IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzay Uzay'dan Son Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2021, 12:42   #1
Standart Bilim insanlarından 'Mars vebası' uyarısı!

Bilim insanlarından 'Mars vebası' uyarısı!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Mars'taki kaya ve topraklardan alınan örnekleri ayrıntılı bir şekilde test etmek için Dünya'ya getirilmesi amacıyla birlikte çalışıyor. İki kuruluş, geçen Şubat ayında Kızıl Gezegen'e inen Perseverance gezgini tarafından toplanan örnekleri almak için 2026'da bir kara aracı fırlatmayı planlıyor. Dolayısıyla, potansiyel olarak içinde yaşayan mikroorganizmaların bulunabileceği toprakla yakın bir gelecekte Dünya'ya ulaşmış olacak.


NASA'nın açıklamasına göre Mars'ın bozulmamış örneklerini Dünya'ya geri döndürmek, nesillerdir bilim insanlarının en büyük hayallerinden bir oldu. Ancak, Mars'tan alınan örneklerin, Dünya için oldukça büyük riskler taşıdığını iddia eden bir grup bilim insanı tarafından kurulan Uluslararası Mars Numune Dönüşüne Karşı Komite'de (ICAMSR) yer alan Dr. Gilbert Levin bu konuda pek hevesli değil.

NASA'nın 1975'ten 1983'e kadar süren Viking programında mühendis olarak çalışan Levin, Daily Star'a verdiği demeçte Kızıl Gezegen'de yer alan mikroorganizmaların, Dünya'nın savunmasız olduğu yıkıcı bir Mars vebası pandemisine neden olabileceğini öne sürdü.

Levin, "Numuneler güvenli kaplar içinde Dünya'ya getirilse bile, bir kısmının kabın açılacağı laboratuvardan kaçma ihtimalinin yüksek olabileceğinden endişeleniyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan ICAMSR'den bilim insanları, gökbilimci Carl Sagan'ın 1973 yılında yayımlanan Kozmik Bağlantı adlı eserine atıftabulunarak benzer bir uyarı dile getirdi:"Mars biyolojik açıdan karmaşık bir ortama sahip. Buradan elde edilen örnekler Dünya'daki karasal ortama nakledilirse, muazzam biyolojik hasara yol açabilecek patojenler ve organizmalar meydana gelebilir."Öte yandan, ICAMSR Direktörü Barry DiGregorio, Mars'tan toplanan örnekleri güvenli bir şekilde getirmenin yolunun Dünya'dan önce Ay Geçidi Uzay İstasyonu'nda bekletmek olacağını söyledi. Böylece, Mars salgınlarına karşı bağışıklığı olmayan Dünyalılara enfeksiyon salınma riski olamadan numuneler üzerinde çalışılabilir.

 
Alt 01 Mayıs 2021, 12:43   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ya her şeyimiz bitti birde şu mars haberleri yok bilmem neleri çıktı. Daha korona dan çıkamıyoruz.

________________

~ E & B ~
 
Alt 01 Mayıs 2021, 12:44   #3
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bir sen eksiktin dediğinizi duyar gibiyim. Ya da sesim yankı yapmıştır.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:29.