IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2021, 18:29   #1
Arrow Kritik Düşünme Nedir ?

Kritik Düşünme Nedir

- Kullanıcılarımıza genel bilgiler vermek istiyoruz Tatli Sohbet Ücretsiz Chat Odaları.
-
Kritik düşünme, kişisel muhakemenizi yeterli kanıt olarak kabul etmekten ziyade, düşünme şeklinizi analiz etme ve fikirleriniz için kanıt sunma becerisidir. Kendi öğrenmenizi daha iyi kontrol etme ve diğer bakış açıları için empati kurma gibi kritik düşünme becerilerinde ustalaşmaktan sayısız fayda elde edebilirsiniz. Sohbet Odaları
Kısacası, kritik düşünme, kendini yöneten, öz disiplinli, kendi kendini denetleyen ve kendini düzeltici düşüncedir. Sıkı mükemmellik standartlarına rıza göstermeyi ve kullanımlarına özenli bir şekilde hakim olmayı gerektirir. Etkili iletişim ve problem çözme yetenekleriyle yerel benmerkezciliğimizin ve sosyomerkezciliğimizin üstesinden gelme taahhüdü gerektirir.
Sınıf ödevlerinde problem çözmekten gerçek dünyadaki durumlarla yüzleşmeye kadar, kritik düşünme, öğrencilerin ustalaşması için değerli bir beceridir. Kritik düşünme becerileri, düşünme, analiz ve planlama gerektiren, yaşamdaki herhangi bir duruma uygulanabilecek çeşitli becerileri öğretir.

Kritik Düşünme Yararları

Kritik düşünme, alana yönelik genel bir düşünme becerisidir. Açık ve rasyonel düşünme yeteneği, ne yapmayı seçersek seçelim önemlidir. Eğitim, araştırma, finans, yönetim veya hukuk mesleğinde çalışıyorsanız, kritik düşünme kesinlikle önemlidir. Ancak kritik düşünme becerileri belirli bir konu alanıyla sınırlı değildir. İyi düşünebilmek ve sorunları sistematik bir şekilde çözebilmek, her kariyer için bir değerdir.
Kritik düşünme, dil ve sunum becerilerini geliştirir. Açık ve sistematik bir şekilde düşünmek, fikirlerimizi ifade etme şeklimizi geliştirebilir. Metinlerin mantıksal yapısının nasıl analiz edileceğini öğrenirken aynı zamanda anlama becerilerini de geliştirir.
Kritik düşünme, yaratıcılığı teşvik eder. Bir soruna yaratıcı bir çözüm bulmak, sadece yeni fikirlere sahip olmayı gerektirmez. Ayrıca, üretilen yeni fikirlerin yararlı ve eldeki görevle ilgili olması da gerekir. Kritik düşünme, yeni fikirlerin değerlendirilmesinde, en iyilerinin seçilmesinde ve gerekirse değiştirilmesinde çok önemli bir rol oynar.
Kritik düşünme, kendini yansıtma için çok önemlidir. Anlamlı bir yaşam sürmek ve hayatlarımızı buna göre yapılandırmak için değerlerimizi ve kararlarımızı gerekçelendirmeli ve bunlara yansımalıyız. Kritik düşünme, bu öz değerlendirme süreci için araçlar sağlar. Kritik düşünmeye, hem öğrenim hem de iş hayatında değer verilir ve yaşam boyu öğrenmenin bir parçasıdır.
________________

Kritik Düşünme Nedir ?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:09.