağırıyordu. Mutfakta yemekler yapılırken @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] baş döndürücü kokuları alıp hoplaya zıplaya mutfağa girer. Karnıyarık sever @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mutfakta adeta aşçı edasıyla dolaşmaya başlar.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;
+ Karnıyarıkta en temel husus kıyması ve tuzudur! Siz buna tuz attınız mı?
dediği gibi kaşığı kapar ve tadına bakar.

O sırada bunu gören @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;
+ Kızz napttıın orucuz yaaaa Allah seni der ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile kikirdemeye başlar.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “ yemin ederim bıktım sizden” bakışları atarken @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendini avuturcasına
+ Naptım sanki orucum mu bozuldu tuzu var mı diye baktım tuzsuz mu olsun?
diye diye mutfağı terk eder..

Bu sırada seslere uyanan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hiç aldırış etmeden bilgisayarının başına geçmiş okey oynamaya başlamıştı bile. Herkes gergindi. Kahvaltısız bir güne uyanan diğerlerini bakalım nasıl maceralar bekliyor...

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] temizliğe koyulurken, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] evin içinde bir o yana bir bu yana koşuşturup şarkı söylemekteydi.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’la @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’un bu kadar enerjik olmasından şüphelenmiş olmalılar ki birbirlerine fısıldamaya başlamıştırlar ;

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ; Kesin bu @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi bizi kandırıyor bu kadar enerjik olması imkansız ya!

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ; Yaa sorma ilk gün olmasına rağmen hayat enerjim çekilmiş gibiyim!

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ; Alın benden de o kadar kızlar, her yerde yemek görüyorum!

Akşam üstü gelip çatmıştı herkes bir kenarda sızlanıp bunalırken akşamdan yatmaz sabahtan kalkmaz , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hala uyumaktaydı.
(kimi oyun sevdalısı kimi rap dinlemekten kendini alamamış diğeri sabaha kadar mani yazmış kimi sabaha kadar yayın yapıp kimseyi sesinden uyutmamış..)

İftara 2 saat kala güzel yemek kokuları etrafı sarmıştı bile..
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uykusundan yeni yeni ayılıyordu. Gözlerini açar açmaz saati sorup "6" cevabını alınca yastığı kafasına bastırıp ağlamaklı bir şekilde uykusuna geri dönmek istedi. Ancak @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] terliği fırlattığı gibi hedefi tam onikiden vurarak onu havaya sıçratmayı başardı. Elinde silah varmış gibi bir edayla terliğine üfleyip yaptığı şeyden memnun öylece @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’un başında duruyordu.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gülerek ;

+ Orucu da uykuya tutturdun. Kalk pideleri almaya hadi bakalım.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ahlanarak vahlanarak kalkıp pide almaya gider.

O sırada evi tatlı bir telaş sarmıştır. İftar sofrasını @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hazırlamaya başlamışlardır.. Ancak @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o kadar isteksizler ki @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yemek kaşığı getireceği yerde çay kaşıklarını toplayıp gelmiştir.. Ah @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ahh. Açlık sana neler yaptırıyor.. Bunu gören @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gülse mi ağlasa mı bilemezken @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ise sinir olup @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’e söylenmeye başlamıştır.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’nun söylenmeleri çatal, kaşık ve bardak seslerinin içinde kaybolup gitmiştir..

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ise o sırada Bereket Fırın’a ulaşmıştır.
Bereket Fırın’ın sahibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] herkes tarafından sevilen ağzı dualı biridir, dükkanını her gün besmele ile açar ekmeklerini itinayla pişirir. Ramazan ayında tüm mahalleli Bereket Fırın'da saatlerini alan pide kuyruğuna girer ve bu kuyruk mahallenin diğer ucuna kadar uzanır.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iki metre uzaktan bu kuyruğu görünce tansiyonu düşer, gözünü karartır ve uyanıklık yapıp ön sıralara doğru ilerlemeye çalışır.
Bunu gören @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;

+ Heyy delikanlı nereye böyle hayırdır kuyruk arkada görmüyor musun? Kimsenin hakkını kimseye yedirmem diyerek onu arka sıralara doğru yönlendirir. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım saat bekledikten sonra sonunda sıcak pideleri alıp eve gider.

