IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


6Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sim
  • 1 Post By She
  • 1 Post By ZaLim
  • 1 Post By brooklyn
  • 1 Post By MySeCReT


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2020, 11:13   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Türkiye’deki en güzel 10 plaj

İngiltere’nin Guardian Gazetesi, bir anketle Türkiye’deki en güzel 10 plajı belirledi. İşte “Şemsiyenizin altında, ayran içerek uzanmak isteyeceğiniz doğal plajlar” cümlesiyle verilen bu 10 doğal plaj...

1. Kabak Koyu - Ölüdeniz Bakir doğası ve eşsiz konumuyla Türkiye'de ve dünyada bir eşi daha olmayan Kabak Koyu Ölüdeniz'e yaklaşık 17 km mesafede. Fethiye'den başlayarak Antalya'da son bulan antik Likya Yolu üzerindeki bu koy, gri-beyaz kumları ve masmavi deniziyle huzur dolu. Doğal güzelliğin muhafaza edilmesi amacıyla kaba inşaata izin verilmeyen koyda, kamp alanlarında çadır kurabilir ya da bungolov evlerde kalabilirsiniz. Ne yapmalı? - Şelale yürüyüşü yapın. - Kanyon gezisine çıkın. - Turkuaz Mağara'yı ziyaret edin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2. Çıralı Plajı - Olimpos Akan dere yataklarının serinlik verdiği, hafif taşlı denizi ve ince taneli kumla bezeli kumsalı sizi hemen kendisine çekecek. Olimpos yakınlarındaki Çıralı Plajı iki yandan kayalarla çevrilmiş, doğal ve sakin bir bölge. Doğal ve tarihi sit alanı olduğu için büyük yapılara izin verilmemiş. Sahilde sadece restoran ve cafeler var. Pansiyonlarsa ahşap evlerden oluşuyor. Ne yapmalı? - Kral Zeus'un mezarına gidin. - Antik kalıntıları görün. - Ekolojik tarım ürünlerinden tadın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

3. İztuzu Plajı - Dalyan İztuzu, caretta caretta'ların yavrularını emanet ettiği ender plajlardan biri. Dünyada doğallığını koruyan ikinci plaj olma ödülüne de sahip. Bir tarafı tatlı su diğer tarafı ise Akdeniz olan bu plajın dünyada bir benzerinin olmadığı söyleniyor. Dağların dibinden başlayıp, Dalyan Deltası'nın ağzını kapatan plajın kumları altın sarısı ve incecik. Deniz ise kristal berraklığında. Ne yapmalı? - Tekne turu yapın. - Günbatımını izleyin. - Çam ormanında yürüyün.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


4. Mermerli Plajı - Antalya Antalya'da, şehrin hemen göbeğinde ve çoğu insanın keşfetmediği bir plaj... Mermerli Plajı Yat Limanı'na indikten sonra limanın sonundaki dalgakıranın hemen arkasında. Adını, sahil şeridini komple kaplayan taşlardan alan bu plaj, size Bey Dağları'na kadar uzanan Akdeniz manzarası ve zümrüt yeşili bir deniz vaat ediyor. Ne yapmalı? - Balık yiyin. - Kayalıklarda güneşlenin. - Kaleiçi'ni gezin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

5. Kelebekler Vadisi - Ölüdeniz Kelebekler Vadisi, Fethiye Ölüdeniz'e 5 km uzaklıkta, Babadağ'ın eteklerinde bulunuyor. Çevresindeki ortalama 350 m yükseklikteki dağlarla izole bir yapıya sahip. Vadi, yaz-kış akan küçük şelalesi, yeşil bitki örtüsü, rengârenk çiçekleri ve tertemiz deniziyle farklı bir atmosfere sahip. Vadide dünyada ender rastlanan kaplan kelebekleri yaşıyor. Hatta vadinin çağlayanlar bölümündeki cangılda kaplan kelebeği kolonisi barınıyor. Geceleri hareketli olan ve vadiye ismini veren bu tür yanında, tespit edilebilen 35 kadar gündüz, 35 kadar da gece kelebeği bulunuyor. Ne yapmalı? - Kelebekler turuna katılın. - Dalış yapın. - 7 koylar turu yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

6. Kaputaş Plajı - Kaş Karayolundan 187 basamak inilerek ulaşılan bu plaj, kanyondan akmakta olan suyla deniz suyunun birleştiği bir noktadadır. Gelen su deniz suyunun soğumasına sebep olur. Ayrıca deniz aniden derinleşir. Sahildeki kum ve taşlar diğer plajlara göre daha beyazdır. Ne yapmalı? - Güneşlenin. - Denize girin. - Yanınıza bol bol meyve ve su alın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

7. Altınkum - Çeşme Kleopatra'nın gelip denize girdiği rivayet edilen plajdır. Çeşme merkeze yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Deniz ve kumun rengi Maldiv Adaları'nı andırır. Denizi soğuktur ama ağustos ayından itibaren normale ulaşır. Uçsuz bucaksız sahili ve çarşaf gibi deniziyle kartpostal tadında bir manzarası vardır. Ne yapmalı? - Milet ve Efes antik kentlerine gidin. - Apollo Tapınağı'nı ziyaret edin. - Su sporları yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

8. Saros Körfezi - Gelibolu Antik çağdaki adıyla Melas Kolpos; güneyde Gelibolu Yarımadası, kuzeyde Trakya kıyıları arasına yaklaşık 60 km kadar sokulan üçgen biçimli bir girintidir. Saros Körfezi'nde karmaşık girdaplar çizen akıntılar görülür. Bu akıntılar nedeniyle de Saros kendi kendini temizleyen bir körfez konumundadır. Dünyada kendi kendini temizleyerek temiz kalan sadece 5 körfezden biridir. Ne yapmalı? - Gelibolu Yarımadası'nı gezin. - Balık avına çıkın. - Yunus balıklarını izleyin.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

9. Patara Plajı - Antalya Antalya'nın Kaş İlçesi'nin Kalkan Beldesi'nde bulunan Patara Plajı, Patara Antik Kenti'nin kıyısı. Her yeri açıklık olan kumsalda deniz sürekli olarak dalgalı. 18 km uzunluğu olan plajın en dar alanı 280 metre. Plajın en geniş bölümüyse 1500 metreye ulaşıyor. Bu nedenle ülkemizin en uzun kumsalı... Plajın çevresi özel koruma bölgesi ilan edilmiş. Ayrıca Patara kumsalı deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktıkları yerler arasında. Ne yapmalı? - Kumda at safarisi yapın. - Kaputaş Plajı yakınlarındaki Mavi Marmara'ya tekneyle gidin. - Yamaç paraşütü yapın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

10. Aydıncık - Mersin Aydıncık'ın tarihî adı Kelenderis'tir. 3 bin yıl önce bir liman ve ticaret şehri olarak kurulmuştur. Toroslar'ın denize en yakın yamacına kurulmuş olan bu liman şehrinin İncekum sahilinin manzarası eşsizdir. Bölgenin bakir doğası eski kalıntıları araştırmak için dalgıçlara ve arkeologlara çok cazip olanaklar sunar. Ne yapmalı? - Dalış yapın. - Martı Adası'na gidin. - Balıkçı teknesiyle açılın.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



alıntı
________________

Hope. . . ✨

Konu Sim tarafından (29 Mart 2021 Saat 10:17 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 28 Mart 2021, 21:48   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gerçi hepsi bir birinden muhteşem ya güzel ülkemizde ne cennet yerleri var.

________________

~ E & B ~
 
Alt 28 Mart 2021, 23:23   #3
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nin dediği gibi hepsi bir birinden güzel, görmeye değer yerler..

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 29 Mart 2021, 01:38   #4
seeing is believing
brooklyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

hiç birine gitmeyerek, kırılması güç bir rekora imza atmış olabilirim.

________________

its the hope, that kills you.
 
Alt 29 Mart 2021, 01:41   #5
Standart

Çoğunu bilirim ve gittim.Antalya cevresindekilere.Antalyam 1 baska guzel.Kaputaş ı siddetle tavsiye ederim.ölmeden önce görülmesi gereken yerler listenize ekleyin derim.

________________

ηrmη
 
Alt 29 Mart 2021, 11:13   #6
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

off kelenderis plajına gittim gercekten muhtesem
sımdı orda olmak vardı

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:19.