IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2021, 02:43   #1
AbC
AbC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Günümüzün En Büyük Problemi Olan Stresle Başa Çıkma Yöntemleri!

Zaman zaman hepimiz karamsarlığa, umutsuzluğa ve strese kapılmışızıdır. Uzun süreli stres hali devamında depresyonu getirir ve işler daha da zorlaşır. Bugün stresten uzaklaşmak için birkaç tavsiye vereceğim, umarım yardımcı olabilirim.

Stresle başa çıkma yöntemleri

Gündemi takip etmeyin

Gerek ülkemiz gerek dünyamız zorlu bir dönemden geçiyor. Yangınlar, seller, şehit haberleri, tecavüz haberleri... Tüm bu olaylar insanları derdinden etkileyen olaylardır. Bu tür olaylar için yardımınızı, bağışınızı yapıp ardından takip etmemenizi tavsiye ederim. Çünkü her güncel haberle daha çok strese giriyoruz.

Sosyal medyada fazla zaman geçirmeyin

Sosyal medya hesaplarında insanlar hep mutlu oldukları anları paylaşır. Stres zmanı insanları sürekli mutlu görmek sizi yalnız hissettirebilir ve daha çok üzebilir. Unutmayın ki insanlar sürekli mutlu değil mutlu oldukları anı paylaşıyor, insanlar sürekli tatil yapmıyor tatilde oldukları an paylaşım yapıyorlar.

Hobi edinin

Fazla klişe gelebilir fakat hobi edinin Bu sayede sizi oyalayacak bir faaliyet bulursunuz ve anlık da olsa neye üzüldüğünüzü unutup yaptığınız işe kendinizi verirsiniz.

Spor yapın

Spor yapmak hem bedeninizi dinç tutar hem sizi rahatlatır. Mesela ben üzgün olduğumda elime ip alır hızlı hızlı atlarım Spor yapmanın yanında ayrıca doğru nefes almaya da çalışın.

Size iyi gelen kişilerle beraber olun

İnsan yalnız kaldıkça sürekli bir şeyler düşünür ve psikoloji daha çok bozulur. Size iyi gelen kişi veya kişiler ile beraber olun, zaman geçirin. Bu sizi daha mutlu ve daha umutlu hissettirecektir. Yalnız oldukça depresif hale bürünüyor insan.

Hayal kurun

Hayal kurmak kısa süreliğine mutlu etse de hayali gerçekleştirmek için girdiğiniz tüm girişimler ve zafere ulaşmak sizi uzun süreli mutlu eder. Gerçekleştirebileceğiniz hayaller kurun ve o doğrultuda ilerleyin.
________________

AdrenaLin

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:40.