IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2022, 18:53   #1
Wink Eski Sohbetler

Nerede eski zamanlar nerede eski sohbetler değil mi arkadaşlar. Eski zamanlarda yapılan her şey çok aranmakta . Eski olanlar devamlı akıllarda kalmakta her zaman . Şimdi gözünüzü kapatın ve aklınıza eski zamanları aklınıza getirin . Şöyle bir düşünsenize anne babamızla birlikte geçirdiğimiz zamanları ve o zamanlarda ki sohbeti . Sadece bunla ilgili değil tabi ki . Daha genç yaşlarda arkadaşlarımızla takıldıpıımz zamanlarda birlikte geçirdiğimiz vakitler aklımıza geldikçe gülümsüyoruz* değil mi . O an ki sohbetleri muhabbetleri şimdi yapmak istesek bile yapamıyoruz. Neden mi* hayatımızın içinde bir koşuşturmaca bir geçim derdi almış başını gitmekte. Bunların içinde nasıl fırsat bulup* eskisi gibi sevdiklerimizle sohbetler yapabileceğiniz dimi.

Eski Chat Odaları

Sonuçta eskiden kendimize ailemize sevdiklerimize ayıracak vakit bulabiliryorduk. Onlara daha çok zaman harcayabiliyorduk. Ama zaman ilerledikçe bunu yapmak çok zorlaştı. Çünkü devamlı hayatın bir parçası kalmak adına iş iş iş gerekmekte. Bu iş ortamlarından fırsat buldukça da sevdiklerimize zaman ayırıyoruz. Ama bunu daha eskilerde çok fazla yapardık. Şimdiler de hayatımızı devam ettirebilmemiz için çalışıp para kazanmak ve geçimimizi sağlamak zorundayız. Genelde sohbetlerimizi de ailemizle değil iş çevremizle yapıyoruz. İşte eski sohbetlerin özlemi de burada gelmekte. Ben çocukluğumda şunu hatırlıyorum ve keşke şimdide olsa keşke dediğim bi olayı anlatmak isterim sizlere.

Ailemle dedeme gittiğimizde orada bir çok insanın toplandığını hep birlikte sohbet*yaptığını hatırlarım . Yaptıkları sohbetler hep sevgi içerikli birbirlerine duyulan özlemlerle alakalı olmakta idi. Anılarını yaşantılarını yaşamışlıklarını aktarmaktalardı birbirlerine bu da orada keyifli zamanlar geçirmenize yardımcı oluyordu. Bu muhabbetler gece boyu devam ederdi . Gecenin belli bir zamanından sonra ise dedem tahtaya vurur hadi herkes yatsın yeter bu kadar sevgi pıtırcığı oldunuz derdi . Bunu o kadar keyifle ve sevgi ile söylerdi ki onunda mutlu olduğunu bu söylemlerinden anlayabilirdik. Özellikle sabah olduğunda dedem ve anneannemin bizlere vermiş olduğu öğütler sözler hiç aklımdan gitmez. Onların bizlerin üstüne titrediği bizleri ne kadar çok sevdiğini hep aklımda olmakta . Onlar bizlerle bir çocukla çocuk olur gibi sohbet etmeleri benim için inanılmaz güzel bir duygu idi .

Hatırladığım* da bu anıları çok keyifli zamanlarım geçtiğini görüyorum ve keşke bir daha bu zamanları yaşayabilsem diye düşünüyorum. Ama hepsi hakkı rahmetine erdiği için bunun mümkün olmadığını da biliyorum. Aslında bende ileride baba veya dede olduğumda çocuğuma torunuma dedemden öğrendiğim şekilde davranmayı sevgimi kalbimi her zaman onlara açmaya özen göstereceğim . Onlarla güzel sohbetler etmek kendilerine olan sevgimi özgüvenini yerine getirmekte. Bazı çocuklar büyüklerinden korkar aslında o büyüklerin onlara kalplerini sevgilerini açmadığının göstergesi . Bir insan neden sevdiği insanlardan korkar ki değil mi ? Şimdi ise çok değişti zaman ortamlar hayatlar çok ama çok değişti. Bir evladı ile konuşmak sohbet etmek isteyen ebeveyn karşındaki çocuğunun onu dinlemediğini gördüğünde üzülüyor aslında eskiden bu böyle değildi .

Eskiden sizinle konuşmak isteyen bir büyüğümüzü iyi dinler onların söylediklerini can kulağı ile dinlemekteydik. Şimdiler de ise gençler ben çok bildim havası ile hiç dinlemeden anlamadan kendilerinin sanki çok bilgili olduğunu gördükleri gibi davranmaktalar. Zaten bir kişi ben bildim havasına girerse aslında o bilmeyen biridir anlamına gelir. kimse çok bildim havası yapmaması lazım yıllarını vermiş hayatını bu dünyada harcamış kişileri büyüklerimizi mutlaka dinlemek gerekir. Onların bir bildiği olmasa hiç bir zaman konuşmazlar zaten. Hayatların çok şeyler yaşamış insanları örnek mutlaka almak gerekir.

Eskinin Sohbetleri

Eskiden sohbetler yukarı da anlattığımız gibi olurdu ama şimdilerde ise tamamen teknolojinin içinde geçmekte. Bi bakıyorsunuz gençler kulaklarında kulaklıklar ellerinde telefonlar o şekilde sohbet ediyorlar. Ama bilmiyorlar ki bunun sağlıklı olmadığını . Bir insan karşısındakini görmek ve onunla samimi sohbetler etmek ister . Bu her iki* taraf içinde çok iyi gelmektedir. Nedeni ise sizi muhattap alıp dinleyen birinin olması özgüveninizi artırır kendinizi geliştirmenize yardımcı olur topluma ayak uydurmanızı sağlar. Tabi ki sanal da ki sohbetler de güzel Mutlaka Eski Chat ortamları da vardı ama unutmayın hiç bir yeni bir şey eskinin tadını vermez . Bunu düşünerekten sanal ortamlarda eski tarz sohbetlere önem verdiğimizi göstermek için sohbet sitelerimizi sizlerin beğenisine sunduk . Umarım beğenir bizleri desteklerseniz.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 08 Mayıs 2022, 19:17   #2
Emektar
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine Sağlık

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:04.