IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By AdrenaLin
  • 1 Post By Ada


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2022, 18:56   #1
Wink Ramazan Sohbetleri

Hoş geldin ramazanı şerif hoş geldiniz ramazan sohbetleri odalarına. Evet konu başlığımızdan anlayacağınız gibi ramazan hakkında konuşmalar yapacağız sizinle bugün. 11 ayın sultanı olan ramazan ayımız geldi hepimiz oruçlarımızı tutmaya başladık ve ilk iftar günümüzü kimilerimiz ailemizle geçirdi kimilerimiz iş yerlerinde çalışarak kimilerimizde dışarıda farklı şekilde açarak geçirdi . Bazılarımız çalışarak oruç tutarken kimilerimiz hafta sonu olduğundan dolayı evlerinde dışarı çıkmadan geçirdi . Ama ramazanın ilk günü herkes için çok güzel bir gün olmaktadır.

Ramazan Muhabbetleri

Ramazan ayı herkes için çok farklıdır . Bir çok insanı bir arada tutmaya birlikte yemeklerini yemeğe zaman geçirmeye ve sohbetler etmeye vesile olmaktadır. Yemeklerimizi yedikten sonra zaten direk üstümüze ağırlık çöküyor . Bunun içinde tabi ki çok az yemek lazım ve akşam iftarımızı açtıktan sonra sahura kadar ara ara atıştırmalıklar yapmalıyız . Ailemizle geçirdiğimiz iftar yemeklerinde güzel sohbetler de dönmektedir. Bu sohbetler aileyi aile yapan başlıca temelleri oluşturan şeylerdir. Daha sonrasında ise herkes teravih namazını beklemeye başlamaktadır. Teravih namazı olana kadar ki sürede ise çayımızı sohbetimizi yapmaya başlarız.




Eski Ramazan Sohbetleri

Bundan yıllar önce ramazan ayları daha güzel daha hatırı sayılı insanların olmasından dolayı güzel geçmekteydi. Zaman ilerledikçe tabi geçmiş döneme ait insanların hayatımızın bir parçası olmaktan çıkıp hakkı rahmetine kavuşmaktalar. Onları bu iftar sofralarında güzel sohbetler ile andıklarımız da olmaktadır. Kah hüzünlenir kah düşünürüz ama onlar her zaman bizim hafızalarımıza yer etmiş kişiler olmaktadır. Hayatımızı bizi biz yapan insanlardır çocukluk zamanımızın insanları. o kişilerin sohbetleri de çok şen şakrak geçerdi . Çocukken hatırladığım o kadar çok şey var ki anlatmaya kalksam sabaha kadar devam ederim herhalde. İşte ramazanda sohbetler farklı olmakta her zaman.

Manevi Sohbetler

Ramazan ayının bitimi ise ramazan bayramını getirmektedir. Bayramlar da kimse kimse ile küs olmamakta. Küs olanlar da her zaman barışmalıdırlar tabi ki . Barışmak için ise sohbet ederek birbirimizi anlamamız gerekmekte. İnsanlar zaten birbirleri ile konuşmadıkları için kendilerini ifade etmedikleri için yanlış anlaşılmalardan dolayı küsmekteler.
________________

Ramazan Sohbetleri
 
Alt 08 Mayıs 2022, 18:58   #2
Ada
Banlı Üye
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:26.