IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yaşam ve Detay Yaşama dair gelişmeler burada. İlgi çekici olaylar, inanç, ilişkiler, ilginç olaylar yaşam ve detayda.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2024, 17:00   #1
Süper Moderatör
Melodi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Güneydoğu’nun Gladyatörleri Kamçılı adamlar

Diyarbakır’da her yıl Mayıs ayında yapılan şenliklerde, ‘Güneydoğunun Gladyatörleri’ ellerindeki kamçılarla güç gösterisi yaptı. Gösteri sırasında kamçılı adamlar arasında zaman zaman gerginliklerde yaşandı.

Güneydoğu’nun Gladyatörleri Kamçılı adamlar

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Pirhadyan köyündeki Şeyh Şerif ziyaretinin ardından asırlardır her yıl Mayıs ayında yapılan kamçı şenliğinde gençler güç gösterisinde bulundu. Köyden yaklaşık 3 kilo metre uzaklıktaki Dicle Baraj gölünün yakınlarında yer alan tepede 'arena' olarak düzenlenen boş alanda gençler, önceden hazırladıkları ve birbirine sarılan poşulardan oluşan kamçılarla kavga etti.

Güneydoğu’nun Gladyatörleri Kamçılı adamlar

Çevre köylerden de şenliğe katılanlarla kıyasıya göç gösterisinde bulunurken, kalabalık tezahüratla gençlere destek verdi. Yaklaşık 4 bin kişinin izlediği kamçılarla dövüşen gençler akıllara gladyatörlerin mücadelesini getirdi. 'Güneydoğunun Gladyatörleri' arasındaki kamçı gösterisi sırasında zaman zaman kavgalar da yaşanırken, olayın büyümemesi için ellerinde sopalar bulunan hakemler, müdahale ediyor. Şenliklere katılan Hüseyin Suvar, bölgede geçmişi 700 yıl öncesine kadar dayanan kamçılı gösterilerinin burada yapılan ziyaret ve anma programının ardından gerçekleştiğini belirterek, gençlerin güç gösterisinin şenliklere damga vurduğuna dikkat çekti

Güneydoğu’nun Gladyatörleri Kamçılı adamlar


700 YILLIK BİR GEÇMİŞİ VAR


Bölgede, baharın gelişiyle birlikte çevre ilçeler ve köylerden gelen binlerce kişi Dicle ilçesinde ziyarete giderek adaklar adar ve dilekler tutar. Ardından festival havasında geçen etkinlikten sonra köylerden gelen binlerce genç belirledikleri alanda kamçı oyunu oynuyor. 600-700 yıl öncesinde oynanan gösteri, İran'dan buralara geldiği belirtiliyor.

Güneydoğu’nun Gladyatörleri Kamçılı adamlar

Kaynak:https://www.sabah.com.tr/yasam/guneydogunun-gladyatorleri-kamcili-adamlar-6951535
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:54.