IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2022, 18:55   #1
Wink Sohbet ÇeşitLeri

Sohbet çeşitleri olarak öncelikle bir yazarın özgün düşüncelerini günlük yaşantıda olanları sade anlaşılır bir şekilde aktarması bunu yazıya dökmesi yada anlatmasıdır. Yazıyla anlatım şekli olarak sohbet bir kişinin okuyucularına yazı yoluyla yazdığı ve karşında biri varmış gibi hissetmesini sağlamasıyla yapılan yazım şekline sohbet yani söyleşi denir. Genel olarak bunu yazar kesiminde görmek çok fazladır . Günlük yaşantıda olanlar ise örnek olarak gazeteler . Gazetelerde yazarlar kendi karşısında birileri varmış yada biri varmış gibi davranarak yazılı sohbet anlatımı yaptıkları köşelerinde okuyucularına gerçekten bire bir konuşuyormuş hissi vermesidir . Anlattıkları konular hakkında bilgi vermek gerekir ise de Spor , Siyaset , Magazin veya ekonomi olarak insanlarla yazılı olarak sohbet etmektedirler.

Günlük Sohbet

Bir başka sohbet şekli ise televizyonlar üzerinden canlı olarak bire bir bağlantı kurularak karşınızda ki kişiyi görmeden ama sesini duyarak onlarla sohbet etme şeklidir. Buda* tamamen online olarak yapılabilen cevap verilebilen* bir sohbet şeklidir. O an ki ortam ve düşünceyi anlık olarak aktarılmasına yardımcı olunmakta . Yazarın yada sunucunun söylemlerine karşı verilen cevaplardır. Genel itibari ile yazım ile farklı olmaktadır. Tabi Sesli olarak konuşma sohbet etme biraz daha kendinizi göstermeden daha rahat konuşa biçimlerinden biri de olmaktadır. Sohbet genelinde yaptığınız konuşmalar genel olarak daha önce yazılmadığı için kaleme dökülmediği için düşüncelerimizin anlık olarak gelmesi ve direk sohbet etme eylemini doğurmasıdır.




Görüntülü sohbet çeşidi ise kameralar vasıtası ile olmakta. Bu aslında çok fazlaca dikkat edilmesi bir konudur . Nedeni ise yapacağınız hal ve hareketlere çok dikkat edilmesi gereken bir durum olmakta. Ve bu durumda çok fazla kendimizi kasarız yapacağımız yanlış hareketler düşünceler bunun canlı yayın olmasından dolayı insanların sizleri yanlış anlamamasını sağlamak gerekmektedir. Daha önceden hazırlamış olduğunuz yazılarınız varsa tabi okuyarak anlatım şekli sunabilirsiniz ama anlık olarak size sorulan sorulara cevap vermeniz ise sizin düşünceniz ve o an aklınıza gelenler ile alakalı olmaktadır. Buda bire bir sohbet etmektir . Ama bir farkı varsa karşınızda ki kişiyi görüyor olması ve sizi de onun görüyor olmasıdır. Sesli de rahat hareketler sergilerken kendimizi rahat hissederken göründüğümüz de ise kendimizi sıkmaya daha fazla meyilli olmaktayız.




Bunlardan hariç olarak da sanal sohbet olarak adlandırılan son zamanların yada şöyle demek gerekirse yüz yılımızın gençlerinin tercih ettiği kendilerini özgü hissettikleri düşüncelerini rahat bir şekilde dile getirdikleri sosyal platformlar. Ama son zamanlarda sosyal platformlarda dikkat edilmesi yerler haline gelmiştir. Özellikle siber suçlar kanunu kapsamında hakaret olunan din dil ırk hakkında ağza alınmayacak yazılar yapanlar için gereken işlemler yapılmaktadır. Yani şunu demek istiyoruz sanal platformlar da sohbet yaparken çok dikkat etmeniz gerekmekte. Eskisi gibi hür ve geniş olmamaktadır ki ben bundan çok mutluyum böyle olmasından . Sonuçta insanların dilinin düşüncelerinin ayarı yok olmamakta. Bu tarz insanlar hakkında da çaydırıcılık devreye girmesi gerekmekte idi ve girdide .

Sohbet Söyleşi




Son olarak sohbet çeşitleri bakımından yapılması gereken o kadar çok şey olmakta. Bunları uygularken yada yaparken hem kendiniz hem ailenizi hem de çevrenizi düşünmek zorundasınız. Unutmayın sizlerin nasıl bir ailesi varsa hakaret edeceğiniz kişilerinde bir ailesi bir hayatı olmaktadır. Empati yapmak ve bu empati sayesinde hayata bakış açımızın daha fazla genişlemesi gerekmekte. Her ağzımıza geleni söylemek yada yazmak bunları dile getirmek tabi ki saçma olmaktadır. Sohbet zaten böyle bir şey değildir. Sohbet karşındakine kendini açman iyi yada kötü olarak ona bilgiler aktarman. Kendini rahatlatmak amaçlı ona düşüncelerini söylemen gibi bir çok şey ile alakalıdır. Ekranlarda televizyonlarda gördüğünüz gibi birbirine hakaret içeren şey ile alakalı olmamaktadır. Eskiden bile sohbet adabı denen bir şey olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Sohbetin adabı eski zamanlarda çok farklı olmakta idi . Özellikle osmanlı zamanlarında insanlar birbirleri ile konuşmak için tanışmak çok fazlaca fırsat aramakta idiler . Hatta bir bayan yada erkek birbirlerini tanımak için mektuplar filan göndermekte idi . Ama şimdi bakıyoruz da bunların hiç birine gerek kalmadan* direk telefondan yada sosyal medya hesaplarından* birbirlerini takip ederek sohbet etme fırsatı bulmaktalar . Sizlerde sosyal medyayı veya sohbet sitelerini kullanırken dikkat ediniz kaliteli bir yer arıyorsanız da sohbet sitelerimiz tam* sizler içindir.
________________

Sohbet ÇeşitLeri
 
Alt 08 Mayıs 2022, 18:59   #2
Emektar
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:20.