IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2021, 00:02   #1
AbC
AbC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Türk Sinemasına Damga Vurmuş Beş Muhteşem Film

Bugün size, Türk sinemasını sevmemizi sağlayan; çoğumuzun belki defalarca izleyerek her sahnesini, her repliğini ezberlediği beş harika filmden bahsedeceğim.

Selvi Boylum Al Yazmalım ( 1977 )

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un 1970 yılında piyasaya çıkan Kırmızı Eşarp isimli romanından sinemaya uyarlanan bu film; yüreğinin sesini dinleyerek kaçtığı kamyon şoförü İlyas'ın (Kadir İnanır) kendisini aldatması sonucu, çocuğunu yanına alarak evi terk eden Asya'nın (Türkan Şoray) karşısına çıkan yol ustası Cemşit'le (Ahmet Mekin) tanışması ve sonrasında gelişen olaylar sonucunda gerçek sevginin anlamını sorgulamasını konu alıyor. Filmin yönetmenliğini, usta yönetmen Atıf Yılmaz yapmıştır.

Eşkıya ( 1996 )

Senaristliğini ve yönetmenliğini Yavuz Turgul'un yaptığı Eşkıya filmi, uzun yıllar mapusta yattıktan sonra köyüne dönen Eşkıya Baran'ın (Şener Şen) kendisini ihbar ederek, çocukluk aşkı Keje'yi (Sermin Hürmeriç) de yanına alan ve İstanbul'a giden en yakın arkadaşı Berfo'yu (Kamran Usluer) bulmak ve intikam almak için İstanbul'a doğru yola çıkmasını; bu yolculukta küçük çapta uyuşturucu kaçakçılığı yapan Cumali (Uğur Yücel) ile tanışmasını ve sonrasında başına gelen olayları anlatıyor.

Hababam Sınıfı ( 1975 - 1981 )

Hababam Sınıfı serisi, Rıfat Ilgaz'ın aynı isimli kitap serisinden uyarlanarak; beyazperdeye aktarılmıştır. Dönemin karizmatik ve ünlü oyuncularını biraraya getiren film serisi, Türk sinemasının en çok sevilen ve izlenen serilerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Bu seride Kemal Sunal - İnek Şaban, Halit Akçatepe - Güdük Necmi, Tarık Akan - Damat Ferit, Münir Özkul - Mahmut Hoca ve Adile Naşit - Hafize Ana karakteri ile hafızalara kazınmıştır. Serideki filmleri Kartal Tibet ve Ertem Eğilmez yönetmiştir.

Seride kronolojik sıraya göre şu filmler yer almaktadır:

Hababam Sınıfı (1975)
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (1975)
Hababam Sınıfı Uyanıyor (1976)
Hababam Sınıfı Tatilde (1976)
Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor(1978 )
Hababam Sınıfı Güle Güle (1981)

Vizontele ( 2001 )

Yılmaz Erdoğan'ın senaristliğini yaptığı ve Ömer Faruk Sorak ile birlikte yönettiği Vizontele filminde; Yılmaz Erdoğan - Deli Emin, Demet Akbağ - Sıti Ana, Altan Erkekli - Belediye Başkanı Nazmi, Cem Yılmaz - Üçkağıtçı Fikri rollerini başarıyla canlandırmıştır. Film, 1974 yılında Hakkâri'ye televizyon kurmak için sürgüne gönderilen TRT ekibinin, alıcıyı kurmadan geri dönmesi sonrasında bölge halkının televizyonla olan imtihanını konu alıyor.

Kaybedenler Kulübü ( 2011 )

Kaybedenler Kulübü filmi, oldukça rahat bir yaşam tarzını benimseyen iki sıradışı DJ Kaan (Nejat İşler) ve Mete'nin (Yiğit Özşener) aynı isimli radyo programında kültür & sanattan, cinsel içerikli sohbetlere kadar çok geniş bir sohbet yelpazesinde yayın yapmasını ve bu yayınların gittikçe daha geniş kitlelere ulaşmasına rağmen; programın formatı nedeniyle radyo yönetimi ile ters düşmesini konu alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Tolga Örnek oturuyor.
________________

AdrenaLin

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:42.