IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Xiaomi (https://www.ircrehberi.net/xiaomi/)
-   -   En İyi Akıllı Telefonlar 2021 (Redmi K40 Pro+) (https://www.ircrehberi.net/xiaomi/72479-en-iyi-akilli-telefonlar-2021-redmi-k40-pro.html)

ArDa 04 Haziran 2021 13:56

En İyi Akıllı Telefonlar 2021 (Redmi K40 Pro+)
 
Redmi K40 Pro+


Xiaomi en iyi telefonlar için birkaç model paylaşmıştık. Bu modellere ek olarak Redmi serisini de dahil edebiliriz. Sonuçta Xiaomi’nin markasından söz ediyoruz. Bu telefonda sadece 1 ay kadar öncesinde tanıtıldı.

Amiral gemisi telefonların Çin modeli diyeyim siz anlayın. Çünkü Redmi K40 Pro+ modeli sadece Çin’de satılacak bir telefon. Ama bu en iyi telefonlar listemize girmesine engel bir durum değil. Sonuçta telefon sunuldu ve çok güçlü bir telefon.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tasarım

Xiaomi’nin tasarım dilinden söz etmiştim. Mi 11 tasarımı diye bir kelime geçirmiştim. Bu tasarım dili yeni tasarım dili olarak geçiyor. Mi 10S modelinde üst üste kameralar kullanılsa da Mi 11 serisinde daha toplu kamera kısmı var.

Lensler de çok büyük duruyor ve telefonun bir tık kadar dikkat çekiciliğini arttırıyor. Arka kapak genel anlamda sade.

Geçişli bir renk ve özel dokulu bir renk seçeneği olduğunu da bilmekteyiz. Telefonun ön bölümünde de bahsettiğimiz gibi kamera bulunuyor. Ekranın üzerinde yer alan kamera, küçük ve ideal bir yerleşimde.

Ekran Özellikleri

6.67 inçlik ekran boyutunun olduğu telefonda AMOLED ekran var. Üstünü ve altını çiziyorum hala AMOLED ekran dışına çıkmadık. LCD ekranı görecek miyiz bilmiyorum ama artık AMOLED ekran gerçekten bir standart.

Bunun altına düşün marka yok. Telefonun çözünürlüğü ise 1080 X 2400 piksel. 120 Hz yenileme hızında olan ekranda 395 PPi piksel yoğunluğu da yer alıyor. Dokunma hızı ise oyun telefonlarını aratmıyor. 360 Hz dokunma hızı var.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Teknik Özellikler ve Donanım

Snapdragon 888 işlemci diyelim ve artık siz anlayın. Listede 9 akıllı telefona geldik ve bu işlemcinin dışında yine bir düşük seri olan Snapdragon 870 modelini gördük. Daha farklı bir işlemciye düşmedik. Böyle bir telefona da zaten böyle bir işlemci yakışır diyelim ve diğer teknik özellikleri de paylaşalım.

Bu modelde RAM konusunda ise şaşırtıcı bir şekilde tek seçenek kullanılmış. En azından iki seçim hakkı düşünülebilirdi. Tek seçim var ve bu seçimde de 12 GB LPDDR5 RAM kullanılmakta. Depolama alanı da RAM gibi tek seçenek ve sadece 256 GB depolama alanı alınabiliyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kamera Özellikleri

Xiaomi, Samsung üzerinden bir kamera kullandı ve bu kamera amiral gemisi akıllı telefon modellerinin gediklisi oldu. En iyi akıllı telefonlar için böyle bir kamera kullanılması da şart. Telefonda Samsumg imzalı olan 108 MP değerinde bir ana kamera var.

Tabii ki 8K çekim desteğine de sonuna kadar destek veren akıllı telefonun 30 fps kare hızını da bir not olarak ekleyelim. Zaten Redmi K40 Pro+ modelinde arka kameraya baktığınız zaman resmen kamerayı hissediyorsunuz.

Dev bir lens dışarıdan da gözüküyor. İkinci kamerada 5 MP telefoto var ve 50 mm kamera makro çekim için de kullanılıyor. Diğer kamera ise 8 MP ekstra geniş açılı kamera. Aslında ön kameraları paylaşmayacağımı söylemiştim ama şöyle bir ufak ekleme yapalım. Ön kamera 20 MP.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


B]Alıntı[/B]

Kaynak : Bilişim Uzmanı O. Özsezgi


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi