IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Haziran 2021, 12:45   #1
Standart En İyi Akıllı Telefonlar 2021 (Xiaomi Black Shark 4 Pro)

Xiaomi Black Shark 4 Pro

Hayda yine bir Xiaomi demeyin. Denk gelmişken 2 gün önce tanıtılan bu modeli de hemen paylaşmak istedim. Sadece en iyi akıllı telefonlar ya da en iyi Xiaomi telefonlar arasında gösterilmeyen seri, aynı zamanda en iyi oyun telefonları içerisinde de yer alıyor. Bunu sağlayacak Xiaomi Black Shark 4 Pro özelliklerini de konuşacağız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tasarım

Telefon bir oyuncu serisi akıllı telefon. Buna rağmen sade yüzü var. Çok aşırı abartıya gidilmemiş ve telefonun ana yapısının korunması istenmiş. Arka kısımda yer alan renklendirmeler ve LED artısı dışında, telefona sade bile diyebiliriz.

Öyle çok şatafatta gidilmemiş. Dikkatimiz çeken bir kısım ekran bölümü ile ilgili oldu. Çünkü ekran bölümünde birçok akıllı telefon markası, çentikli yapı kullanıyor. Oyun telefonları için konuşuyorum.

Ya çentik yapısı kullanılıyor ya da telefona çok küçük bir çerçeve alanı da eklenebiliyor. Xiaomi Black Shark 4 Pro akıllı telefonunda ise bu yok. Bunun yerine standart olan amiral gemisi akıllı telefonlarında olduğu gibi ekranda nokta gibi duran gömülü kamera var. Yerinde bir tercih mi tartışılır.

Ekran Özellikleri

Amiral gemisi akıllı telefonlar için ekran ne kadar önemliyse oyun telefonları için ekran iki katı daha fazla önemlidir. Bunun nedeni oyunlardaki akış hızını sorunsuz bir şekilde yakalamasının gerekmesi.

Zaten bu da olmayacaksa, oyun telefonu denmesinin bir nedeni yok. Xiaomi Black Shark 4 Pro bu konuda isteneni veren bir akıllı telefon. 6.67 inç ekran boyutu var ve telefonda AMOLED ekran kullanılıyor. Çözünürlükte yine diğer akıllı telefonlardan geri kalmıyor 1080 X 2400 piksel.

Her açıdan amiral gemilerini yakalayan akıllı telefon, en büyük artı olarak ise 144 Hz yenileme hızını gösteriyor. Oyunlarda en yüksek aksiyonlu ve hızlı sahnelerde bile geçişler hissedilmeyecek kadar hızlı yapılıyor.

Dokunma hızı da yine 720 Hz gibi çok iddialı bir seviyede. Normalde bu değer 360 seviyelerinde olunca çok iyi diyoruz. Gerisini siz düşünün. Oyunlarda anında tepki veren dokunmatik hissi güzel bir artı olsa gerek.

Teknik Özellikler

Bu telefonda bir fark yapalım ve sadece en iyi telefonlar arasında göstermeyelim. Xiaomi Black Shark 4 Pro akıllı telefonunu aynı zamanda en iyi oyun telefonları arasında da gösterelim.

Çünkü ekran dışında kullanılan teknik özellikler de bunu yansıtıyor. Yine telefonda, diğer bütün amiral gemisi modellerinde kullanıldığı gibi Snapdragon 888 işlemcisi kullanılmış. İşlemcinin hız aşırtması gibi bir durum da yok. Fakat burada önemli bir değişim var. Telefonun içerisinde ekstra bir soğutucu sistem yer alıyor.

Bu da söz konusu akıllı telefonun performansının düşmesini engelliyor. Telefonun performansı her daim yükseklerde kalıyor. Oyun için ideal. RAM seçeneği neye göre ayrılmış bilmiyorum ama en iyi akıllı telefon listesinin birçok modelinde olduğu gibi hem 8 GB RAM hem de 12 GB RAM var.

Sadece depolama alanı sabit. 256 GB. Sürekli oyun oynayacağınız bir telefon için yeterli olmayabilir. Çünkü arttırılabilir hafıza desteği bulunmamakta.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kamera Özellikleri

Aslında oyun telefonlarında illa ki çok iyi bir kamera kullanılacak diye beklemeyiz. Oyun telefonlarının da kendisine göre bir havası var. Yine de kamera şart. Üstelik Xiaomi Black Shark 4 Pro bu zorunluluğu farklı bir seviyeye getiriyor.

Marka telefonunda yer verdiği kameraları iyi tutmuş. 64 MP ana kamera var ve birçok amiral gemisinde olmayan kaliteyi veriyor.

4K çekim destekli bu kameranın yanında 8 MP ekstra geniş açı ve 5 MP makro çekim kamerası da hazır bir şekilde bulunuyor. Öndeki kameraları artık söylemeyeceğim. Çünkü tek düze 20 MP kamera bu modelde de var.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Alıntı

Kaynak : Bilişim Uzmanı O. Özsezgi
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:30.