IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Wordpress Wordpress hakkında tema, eklenti veya sorunlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2022, 22:25   #1
Standart Polylang Kullanımı - WordPress Çoklu Dil Seçeneği

Polylang, çok dilli web siteleri oluşturmak için harika bir WordPress dil eklentisidir. Günümüzde çeşitli dillerde hizmet veren firmalar, (turizm, emlak, gayrimenkul, otelcilik, araç kiralama, vize takip) gibi sektörlerde yabancı dil konuşan kullanıcıya ulaşmak için çok dilli web sitelerine ihtiyaç duymaktadırlar.

WordPress Polylang eklentisi birden fazla dil seçeneği içeren web siteleri oluşturmak için tercih edebileceğiniz ücretsiz bir dil çeviri eklentisidir.

Polylang Kullanımı - WordPress Çoklu Dil Seçeneği

Makalemizde birden fazla dil içeren bir siteyi Polylang eklentisi ile nasıl yapılandırabileceğimizi, Polylang kullanımını ve en iyi ayarların nasıl yapılabileceğini anlatacağız.

WordPress Polylang Kurulumu

WordPress Polylang dil çeviri eklentisinin kurulumu için sol bölümdeki Yönetim Paneli > Eklentiler > Yeni ekle menüsüne giderek eklentiyi, eklenti mağazasında aratın.

Polylang Kullanımı - WordPress Çoklu Dil Seçeneği

Ardından eklentiyi yükleyip, etkinleştir butonuna tıklayın. Polylang kurulumu işte bu kadar basittir. Ayrıca eklentiyi indirmek için WordPress sitesinde, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eklenti sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Polylang Kullanımı ve Ayarlar

Polylang kurulumunu tamamladıktan sonra sol Yönetim panelinden > Languages eklenti menüsü altından > Languages bölümüne tıklayın.

Dil Ekleme Ayarları

Polylang, yerleşik olarak 90’dan fazla dil seçeneği ile birlikte gelir. Öncelikle, web sitenize eklemek istediğiniz dilleri seçmektir.

Polylang Kullanımı - WordPress Çoklu Dil Seçeneği

Choose a language bölümünden sitenizin ana dilini seçin. Bizim bizim bu Türkçe’dir. Ardından “Add new language” butonuna tıklayarak kaydedin. Benzer şekilde istediğiniz kadar dil ekleyebilirsiniz. İstediğiniz dilleri ekledikten sonra, “Order” bölümünden dil sırasını seçin. Birden fazla dil eklediğinizde, Polylang mevcut gönderiler, sayfalar, kategoriler veya etiketler için varsayılan dili ayarlamak için bir bildirim gösterecektir.

Varsayılan Dil Seçimi

Web siteniz için ek dilleri ekledikten sonra siteniz için varsayılan bir dil ayarlamanız gerekiyor. Mevcut içeriklerinizin dili varsayılan dil olarak ayarlanmalıdır.

Varsayılan bir dil ayarlamak için, dil listesinden dolar sembolünün üzerine gelin ve tıklayın. Bir dilin önündeki “$” dolar işareti, o dilin varsayılan dil olduğu anlamına gelir. Biz bu örnekte varsayılan olarak “Türkçe” dilini ayarlıyoruz.

Polylang Kullanımı - WordPress Çoklu Dil Seçeneği

Dil Değiştirme Ayarları

Çok dilli web sitelerinde olmazsa olmaz bir araç, dil değiştirme menüleridir. Kullanıcıların tercih ettikleri dile kolayca geçmelerini sağlayarak, ilgili dilin sayfasını yükler. Polylang dil değiştirme özelliğini aktif etmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

Dil Seçeneği Ekleme (Menüler)

WordPress yönetim panelinden > Görünüm > Menüler bölümüne gidin.

Polylang Kullanımı - WordPress Çoklu Dil Seçeneği

Menü öğeleri ekle bölümünden “Languages” özelliğini “Add to Menu” butonuna tıklayarak ana menünüze ekleyin.

Ardından menü yapısı bölümünden, eklediğimiz “Languages” menüsünün özelliklerini ayarlayabiliriz.

Display as a dropdown: Dil değiştirme menüsünü dropdown menüsü olarak ayarlar. Temanızın yapısına göre tercih edebilirsiniz.

Displays language names: Dil isimlerini gösterir. Bu bölümü işaretleyebilirsiniz.

Displays flags: Dilleri bayrak olarak gösterir. Bu bölümü işaretleyebilirsiniz.

Hides the current language: Mevcut dilin bilgilerini gizler, sadece ek dilleri gösterir. Mevcut dildeyken yine mevcut dili tıklamak mantıksız olacağı için bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.

Son olarak “Menüyü kaydet” butonuna tıklayın ve artık dil değiştirme özelliği artık sizin için aktif.

Not: Eğer menü öğeleri ekle menüsünde “Language switcher” bölümünü göremezseniz, “Ekran tercihleri” bölümünden ilgili alanı işaretleyin.

Polylang Kullanımı - WordPress Çoklu Dil Seçeneği

Dil Seçeneği Ekleme (Bileşenler)

Polylang dil değiştirme menüsü web sitenizin ana menüsüne veya farklı menülerine ekleyerek kullanabileceğiniz gibi web sitenizin bileşenlerine ekleyerek de dil değiştiriciyi kullanabilirsiniz.

WordPress yönetim panelinden > Görünüm > Bileşenler bölümüne gidin.

Polylang Kullanımı - WordPress Çoklu Dil Seçeneği

Mevcut bileşenler alanından “Language switcher” özelliğini, web sitenizin istediğiniz bölümüne sürükleyerek ekleyebilirsiniz. Yukarıdaki örnekte sidebar alanına eklenmiş dil değiştirme menüsünü görüyorsunuz. İlgili özellikleri ihtiyaçlarınıza göre işaretleyin ve ardından kaydet butonuna tıklayın.

Tema Çevirileri

Polylang diller menüsüne yeni bir dil ekledikten sonra, yapmanız gereken bir diğer adım ise mevcut temanızın bileşenlerini yeni eklenen dile göre çevirmenizdir. Temanızın ve WordPress eklentilerinizin bileşenlerini çevirmek için aşağıdaki adımları takip edin.

WordPress yönetim panelinde > Languages > Strings translations menüsüne gidin.

Polylang Kullanımı - WordPress Çoklu Dil Seçeneği

Bu alanda web site başlığı, açıklaması ve diğer tema bölümlerini çevirebilirsiniz. Tüm bölümleri çevirdikten sonra “Değişiklikleri Kaydet” butonuna tıklayın.

Polylang URL Yapısı

Polylang dil eklentisinin en önemli avantajlarından biri de SEO uyumlu URL yapısı ayarları tamamen ücretsizdir. Sayfalarınızın ve yazılarınızın URL yapısını bu bölümden ayarlayabilirsiniz.

Polylang Kullanımı - WordPress Çoklu Dil Seçeneği

Sayfa, Kategori ve Makale Sayfalarının Çevirisi

Mevcut sayfa veya yazılarınızın yabancı diller için çevirilerini oluşturmak için, sayfa veya yazılarınızın menü sayfasına gidin. Mevcut yazı ve makalelerinizin burada listelendiğini göreceksiniz. Bu bölümde çevirisini yapmak istediğiniz dilin bayrağı altındaki artı “+” işaretine tıklayın.

Polylang Kullanımı - WordPress Çoklu Dil Seçeneği

Seçtiğiniz dil için çeviri metnini girin. Web sitenizin mevcut sayfalarını, kategorilerini, etiketlerini farklı diller için benzer şekilde oluşturabilirsiniz.

Tüm bu adımları tamamladıysanız, WordPress Polylang dil çeviri eklentiniz artık kullanıma hazır demektir.
Seçtiğiniz dil için çeviri metnini girin. Web sitenizin mevcut sayfalarını, kategorilerini, etiketlerini farklı diller için benzer şekilde oluşturabilirsiniz.

Tüm bu adımları tamamladıysanız, WordPress Polylang dil çeviri eklentiniz artık kullanıma hazır demektir. Eğer Polylang dışında farklı bir eklenti kullanmayı düşünürseniz, yorumlar kısmından bize belirtirseniz sizler için kurulum ve ayarları hakkında en kısa sürede paylaşım yapmaya çalışırız.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu ExCaLuBuR tarafından (11 Mart 2023 Saat 23:11 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 06 Aralık 2022, 22:51   #2
Standart

Ex görev başında :)
Emeğine sağlık, paylaşım için teşekkürler hemşom

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:31.