IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Ağustos 2021, 02:50   #1
AbC
AbC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Sivilceleri Masaya Yatırıyoruz: Sivilce Neden Oluşur, Sivilcelerimize Nasıl Davranmalıyız?

Sivilcenin Nedenleri

Çoğu zaman yağlı abur cuburlar konuşulur sivilcenin nedenleri deyince. Bu da bir nedenidir ancak her zaman yağlı şeyler bir sebep olarak gösterilmemeli. Daha birçok nedeni olabilir. Özellikle yağlı ciltler için bir nedene bağlı olması da gerekmiyor, bilirim.

Örneğin ergenlik, bu tür akneler ''ergenlik akneleri'' olarak adlandırılır. Ergenlik döneminde cildimiz çokça deri atar ve bu deriler artmış yağ salgısı sonucunda sivilcelere dönüşür.
Ya da stres, hayatımızın herhangi bir döneminde fazlasıyla iç sıkıntılar yaşayabiliriz. Bunlar bize akne olarak geri dönüş yapabilir.

Sivilcelerimize Nasıl Davranmalıyız?

Nasıl bakım yapmanız gerektiğini başka bir maddede açıklayacağım. Bu sadece bakım yapmak dışında nasıl davranmanız gerektiğini anlatan bir yazı olacak. Cildinizde herhangi bir nedenden dolayı sivilce varsa, öncelikle sakın sürekli olarak elinizi kolunuzu sivilceye temas ettirmeyin. Zira el, özellikle el içi birçok mikrop barındıran bir organdır. Sivilcenizin iyileşme sürecini yavaşlatır. Bir de güneşte aşırı derecede durmamaya gayret edin. Normal olarak da pek durmamalısınız zaten.

Sivilcelere Nasıl Bakım Yapılmalıdır?

Öncelikle en önemlisi bakımı düzenli yapmaktır arkadaşlar. Yani üşenmeyin, gocunmayın. Her cilt biraz özen ister. Bu nedenle sıklıkla bakım ürünleri kullanmalısınız

Öncelikle, her gün yüzünüzü jelle ya da yüz yıkama köpüğüyle kirden arındırmalısınız. Nivea yüz yıkama köpüğü ve garnier yüz yıkama jeli bu konuda çok iyi markalardır.

Daha sonra haftada birkaç kere (ben 3 kere yapıyorum) maskeler yapmalısınız yüzünüze. Satın alabilir ya da evde doğal yapabilirsiniz size kalmış.

Güneş kremi ve nemlendiricileri de ihmal etmemelisiniz. Ekstra yapacağınız şeyler size kalmış
________________

AdrenaLin

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:35.