IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2021, 12:04   #1
Standart Android 12 özellikleri neler olacak? İşte bilinenler

Android 12 özellikleri neler olacak? İşte bilinenler
Google I/O geliştiriciler konferansı ile Mayıs ayında beta sürümü ile karşımıza çıkması beklenen Android 12 için ilk geliştirici beta sürümü geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Bu sürümün ortaya çıkması sonrası ise birçok geliştirici Pixel cihazları için yayınlanan bu sürümü indirip, özellikleri keşfetmeye başladı.

Android 12 ve öne çıkan özellikleri


Android 12 için şimdiye kadar ortaya çıkan bilgilere göre çok daha kullanışlı bir arayüz sunuyor. Her ne kadar stok Android sürümünü Pixel dışında kalan cihazlarda bulmak kolay olmasa da, bu yeni özellikler Android üreticilerin arayüzleri için de önemli bir temel oluşturuyor.

Yeni bildirim penceresi ve yakındakilerle paylaş özelliği


Android 12 için ilk ortaya çıkan geliştirmelerden biri bildirim penceresi. İşletim sistemi daha geniş bir bildirim penceresi ve daha büyük simgeler ile karşımıza çıkacak. Android 12 ile Google bildirimleri de daha kolay kontrol etmeyi sağlayacak. Erteleme düğmesi olarak adlandırılabilecek bu yeni işlevle, bildirimleri erteleyebilir ve bu ertelemenin süresini kolayca ayarlayabileceksiniz.

Android 12 özellikleri neler olacak? İşte bilinenler

Geliştiricisi betasında karşımıza çıkan bir diğer özellik ise aldığınız ekran görüntülerine emoji ve metin yerleştirmenizi sağlıyor. Böylece üçüncü taraf bir uygulamaya ihtiyaç duymadan eğlenceli paylaşımlar yapmak mümkün hale gelecek.

Kısa süre önce de Wi-Fi şifrelerini yakındaki kişilerle paylaşma özelliği Yakındakilerle Paylaş ile karşımıza çıktı. Bildiğiniz gibi Apple AirDrop benzeri olan Yakındakilerle Paylaş özelliği, Android 12 ile birlikte çok daha kullanışlı bir hale gelecek gibi görünüyor. Bu arada yeni Android sürümünde Pixel cihazlarının delikli ön kamerasını kapatma ayarı da geliştiriciler tarafından keşfedildi.

Resim içinde resim özelliği daha kullanışlı hale geliyor


Android 12 özellikleri arasında Picture and Picture (PIP) yani resim içinde resim özelliği için önemli bir geliştirmeye rastlandı. Buna göre yeni işletim sistemi bu pencerelerin kolayca yeniden boyutlandırılmasına izin vermiyor.


Bildiğiniz gibi Android 11’de bu pencereleri yeniden boyutlandırmak mümkün. Ancak Android 11’de bu boyutlandırma çok da kolay bir şekilde yapılamıyordu. Yeni Android sürümüyle birlikte boyutlandırma anlık olarak ve takılmadan yapılabilecek.


Bu özelliğin şu an için Android 12 geliştirici betasında varsayılan açık olmadığını da belirtelim. Ancak bazı geliştiriciler bu özelliği açmayı başardı. Bu geliştirmenin Android son sürümüne eklenip eklenmeyeceği ise merak konusu.

Acil durum arama özelliği


Android 12 özellikleri arasında Acil durum aramaları da önemli bir yer tutuyor. Yine iOS’ta da bulunan acil durum arama özelliğine benzeyen özellik için güç düğmesine beş kere hızlı basmanız gerekiyor. Yardım için aranacak numara ABD için 911 olarak karşımıza çıkıyor. Aranacak numara ayarlardan değiştirilebiliyor.

Android 12 özellikleri neler olacak? İşte bilinenler

Beş saniyelik bir geri sayım ekranının karşımıza çıktığı Android acil durum arama özelliği ekranında, sakin olmanızı tavsiye eden bir bildirim görülüyor. Bu aramayı kolayca sağa kaydırıp iptal edebiliyorsunuz.

Android 12 güncelleme takvimi

Geçen yıla benzer şekilde, Google sürümleri bölümlere ayırıyor. Şubat’tan Nisan’a kadar olan ilk üç Android 12 derlemesi, geliştirici önizlemeleri olarak sınıflandırılmış. Buna göre;

Kod

Şubat-Nisan 2021 – Geliştirici Önizlemesi 1: İlk temel derleme, yeni özellikler, API’ler ve davranış değişiklikleriyle geliştirici geri bildirimlerine odaklandı. – Geliştirici Önizlemesi 2: Ek özellikler, API’ler ve davranış değişiklikleriyle gelecek güncelleme. – Geliştirici Önizlemesi 3: Kararlılık ve performans için yayınlanacak güncelleme. Mayıs ayında Android 12 Beta, daha kolay ve genel kurulum için bir OTA güncellemesi olarak sunulacak. Google, bu yıl Ağustos ayında gelecek olan fazladan bir beta sürümü eklemiş görünüyor. Mayıs-Ağustos 2021 – Beta 1: İlk beta kalitesinde sürüm, Android Beta’ya kaydolan ve erken benimseyenler için gelecek. – Beta 2-3: Yeni Beta kalitesinde sürüm. – Beta 4: Platform stabilizasyonu, final API’ler ve Google Play onaylamaları. – Aday sürüm (Candidate): Tam sürümden önceki son beta sürümü. Eylül 2021 (tahminlere göre) – Son sürüm: Android 12 ekosisteme dahil oldu. Bu son beta sürümü, geliştiricilerin resmi sürümden birkaç hafta önce son testlere başlamasına olanak tanıyan “Platform Kararlılığı” sürümü olarak yayınlanacak.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:54.