Artık iftara son dakikalar kalmıştır.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sabahtan beri ortalarda çok görünmeden planını gizli gizli kuruyordur. Kablolar, duzenekler kimse de bir şey diyemiyor soramıyor. Her şeyi hazırladıktan sonra zafer kazanmış gibi geçip karşısına bir süre bakar ve gülerek eserini izler. Akşam olup herkes biraraya toplanınca iftar vaktine bir dakika kala bombayı patlatır. Kurduğu hoparlörden gelen "bommm!" sesini duyan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oburluğuna yenik düşerek bir bardak suyu bir dikişte içer. Ardından gerçek top patlayıp ezan başlayınca @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’ın bebek suratı bir anda şekil değiştirir. Herkes kahkaha atar.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Ramazan boyunca hep böyle neşeli olalım, Allah birlik ve beraberlik içinde nice ramazanlara ulaştırsın, hadi herkese afiyet olsun" der ve çatal seslerinin gülüşme seslerine karıştığı bu güzel sofra yıllarca konuşulacak bir anı olarak kazınır herkesin hafızasına.


Duhan & Yazgı



#ircrehberi
________________

''seni kurşuna dizmekle boynunu öpmek arasında gidip geliyorum..''

 
Alt 07 Nisan 2021, 23:24   #2
Standart

Elinize ve Kaleminize saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] & @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim güzel bir paylasim olmus
orucluyken (ac ken) biz biz degiliz

herkese simdiden hayirli Ramazanlar olsun insallah

________________

IR Üyeleri Ramazanın İlk Günü

S & S
 
Alt 07 Nisan 2021, 23:27   #3
Zerya
Zeytin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok hossunuz : )
Gülümseten cümleler ile mübarek ramazan ayına hoş bir giriş yapıyorsunuz ne güzel...
Yüreğinize, emeklerinize sağlık.

________________

Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alt 07 Nisan 2021, 23:50   #4
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hanımcım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize, kaleminize sağlık güzel bir paylaşım olmuş

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 07 Nisan 2021, 23:54   #5
Standart

Yeterince temizlik yaptığım yetmiyor , ramazanda da temizlik işini bana yıktınız ya tebrikler dkjxkdk
Gerçekten harika olmuş elinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :* ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ramazan serisinin devamini bekliyorum şuracıkta...

________________

۰۪۫.۪۫۰𝓑𝓪𝔃𝓲 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻 ,𝓫𝓪𝔃𝓮𝓷 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻۰۪۫.۪۫۰
𝑪𝒊𝒌𝒂𝒓 𝒊𝒍𝒊𝒔𝒌𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 , 𝒔𝒂𝒉𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒕𝒍𝒖𝒌𝒍𝒂𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 𝒎𝒊𝒅𝒆𝒎𝒊 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒊𝒚𝒐𝒓:OdvV24:

۰۪۫.۪۫۰𝓟𝓱𝓸𝓮𝓷𝓲𝔁۰۪۫.۪۫۰
 
Alt 08 Nisan 2021, 00:13   #6
R`
Razor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

'' @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ahlanarak vahlanarak kalkıp pide almaya gider.''


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hangi güç ? ;d
Eline emeğine sağlık bro'm,hepsini senin yazdiğini biliyorum,bff ;*

________________

Daha çok gülümse,kronik kötümser.
 
Alt 08 Nisan 2021, 09:22   #7
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] & @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize sağlık

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 08 Nisan 2021, 09:45   #8
Standart

emeginize saglik

________________

No MoRe DramA
 
Alt 08 Nisan 2021, 09:50   #9
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

:)))) Harika bir Paylaşım,Emeğinize Saglik

 
Alt 08 Nisan 2021, 10:09   #10
Pia
Banlı Üye
Pia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize sağlık harika olmuş

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:16.