IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Üyelerimize Soruyoruz! (https://www.ircrehberi.net/uyelerimize-soruyoruz/)
-   -   Sunuculardaki özel okuma hakkında ne düşünüyorsunuz? (https://www.ircrehberi.net/uyelerimize-soruyoruz/138620-sunuculardaki-ozel-okuma-hakkinda-ne-dusunuyorsunuz.html)

NorthernLights 08 Ocak 2023 16:47

Sunuculardaki özel okuma hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Genellikle Unreal 3.2 IRCd versiyonunu kullanan sunucularda bulunan ve genel olarak adı m_spy modülü olarak geçen özel okuma modülü sayesinde, yetkili olan kişiler (Eğer ekstra bir kodla müdehale edilip belli nicklere yetki verilmediyse), sunucuya giriş yapan kullanıcıların özelde konuştuğu kişilerle olan görüşmelerini okuyabilmektedir. Bu durum kişisel gizliliği açıkça ihlal etmekte ve iki kişi arasında geçen bütün özel görüşmeyi, konuşulan konuları, paylaşılan özel bilgileri ve bunun gibi bilgileri yetkili kişilere taşımaktadır.

Güvenle sohbet etmeyi imkansız hale getiren bu modülü nasıl görebiliriz? Sunucuda modülleri gizlemek için ekstra bir engelleme yapılmadıysa, /module komutu ile sunucudaki modüller listelenebilir. (Bu modülü saklamak için ismini değiştirenleri de gördüm)

Özel okuma modülü genellikle m_spy.c olarak geçmektedir. Bu modülü görüyorsanız, güvende değilsiniz demektir.

HybridIRC yönetimi olarak asla onaylamadığımız bir konudur ve sunucumuzda özel okuma modülü kurulamayacak şekilde konumlandırılmış yazılımlar mevcuttur. HybridIRC kullanıcılarının özelleri, sadece kendilerine özeldir.

Güvenli sohbet için, güvendiğiniz ve bu modülün yer almadığı sunucuları seçmenizi öneriyoruz.


Not: IRC herkese açık bir sohbet ağıdır ve burada paylaştığınız her bilgiden siz sorumlusunuz. Güvenmediğiniz insanlara özel bilgilerinizi paylaşmamanızı tavsiye ediyoruz.



Peki bu özel okuma konusunda sizin düşünceleriniz nelerdir?

Stolichnaya 08 Ocak 2023 16:53

Okusun okuması yazması gelişir .

BerduŞ 08 Ocak 2023 16:55

Ufku açılır okusun :D

YiLDiZ 08 Ocak 2023 16:57

Sapıklık başka bişi değil.D

Owner 08 Ocak 2023 16:57

İrcdede okunmasına karşıyım forumlarda da.Kişinin mahremidir sonuçta.Bazı sunucu sahipleri kuruyorlar bulunmuş olduğum bir çok sunucuda bu yüzden ciddi fikir ayrılıklarına düştüğüm arkadaşlarım oldu. Güvenlik gerekçesi ile dahi okunmasına karşıyım . Özeller okunmadan da güvenlik sağlanabilir.

NorthernLights 08 Ocak 2023 17:00

Alıntı:

Owner Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1126230)
İrcdede okunmasına karşıyım forumlarda da.Kişinin mahremidir sonuçta.Bazı sunucu sahipleri kuruyorlar bulunmuş olduğum bir çok sunucuda bu yüzden ciddi fikir ayrılıklarına düştüğüm arkadaşlarım oldu. Güvenlik gerekçesi ile dahi okunmasına karşıyım . Özeller okunmadan da güvenlik sağlanabilir.


spamfilter zaten reklamı vs. engelliyor. Özel okuma tamamen bir sapkınlık. Güvenlik bahanesiyle yapanlar, yaptıklarına kılıf arıyorlar aslında.

ConteS 08 Ocak 2023 17:04

Özelde ne konuşuluyormuş ki?

WildCat 08 Ocak 2023 17:08

okunmamali adi ustunde ozel (:

NorthernLights 08 Ocak 2023 17:11

Alıntı:

Minyonita Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1126236)
Özelde ne konuşuluyormuş ki?

Sohbet ettiğin kişi ile paylaştığın her şey. İlla çok özel olması ya da müstechen şeylerin olması gerekmiyor. Adını, yaşını bile söylesen, özelini okuyanlar bunları görüyor olacak.

Noir 08 Ocak 2023 17:30

Okunmamali dedikleri gibi tam anlamiyla sapiklik bu. Zaten yazilan cogu sey spama düsüyor. Biriyle dertlesseniz ya da kisisel bilgilerinizden bahsetseniz ücüncü biri daha görecek. Hic hos degil..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi