IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Wordpress (https://www.ircrehberi.net/wordpress/)
-   -   Wordpress Jetpack Kurulumu ve Ayarları (https://www.ircrehberi.net/wordpress/77949-wordpress-jetpack-kurulumu-ve-ayarlari.html)

ExCaLuBuR 15 Temmuz 2021 20:52

Wordpress Jetpack Kurulumu ve Ayarları
 
Jetpack Nasıl Kurulur

WordPress Jetpack 5 milyondan fazla aktif kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Jetpack kurulumu için aşağıdaki adımları takip edin.

1. Adım: Jetpack eklentisini diğer WordPress eklentileri gibi WordPress panelinizin > eklentiler menüsünden kolayca yükleyip aktif edebilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2. Adım: Eklentiyi kurup etkinleştirdikten sonra Jetpack menüsünden “Jetpack’i kur” butonuna tıklayın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

3. Adım: Daha sonra Jetpack ile bağlantıyı kurabilmek için WordPress veya Gmail hesabınızla girişi yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Girş yaptıktan sonra Jetpack’in çeşitli plan ve özellikleri ile karşılaşacaksınız. Ücretli bir plana yükseltmek isterseniz, ilgili planlardan ihtiyaçlarınıza göre olanları belirleyip plan yükselte bilirsiniz. Eğer ücretli bir plan almak istemezseniz, sayfanın en alt bölümüne gidin ve ücretsiz seçeneği seçin.

Jetpack Ayarları Nasıl Yapılandırılır

Jetpack menüsü 3 bölümden oluşur. Gösterge tablosu, ayarlar ve site istatistikleri. Gösterge tablosunda mevcut durumla alakalı genel bilgiler yer alır. Ayarlar menüsü Jetpack optimizasyonlarının yapıldığı ana bölümdür. Site istatistikleri ise detaylı bilgilerin bulunduğu bir tablo içerir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Güvenlik Ayarları

Kullanım dışı kalma izleme: WordPress web sitenizde oluşabilecek herhangi bir hatadan dolayı siteniz kullanım dışı kalırsa sistemde kayıtlı mail adresinize bilgi maili gönderir. Bu özelliği açık konumda ayarlamayı düşünebilirsiniz.

Protect: WordPress güvenliği ile ilgili herhangi ek bir eklenti kullanmıyorsanız bu özelliği kesinlikle açık konumda ayarlamalısınız.

WordPress.com giriş yapma: Web sitenize üye olan kullanıcıların WordPress hesaplarından da giriş yaparak iki aşamalı kimlik doğrulama özelliğini aktif eder.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Performans Ayarları

WordPress web site sayfalarınızın hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlamak, kullanıcı deneyimi ve SEO açısından çok önemli bir konudur. Jetpack’in site hızlandırma özelliği; görsel, JS ve CSS kaynaklarını yükleme sürelerini düşürür. Bu bölümdeki özellikleri açarak belirli bir statik kaynağı Jetpack CDN’ninden kullanabilirsiniz.

Ayrıca Jetpack görseller için lazy load özelliğini de destekler. Lazy load için farklı bir eklenti kullanmıyorsanız, sitenizdeki görsel içeren sayfaları hızlandırmak için “Resimler için geç yüklenmeyi etkinleştirin” özelliği açık konumda ayarlayabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Jetpack Yazma Ayarları

Jetpack, Markdown desteği ile görsellerin tam ekran Carousel galeri, LaTex desteği gibi blog yazarları için bazı yararlı araçlara sahiptir.

Ortam: Eğer Carousel olarak açılan bir galeriye ihtiyacınız varsa bu menü altındaki özellikleri aktif edebilirsiniz.

Derleniyor: Bu menü, şablona dayalı çalışmayı tercih edenler için kullanışlıdır. Yazıları, sayfaları, ayarlarınızı kopyalayarak mevcut şablonuz üzerinden çalışmanıza olanak tanır. Markdown, içerik yazmak için tasarlanmış bir araçtır. Mevcut editörünüzden memnun değilseniz bu editörü tercih edebilirsiniz.

Özel İçerik Türleri: Jetpack, WordPress web siteniz için 2 özel içerik türü eklemenize olanak tanır. Bu özelliği aktif ettiğinizde, Jetpack ayarlarında “Portföy” ve “Görüşler” olarak bu 2 özelliği kullanabilirsiniz. Eğer temanız özel içerik türlerini desteklemiyorsa ilgili kısa kodları ekleyerek kullanabilirsiniz.

