IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ecem


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Haziran 2021, 12:32   #1
Standart En İyi Akıllı Telefonlar 2021 (Xiaomi Mi 10S)

Xiaomi Mi 10S

Birkaç gün önce tanıtılan ve bu sayede de en iyi akıllı telefonlar 2021 modelleri arasında yer bulan Mi 10S, markanın son 10 modeli. Bundan sonra 10 modeli gelmeyecek. Böyle düşündüğünüz zaman değerli bir akıllı telefon haline geliyor. Çünkü artık 10 değil de 11 modeli var. Ama bu demek değil ki telefonun özellikleri kötü olsun.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tasarım

Bilen bilir hani bir Mi 10 Ultra modeli vardı. Bu model Xiaomi en iyi telefonlar içerisinde yer alırdı. İşte o akıllı telefonun tasarımı birebir olarak bu modele yansımış gibi bir şey var. Marka nesiller arasındaki ayrımı çok iyi yapmış.

Mi 11 modellerinde kare ve küçük bir halde olan kamera alanı, bu seride sıralı kamera alanına çevrilmiş. Bu da Mi 10 serisinin tasarımlarını işaret ediyor. Peşi sıra sıralanmış 4 arka kamera var.

Önde de bir ekran kavisi verilmiş ki tam tadında diyebilirim. Benim sevmediğim bir akıllı telefon olmayacak. Böyle giderse tasarımları hep beğeneceğiz. Bu modelde de kullanılan kavisli tasarım gayet hoş gözüküyor. Köşeye konumlanmış kamera alanı anlaşılmıyor bile. Bütünlük var.

Ekran Özellikleri

Şimdi Xiaomi en iyi akıllı telefonlar için ne demiştik, LCD bitti AMOLED oldu. Yine öyle bir modelle karşı karşıyayız. Yine AMOLED var ve 6.67 inçlik ekranda 1080 X 2340 piksel çözünürlük de dikkat çekiyor.

Çözünürlüğün bize sağladığı piksel yoğunluğu ise 386 PPi. Ekran yenileme hızı bir tık aşağı kalmış. Diğerlerinde yer alan 120 Hz ekran yenileme hızı bu telefonda yok.

Bu telefonda 90 Hz yenileme hızı var. Yeter mi derseniz yeter derim ama oyun oynayanlar tabii ki 120 Hz yenileme hızında daha iyi görüntü deneyimi alacaktır.

Teknik Özellikler ve Donanım

Yeni akıllı telefonun işlemcisi de kendisi gibi yeni. Mi 10 modellerinde kalan Snapdragon 865 serisinin güncel versiyonu olan Snapdragon 870 kullanılıyor. Kötü mü derseniz elbette ki değil ama bu işlemcinin bir Snapdragon 888 kadar olmadığını da söyleyeyim.

Biri 5 nm üretim sürecinin bir ürünü olan işlemci biri ise 7 nm üretim sürecinin ürünü olan bir işlemci. Arada güç farkı da olacak arada tasarruf farkı da olacak. Telefonun RAM miktarına geçersek Xiaomi elini bol tutmuş deriz.

Çünkü telefonda 8 GB ve 12 GB iki RAM seçeneği var. S modelinden bu kadar yüksek bir RAM beklemezdik. 12 GB biraz sürpriz bir değer. Depolama alanı da ezbere uymuş durumda. 128 GB seçeneği giriş model seçeneği. İkinci model için de 256 GB seçeneği var.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kamera Özellikleri

Xiaomi kamera konusunda kendisini aştı. Samsung tarafından üretilen 108 MP değerinde bir kamera kullanıldı ve marka çekim kalitesinin ciddi şekilde artmasını sağladı. Mi 10S akıllı telefonunda da bu çekim kalitesi öne çıkacak çünkü 108 MP değerinde bir kamera kullanıldığını anlıyoruz.

Telefonun kamerası 8K 30 Fps çekim yapıyor. İkinci kamera ise 13 MP değerinde bir kamera ve bu kamerada da ekstra geniş açılı çekim desteği bulunuyor.

Sonra 2 MP derinlik kamerası ve en son 2 MP makro kamerası görmekteyiz. En iyi akıllı telefonlar arasında yer almak için de zaten böyle bir kamera sistemi yeterli. Hatta fazla görüldüğü yerler bile olabilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Alıntı

Kaynak : Bilişim Uzmanı O. Özsezgi
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 02 Haziran 2021, 12:44   #2
Standart

Xiaomi kullanicisiyim ama memnun degilim. Samsung olsun bes fazla olsun

________________

P̣ṛẹṇṣẹṣ
 
Alt 02 Haziran 2021, 12:48   #3
Standart

Alıntı:
Ecem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Xiaomi kullanicisiyim ama memnun degilim. Samsung olsun bes fazla olsun
Aynen bende Samsung Pro7 64 kullanıyordum iphone SE aldım hiç memnun değilim. Samsung un yerini tutmuyor.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:13.