IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2021, 06:11   #1
Standart Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Batı Karadeniz şehirlerinden Kastamonu, hem tarihi ile hem de doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekliyor.

Kastamonu; dağları, ovaları ve sahilleri ile doğanın en güzel yönlerini yansıtıyor ve kültürel zenginliğiyle de ziyaretçilerini şaşırtmayı başarıyor.

Büyük şehirlerin karmaşasından uzak huzurlu bir atmosfer sunan Kastamonu, Türkiye’nin cennet köşelerinden biri olarak görülüyor.

Çağlar boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Kastamonu’nun güneyinde Ilgaz Dağları ve kuzeyinde Küre Dağları uzanıyor. Hala geçmişten gelen ruhu yaşatan bir atmosfere sahip olan şehir, Osmanlı’dan günümüze ulaşmış olan mimari eserler ile tarihe tanıklık ediyor.

Ilgaz Dağları Milli Parkı ve Kayak Merkezi ile Türkiye’de kış turizminin dikkat çeken adreslerinden biri haline gelmiş olan Kastamonu, her yıl kış aylarında pek çok kayak tutkununu ağırlıyor. Bu bölge sadece kışın değil, yılın her döneminde büyüleyici manzaralar sunuyor.

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Kastamonu’nun tarihi ve kültürel değerleri ile ilgilenenler için de Kastamonu’da gezilecek yerler oldukça tatmin edici. Sadece Kastamonu Arkeoloji Müzesi’ni ve Etnografya Müzesi’ni gezseniz bile keyfi ve keşfi bol zamanlar geçirebilirsiniz.

Kastamonu’da gezerken Kastamonu mutfağına ait lezzetlerin tadına bakmayı ve yöreye has el sanatı hediyelikler almayı ihmal etmeyin. Mutlaka denemeniz ve hatta yanınızda götürmeniz gereken tatlar; Taşköprü sarımsağı, Tosya üzümü, İnebolu kestanesi, Tosya pirinçleri ve üryani eriği olarak sayılabilir. 1746 senesinden beri var olsa da 2001 senesinde turizme kazandırılan Münire Medresesi El Sanatları Çarşısı’ndan da Kastamonu’ya ait el sanatlarını inceleyebilir ve sevdikleriniz için küçük hediyelikler alabilirsiniz.

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Kastamonu ziyaretiniz ister iş amaçlı olsun ister tatil amaçlı olsun Kastamonu Otelleri arasından seçiminizi yaparak konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Şehirde geçireceğiniz zaman kısa ise şehrin merkezi noktasında yer alan tesisleri tercih edebilirsiniz. Kastamonu sahil bölümlerinde ya da doğayla iç içe bölgelerde kalacak yer bulmak da mümkün. Eğer kayak tatili için Kastamonu’ya gidiyorsanız Kastamonu Ilgaz Otelleri’ni de inceleyebilirsiniz.

Kastamonu’da gezilecek yerler hakkında biraz bilgi edinmek isterseniz biz sizin için güzel bir liste hazırladık bile. Listeye eklenmesini istediğiniz yerler olursa bize yorum olarak iletebilirsiniz. Keşfiniz bol olsun!

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

Kastamonu’nun Doğal Güzellikleri

1. Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Kayak Merkezi

Kış sporları ve kayak turizmi konusunda iddialı bir yer olan Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu’da gezilecek yerlerin de başında geliyor. 1976 senesinde milli park statüsüne kavuşan Ilgaz Dağı Milli Parkı, Kastamonu ve Çankırı arasında kalıyor. Bu alan, yaz ve bahar ayalarında muhteşem bir doğanın uyanışına şahitlik ediyor.

Ilgaz Kayak Merkezi’nde 800 m ve 1500 m uzunluklarında iki kayak pisti yer alıyor. Aralık ayında başlayan kayak sezonu mart ayının sonuna kadar devam ediyor. Doğanın ve karın tadını çıkarabileceğiniz Ilgaz’da botanik gezilerine katılabilir, dağ ve doğa yürüyüşleri yapabilir, bisiklet turlarına çıkabilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

2. Küre Dağları Milli Parkı

Doğal güzelliği ile tarih boyunca pek çok seyyahın notlarında yer almış olan bu alan, 2000 senesinde Küre Dağları Milli Parkı olarak ilan edildi. Birçok canlı türüne ev sahipliği yapan zenginliği ile uluslararası alanda da dikkat çeken milli park, 2012 senesinde Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise 13. PAN Park’ı oldu.

Kastamonu’da gezilecek yerler arasında önemli bir yeri olan Küre Dağları Milli Parkı, oksijeni bol havası ve içinde barındırdığı görülecek yerleri ile tüm ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Küre Dağları Milli Parkı, mağara turizmi açısından da oldukça elverişli bir alan. Dünyadaki milli parklar arasında bilinen en çok mağarayı bünyesinde barındırmasıyla dikkat çeken milli parkta 100’e yakın mağara yer alıyor. Bu mağaralar arasında en çok öne çıkanlar aşağıdaki gibi sıralanabilir.

