IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Üye Günlüğü - Defteri Üye günlüğünüze bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

46Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2023, 15:20   #101
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Fark ettin mi; “Yasaklı filmlerin çoğu cinsel içeriklidir. Hatta tümü işkence ve seks üzerinedir.” Hiç düşündün mü; “Madem öyle neden yapılıyor?” diye. Çok basit. Bu sayede anlamanı istemedikleri şeyleri kalkanlıyorlar. Çünkü yasak, can çekicidir. En tehlikeli bilgiyi göz önüne koyup, en gereksiz bilgiyi gizlemeye çalışırsan kimse tehlikeli olanı görmez. Hatta görse bile bakmaz. Dikkat etmez. Önemsemez. Göz ardı etme yeteneği budur işte. Hayat da böyledir. Yıllarca çalışıyorsun, para biriktiriyorsun, insan biriktiriyorsun, ev, araba ve gereksiz bir sürü malzeme biriktiriyorsun. Fakat “Her an ölebilirsin” gerçeği gözünün önündeyken dönüp bakmıyorsun bile. Kanser olmadan, yatalak olmadan veya bir uzvunu yitirmeden ucuzluğunu göremiyorsun hayatın. Âdem de böyle yapmadı mı zaten? Ne kadar ucuz olduğunu, ilk ve tek hatada görmedi mi?

________________

Kinayet
 
Alt 21 Ocak 2023, 15:25   #102
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hayat; ölüme yakın olunca trajik, yakın hissedince komik gelir. Çünkü kanser de olsanız, sayılı gününüz de kalsa, hatta can da çekişseniz, sağlıklı birilerinin ölümünü seyretme ihtimaliniz hep vardır. Anlayacağınız sayın seyirciler, sadece bu açıyı yakalayanlara komiktir hayat.

________________

Kinayet
 
Alt 21 Ocak 2023, 16:23   #103
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gün içinde doğru veya yanlış şeyler yaparsın. Çünkü mecbursun. Bunların yarısını bilerek, yarısı da bilmeyerek olur. Ancak mutlaka olur. Tabii dahası var. Ertesi gün bu yanlışlar, doğru ve doğrular da yanlış olabilir. Bu durum kişiye göre değişir. Adına da “Adamına göre muamele” denir. Bazı durumlarda, bir düşüncenin doğru olmaması, aynı zamanda yanlış olması anlamına gelmediği gibi çoğu durumlarda da bir davranışın yanlış olması, aynı zamanda doğru olması anlamına gelebilir. Bu iki durumu da her zaman karakterin belirler. Adına da “Bakış açısı” denir. Adamına göre muamele; “Yanlış” davranışı, “Gerekli” hale getirebilirse, toplum, bunu “Doğru” kabul eder. Ancak bakış açısı da toplumun “Doğru” davranış dediğini, “Gereksiz” durumda sergiletip tekrar sunabilirse, “Yanlış” kabul ettirebilir. Yani ne kadar adamına göre davransan da doğru ve yanlışı sadece bakış açısı esnetebilir.

________________

Kinayet
 
Alt 21 Ocak 2023, 17:15   #104
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Acı, bir kap yemek gibidir. Bitmesi için dibini sıyırman gerekir. Çünkü dibine kadar çekmediğin acıyı sürekli ısıta ısıta önüne koyar hayat. İnsan yapımı oyunlarda bile bir level bitmeden diğerine geçilmez. Yani dünyayı bir fırın, acıyı da sıcaklık olarak düşünürsen, pişmeden o tabağa konmak yok aga. Bilirsin, yemek yanmadan pişmez, insan da acımadan!

________________

Kinayet
 
Alt 21 Ocak 2023, 17:51   #105
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tanrının; iyi şeyleri, hak ettiğin için değil de kaybetmen için verdiğini unutma.

________________

Kinayet
 
Alt 21 Ocak 2023, 18:09   #106
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hastalandığında sabaha kadar başında beklediğin biri, gün gelir en hastalıklı yerinden vurmaz mı seni?

________________

Kinayet
 
Alt 21 Ocak 2023, 19:26   #107
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

A, B, C, D ve E vitamini önemlidir değil mi? En bilindiği C vitaminidir ama. Eksikliği de en fazla “Ne yersem yiyim kilo almıyorum ya” demeni sağlar. Bazı insanlar da böyle. Yokluğunu en fazla, kış ayında hava durumunun azizliğine uğrayıp ince ceket giydiğinde fark edersin. A ve D vitamini de öyledir. Fakat E vitamini dost gibidir, varlığında değil yokluğunda değeri bilinir. Bunların yanı sıra B vitamini gibi olanların eksikliği bir süre kalbini ağrıtır. Ancak insanoğlu ***tir. Yenisini bulur hemen. Neden bahsettiğimi anladığınızı düşünüyorum?

________________

Kinayet
 
Alt 21 Ocak 2023, 19:27   #108
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben, K vitamininin yokluğunu hissediyorum uzun zamandır. Bunu da her sabah kalktığımda işerken somut olarak görüyorum. İnsan, tuvalette rahatlamayı hisseder, fakat ben, orada bile kan kaybediyorum.

________________

Kinayet
 
Alt 21 Ocak 2023, 19:28   #109
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu kanı kaybetmemi ne sağlıyor, biliyor musunuz? Çok fazla inanmam. K vitamininin fazlası gibi. Damarlarım tıkandı. Devam edemedim. Önce kendimi yırttım, sonra inanç damarlarımı. Şimdi eksikliğin fazlasını yaşıyorum. Her şeyin fazlası zarar da eksikliğin fazlası ölümden beter. Hatırlıyor musun; yumurtanın sadece sarısını yediğinde annen çok kızardı? Çünkü bilmezdi, K vitamininin ne işe yaradığını. Ben de inandığımdan yara almasaydım bilemeyecektim içinde çırpındığım boşluğu. Bu dünya, sana, bana, onlara, ne verirse geri alacak. En son da canını alacak. Hem de ağzını kapatarak alacak. Gözlerinin önünde alacak. Süt dişlerinin dökülmesi gibi olmayacak ama!

________________

Kinayet
 
Alt 21 Ocak 2023, 22:21   #110
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tribünde bir sürü kültür vardır. Ancak en çok bilineni üç tanedir. Casual, Ultras ve Semt. Tribün dergi başta olmak üzere bütün futbolla alakalı fanzin ve dergi türevlerinde daha kapsamlı öğrenebileceğin bu kültürleri, bildiğim kadarının özetini çıkarmaya çalışacağım. Neyse başlıyorum. Casual kültürü, tamamen bireyseldir. Yani Casual’e yakın hisseden kişi, tuttuğu takımın taraftarlarından kendini ayrı görür. Bunu da giyimiyle yapar. Zaten Casual, günlük giyim anlamına gelir. Ancak kültür olarak bu giyim biraz farklıdır. Pahalı giyinmeyi gerektirir. Çok pahalı. Anlayacağın Casual, zenginleri temsil eder bir bakıma. Çünkü Casual’in büyük bölümü iş adamıdır en kötü. Yani farklarını bu şekilde belli ederler. Tabii sadece kendi tuttuğu takımın taraftarından değil, her taraftardan farklı görürler kendilerini. Örneğin, West Ham - Roma maçı varsa o gün ve maç da İtalya’daysa, İngiltere’den deplasmana gidecek olan West Ham Casual’i, İtalya’daki Roma Casual’inden farkını, o günkü maça giyeceği elbiseleri göstererek ortaya koymaya çalışır. Modern futbolun sapladığı en iğrenç şeylerden birisi de budur: kavga kavramını maddiyata indirmek. Her neyse. Casual kültürünü benimseyen kişi, kendi ülkesinin en pahalı markalarını giyinir. Atıyorum, İtalya’daki birey, Stone Island dışında giyinmez. Türkiye’de de buna karşılık Mavi’dir. Ultras ise bireyci değil toplumcudur. Şöyle benzetirsem, Ultras kale arkasıysa, Casual Maraton. Ultras, tribünün geneline hükmeder. Ancak Casual ile Ultras, taraftar kavgalarında birbirinden ayırt etmek zordur. Çünkü bu iki kültür de kavgalarında ya zarar verirler ya da öldürürler. Onun için de ya sopa kullanırlar ya da silah. Gelelim Semtçilere. Bu arkadaşların kimseye eyvallahı olmaz. Tek dertleri tuttukları takımdır. Hep takım ürünlerini giyinmeyi tercih ederler. Casual ve Ultras, kendilerini gizlemeye önem verirken Semtçiler, kendilerini göstermeyi severler. Buradan da kaybedecekleri hiçbir şeyleri olmadıklarını anlarsın. Semti, diğer iki kültürden ayıran özelliklerden biri de kavgalarında bıçak kullanmalarıdır. O nedenle bol giyinmeyi severler. Sebebi de kullandıkları bıçakların en küçüğü pala olduğu için, emanetlerini elbiselerinin içine soktuklarında, ne kadar az belli olursa o kadar iyidir. Gerçi tek sebep o değildir. Sinyal için de bol giyinirler. Ayrıca buradan da yola çıkarsak, modern futbolda Casual ve Ultras, ceza almaz, cezayı genelde Semtçiler alır. Bunların dışında şehir efsaneleri de vardı. Mesela Semt hariç diğer iki kültürün elemanları, polisin gözüne batmamak ve rakip takım taraftarının arasına sızmak için, saçlarını üç numara kestirip hafif uzun kirli sakal bırakırlar, siyah polar, siyah eşofman, beyaz Adidas ayakkabı giyerler gibi. Gerçi bizim infaz timi olan BH, bu efsaneye uyuyor. Sonra adını Boys Of Hell olarak değiştiren grubun adı, şimdilerde takımdan tek bağımsız oluşum haline getirilip aslanın üstü anlamına gelen ultrAslan oldu. Fakat her zaman tek gerçek vardır, tribün.

________________

Kinayet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:03.