IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By AdrenaLin
  • 1 Post By Murat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Mayıs 2022, 18:50   #1
Wink Twitter Sohbet Odası

Son günlerde Google de çok fazla popüler olan Twitter Sohbet odası hakkında sizleri bilgilendirmek isterim. Twitter da Sohbet sitelerinin gücünü gördüğünden mi diyelim . Yoksa bu ortamlarda bulunan insan sayısının farkına varıp kendilerinin de bu tarz sohbet odalarını kurmaları son zamanlarda en çok konuşulan konulardan. Twittter uygulaması dünyanın en büyük uygulamaları arasında bulunmakta. Anlık olarak mesajlaşma veya paylaşım sitesi olarak hizmet vermekte Aynı Facebook gibi ama biraz daha farklı şekilde olmakta. Orada genel olarak mesajlar anlık olarak atıldığı için Facebook dan daha çok tercih edilmekte. Ayrıca büyük bir çok şirket olsun ünlü isimler olsun Twitter kullanıcı olmakta. Bir çok duyuruları görüşlerini de oradan ifade etmekteler öncelikle.

Twitter Sohbet Açma

Twitter bağımlısı olan bir çok insan artık orada da sohbet odası tarzın da bir şeyler olmasını istiyorlardı bununla ilgili zaten twitter bir anket yaptı. Bu ankette bir çok kullanıcı anlık olarak yazışabilecekleri o an orada olan insanların çevrimiçi olabilecekleri gibi bir ortam istekleri bilinmekte idi. Twitter ise buna kayıtsız kalmayarak Twitter sohbet odaları açmış bulunmakta. Ama bundan öncesi de bulunmakta tabi ki . Uzun zamandır var olan İrc sunucu sistemi ile alakalı olmakta Twitter ın üst yönetimi. Bilindiği kadarı ile Twitter Ve Facebook un kurucuları zamanında İlk internete adım attıklarında Yabancı irc sohbet sitelerinde bulunmuşlar. Kendilerini de bu oluşumların içinde geliştirerek bu tarz sosyal medya siteleri meydana gelmiştir.




İlk olarak Facebook sohbet ile başladıkları yolculuklarına daha sonra Twitter ı katan Meta platformu daha sonrasında ise İnstagram sosyal medya siteleri ile kendilerini daha çok kanıtlamış durumdalar. Bu sosyal medya sitelerinin hepsinin özelliğinde özel olarak mesaj yollama seçeneği bulunmakta. Lakin genel olarak genel sohbet yapılabilecek herhangi bir sistemleri bulunmamakta. İrc ortamlarında bu bulunmakta. Mesela sohbet sitemize giriş yaptınız direk sizin önünüze odalar gelmekte. Bu odalar da genel olarak sohbetin içerisine katılıyorsunuz. İşte bu tarz imkanlar sosyal medya sitelerinde bulunmamakta. Tabi coğunda görüntülü sistem bulunmak ama genel olarak sohbet yok.

Bu yüzden de twitter kendi bünyesinde Twitter Chat odaları adı altında bir platform kurmuştur. Ama bu Twitter uygulamasının kendi içerisinde olan bir şeydir. Yani farklı bir uygulama indirmeden direk içerisinde bulunan sohbet odası kur dan yapabileceğiniz bir şey. Kendi kurduğunuz sohbet odasına arkadaşlarınızı yada insanları çekerek bir sohbet ortamı oluşturmaktasınız. Aslında sohbet sitelerinden farkı ise burası bir site orası ise uygulama içerisinde bir platform. Orada herhangi bir şey size ait değil tamamen twitter a kazandırıyorsunuz ama burada öyle değil kendinize kazandırıyorsunuz. O bakımdan buraların ortamları daha kıymetli olmaktadır.

Twitter Sohbet Chat

Bize rakip olan Twitter sohbet odasına istinaden de bizlerde direk Twitter odaklı sohbet odalarını hizmete geçirdik. Onların irc kullanıcılarını çekmesi adına yapmış oldukları hamleye karşı irc chat platformu sahipleri de onlara karşı böyle bir hamle gerçekleştirmiş. Özellikle son zamanlarda google üzerinde aranmalarda çok fazla olduğu için bir çok site bu tarz makaleler yazarak Twitter ın önüne geçmeye başlamıştır. Biz de bir makale açarak Twitter kullanıcılarını bünyemize çekmeye başlamış bulunmaktayız. Evet sizde bir twitter kullanıcısı iseniz hemen sohbet odalarımıza gelerek burada insanlarla muhabbet yapın ve düşüncelerinizi özgürce ifade edin. Tabi ki saygı ve sevgi çerçevesinde yapılmaktadır. Twitter da bile küfürlere izin verilmemekte biliyorsunuz. Bundan dolayı sizleri de her daim buranın içerisine bekler saygılar dilerim .
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 08 Mayıs 2022, 19:01   #2
Emektar
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık

 
Alt 08 Mayıs 2022, 19:04   #3
Ada
Banlı Üye
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel Makale emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:25.