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

3. Valla Kanyonu

800 m ve 1300 m arası yüksekliğe sahip duvarları ve 12 km uzunluğu ile Türkiye’nin en büyük kanyonu olan Valla Kanyonu, Devrekani ve Kanlıçay nehirlerinin birleşmesiyle oluşuyor. Küre Dağları Milli Parkı sınırları içinde yer alan Valla Kanyonu’nda bulunan seyir noktasından muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Macera sever ziyaretçiler burada kanyon geçişi yapabilir. Ancak bu kanyonun oldukça tehlikeli ve zorlu etapları bulunduğu unutulmamalıdır. Bu cesareti kendinde bulanlar uygun donanımdaki kıyafetleri giyerek alan rehberi ile beraber kanyonu keşfe çıkabilir.

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

4. Horma Kanyonu
Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan Horma Kanyonu, Küre Dağları Milli Parkı içinde yer alıyor. Zara Çayı bu kanyonun içinden geçiyor. Ahşap bir yürüyüş parkuruna sahip olan kanyonda ailece rahatlıkla yürüyebilir, yaklaşık 3 km boyunca ilerleyerek Kastamonu’nun meşhur Ilıca Şelalesi’ne kadar ulaşabilirsiniz.

Horma Kanyonu boyunca toplamda yedi tane şelale görebilirsiniz. Bu büyüleyici doğa harikaları ile buluşmak için daha maceralı bir yol arıyorsanız, yürüyüş parkurunu kullanmak yerine yerel rehberler eşliğinde yapılan kanyon geçişi turlarına katılabilirsiniz.

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

5. Loç Vadisi

Loç Vadisi o kadar verimli ve zengin bir alan ki kanyonlar, mağaralar, şelaleler ve göller gibi pek çok doğal güzelliği içinde barındırıyor. Küre Dağları Milli Parkı içinde yer alan vadiyi mutlaka uzun uzun gezmelisiniz. Harika manzara noktaları bulup derin bir nefes alabilir ve tertemiz havayı ciğerlerinize doldurabilirsiniz.

Cide ilçesine bağlı Çamdibi, Şenköy ,Hamitli ve Karakadı köylerinin bulunduğu geniş bir alana yayılmış olan Loç Vadisi, 8 km boyunca tüm güzelliklerini sunuyor. Vadide görülecek yerler aşağıdaki gibi sıralanabilir.


Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler


6. Ilgarini Mağarası

800 m uzunluğa sahip olan Ilgarini Mağarası, denizden 1250 m yükseklikte yer alıyor. Bu özellikleri ile dünyanın en büyük dördüncü mağarası olarak dikkat çekiyor. Kastamonu doğasının güzelliklerini bir kez daha ortaya koyan bu mağarayı mutlaka görmelisiniz.

Ilgarini Mağarası içinde, Roma ve Bizans zamanlarından günümüze ulaşan pek çok yapıt yer alıyor. Tarih ve doğanın buluştuğu bu mağarada bulunan devasa sarkıtlar da gerçekten görülmeye değer. Mağarayı rehber eşliğinde gezerseniz daha çok şey öğrenebilir ve daha fazla keyif alabilirsiniz.


Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

7. Ilıca Şelalesi

Ortalama 15 metre yükseklikten dökülen Ilıca Şelalesi, etkileyici bir manzaraya sahip. Ilıca Köyü’ne 12 km uzaklıkta yer alan şelalenin etrafında keyifle vakit geçirebilirsiniz. Şelalenin döküldüğü yerde oluşan havuzun da tadını çıkarabilirsiniz.

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

8. Çatak Kanyonu

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde yer alan Çatak Kanyonu, önemli bir turizm değeri. İlçe merkezine 7 km uzaklıktaki kanyona ulaşmak için son 1 km’lik alanın yürünmesi gerekiyor. 1200 m yüksekliğe sahip olan kanyonda sizi oldukça güzel manzaralar bekliyor. Çatak Kanyonu seyir terasından kanyonun en güzel halini seyredebilirsiniz. Kanyonda ahşap yürüyüş parkuru da bulunuyor.

Evliyalar Şehri Kastamonu’da Gezilecek Yerler

ALINTI
 
Alt 07 Ocak 2021, 06:35   #2
Emektar
Elyanura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Horma kanyonu,Loç Vadisi,Ilıca Şelalesi gitmek istediklerim sirasindalar.Cok guzel yerler

 
Alt 19 Mart 2021, 16:36   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çatak Kanyonu muazzam görünüyor hepsi bir birinden güzel ya.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:07.