Tema güçlendirmeleri: Bu bölüm sitenizin teması için 2 özelliği eklemenizi sağlar. Sınırsız kaydırma ve CSS özelleştirme paneli. Sonsuz kaydırma özelliği, WordPress sitenizin sayfalandırma yapısını değiştirir. Kullanıcıların sonraki sayfaya tıklamasına gerek kalmadan otomatik olarak yüklenir. Böylece kullanıcı aşağı kaydırdıkça daha fazla gönderi yüklemiş olacaksınız.

Sitenizde sınırsız kaydırma özelliğini kullanabilmek için temanızda bazı bölümlere ekstra kod parçası eklemeniz gerekir. Nasıl yapacağınızı öğrenmek için eklentinin talimatlarını inceleyebilirsiniz.

Bileşenler: Bu bölümde sayfalarını için bazı bileşenleri aktif edebilirsiniz. Örneğin belirli bir hizmetle alakalı sayfanıza “abonelik formu” ekleyebilirsiniz.

WordPress.com araç çubuğu: Bu özellik mevcut admin araç çubuğunuzu, WordPress.com benzeri bir araç çubuğu ile değiştirmenizi sağlar. Sayfalarınızı ve yazılarınızı özelleştirmenize kolaylık sağlayacak bazı hazır bloklar sunar.

Paylaşma Ayarları

Bağlantıları Duyurun: Jetpack “Bağlantıları duyurun” özelliği, web sitenizi sosyal medya ağlarına bağlamanıza olanak verir. Özellik etkinleştirildiğinde, yeni yayınlanan makaleler otomatik olarak bağlı sosyal medya platformlarında paylaşılır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Paylaşım Düğmeleri: Paylaşım düğmeleri adından da kolayca anlaşılabileceği üzere sosyal medya paylaşım butonları içerir. Gönderilerinizin son bölümünde sosyal ikonlar yerleşir ve kullanıcılar burada yazılarınızı kolayca paylaşabilirler. Özelliği etkinleştirdiğinizde “Paylaşım düğmelerinizi yapılandırın” alanına tıklayarak sosyal ikonlarınızı özelleştirebilirsiniz.

Beğenme düğmeleri: Paylaşım düğmeleri gibi beğen düğmesi de gönderilerinizin son bölümüne yerleşen bir butondur. Kullanıcılar butona tıklayarak içeriği beğendiğini söyleyebilirler.

Tartışma Ayarları

Jetpack’in tartışma bölümündeki bu ayarlar WordPress’in mevcut yorum sisteminin geliştirilmesini sağlamaktadır.

Kullanıcıların yorum yapmak için WordPress, sosyal medya hesapları veya Google hesaplarından giriş yapmasını isteyebilirsiniz. Ayrıca yorumlar formunun belirli bölümlerinde ve renk şemasında değişiklikler yapabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Trafik Ayarları

Benzer Yazılar: Makalelerinizin alt bölümünde konuyla ilgili diğer makaleleri sunmak Jetpack’in benzer yazılar özelliğini aktif edebilirsiniz. Gönderiler için bir başlık, küçük bir görsel ve yazının kategorisini sunabilirsiniz. Bu özellik paylaşımlarınızla alakalı en az 3 gönderi bulduğu zaman yerleşecektir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Site istatistikleri: Bu bölümde sitenizdeki sayfa görüntülemelerinin istatistiklerine kimlerin dahil olmamasını gerektiğini ve bu istatistikleri hangi kullanıcı grubu görüntüleyebilir ayarlayabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

WP.me Kısa Bağlantıları: Wp.me uzantılı kısa bağlantıları etkinleştirebilirsiniz. Makalelerinizi yayına alırken gönderinize özel kısaltılmış URL’yi alabileceksiniz.

Site haritaları: Hali hazırda bir SEO eklentisi kullanıyorsanız bu bölümü etkinleştirmeyebilirsiniz. Rank Math SEO, All in One SEO Pack, Yoast SEO gibi popüler WordPress SEO eklentilerinde bu özellikler bulunduğu için etkinleştirmenize gerek yoktur.

Site doğrulaması: Bu bölümde yine klasik SEO eklentilerinden kolayca yapabildiğiniz bir özelliktir. Eğer herhangi bir SEO eklentisi kullanmıyorsanız, bu bölümde Search Console, Yandex Webmaster veya Bing Console doğrulama işlemlerini yapabilirsiniz.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

She 04 Eylül 2021 22:01

Elinize sağlık güzel paylaşım olmuş

WildCat 04 Eylül 2021 22:10

emeginize saglik

Sim 18 Eylül 2021 07:51

güzel pylasim emeginize saglik

Reyhan 19 Eylül 2021 00:55

Bilgilendirici olmuş, teşekkürler.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi