IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2022, 18:51   #1
Wink Gurbet Sohbet Odaları

Gurbetçilerin uğrak noktası gurbet sohbet odaları sizlerle birlikte . Gurbetçilerimiz için hazırlanmış olan gurbet* sohbet sitelerimiz tüm dünyada yaşayan Türk vatandaşlarının uğrak noktası . İnsanlar yüzyıllar boyunca daima olarak göç etmek vatanlarını değiştirmek zorunda kalmışlardır. Kendi doğup büyüdüğü yerleri arkalarında bırakarak başka yerlere ya geçinmek için yada hayat şartlarını daha iyi seviyelere çıkarmak için gitmişlerdir. Buda genel olarak kendi vatanlarının özlemleri içerisinde geçen insanlardan oluşmakta. Gurbetçi* kelimesi günümüzde çok fazla kullanılmakta aslında bunun çıkış noktası da 70 ler de Türkiye den Avrupa'ya giden vatandaşlarımızın sayesinde olmuştur. O zamanlarda ülkenin ekonomik olarak çok zor durumda olmasından dolayı bir çok insanın tercihi yurt dışında çalışmak olmuştur.

Gurbette Sohbet

Yurt dışında çalışmak için ilk tercihleri arasında ise Almanya olmuştur. Almanya 70 ler ve 80 ler de inanılmaz bir şekilde Türkiye den göç edenlerle dolmuştur ki o günlerde inanılmaz bir rağbet olduğunu tüm gazeteler yazmıştı. Bazıları izinli olarak Almanya'ya gitmiş bazıları ise başvuru yaparak oturma ve çalışma izni alarak gitmiştir. Ama bir çoğu kaçak olarak Avrupa ülkelerine girmeye çalıştılar yaptılar da. Almanya dan sonra en çok göç Alan ülke ise Hollanda idi . Hollanda hatırı sayılır Türk kesimi bulunmaktadır. Burada yaşayanların bir birlik içerisinde olduğunu çoğu zaman kurdukları derneklerden yaptıkları dayanışma gecelerinden bilmekteyiz. Geçmiş zamandan gelen gurbetçi lafı günümüzde bile halen devam etmektedir.




Hayat standartlarını 70 ve 80 lerde gidenler rahat bir seviyeye çıkardıklarından dolayı şimdiler de ise Türkiye'ye yani memleketlerine dönüş yapmaktadırlar. Aslında Avrupa da yaşamakta olan gurbetçi kesimi artık tercihlerinin kendi vatanı olduğunu bilmekteler. Orada ki hayat yaşamı artık eskisi gibi olmamakta olduğunu bilmekteler. Sohbet ettiğimiz bazı gurbetçi çevremizdeki insanlardan aldığımız bilgilere göre artık Avrupa da çalışmanın bir anlamı olmadığını Türkiye deki şu ortamın Avrupa dan daha iyi olduğunun kanaatinde olduklarını belirtmekteler. Geçende Avrupalı Sohbet ' i yaptığımız bazı vatandaşlar anlattıkları şeyler ise pandemide inanılmaz derece zorluk çektiklerini Gurbetçilerin bu pandemiden kaçarak memleketlerine döndükleri ve köylerinde daha huzurlu bir hayat yaşadıklarını dile getirmekteler.




Gurbet Chat yaptığımız büyük bir kesim fırsatlarının olduğunu bildiklerinde kendilerini kesinlikle yurt dışında yaşadıkları yerden kurtaracaklarını dile getirmekte. Ama şunu da unutmadan söylemek isterim ki sonuç olarak hayatlarını uzun bir süre orada yaşadıkları içinde vazgeçmek tabi ki kolay olmamaktadır. Her şeyin bir zamanı olduğuna inanan çok büyük bir kesimin olduğunu bilmek gerekir . Yani belli bir parasal düzeye geldiklerinde bir dakika bile kendilerinin orada duracaklarını düşünmemekteler. Bunu da genel olarak emekli olduktan sonra yapmayı planlıyorlar. Aslına bakarsanız yurt dışında yaşayan yabancı vatandaşlarda Türkiye de daha rahat bir hayat yaşandığını bildikleri için özellikle ege kıyısından veya Akdeniz kıyısından yer ev villa gibi taşınmaz mallar alarak buralara yerleşmekteler. Yani aldıkları emekli paraları kendi ülkelerinde yetmediği için Türkiye de yaşamaları daha mantıklı gelmekte onlara da. Bunu bilen vatandaşlarımızda zaten dönüş için sinyal vermektelerdir etrafındaki insanlara.

Gurbet Sohbette

Gurbet sohbet odalarımızın da açılma amacının da işte gurbette yaşayan insanlarımızın vatandaşlarımızın bir arada bulunarak birbirlerine destek amaçlı onların tanışmalarını sağlayarak gurbette kendilerinin yanlız hissetmediğinin yanlarında mutlaka bir Türklerin olduğunu düşünmenin amacı için sohbet odalarımızı açmış bulunmaktayız. Gurbetçilerle Sohbet yaparak sizlerde bilgi alabilir Gurbetçi sohbetleri ile de kendinizi yurt dışına gittiğinizde nereleri gezebilme imkanını sahip olduğunuzu da öğrenebilirsiniz. Avrupa da yaşayan Türklerin tek ortam noktası gurbet Chat odaları sizleri de mutlaka burada beklemektedir.
________________

Gurbet Sohbet Odaları
 
Alt 08 Mayıs 2022, 19:01   #2
Emektar
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine Sağlık

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:24.