IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By MdxL


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2021, 17:59   #1
Banlı Üye
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çin'de erkek çocuklarına kadınsılaştılar diye 'erkeklik' eğitimi verilecek! Ne düşünüyorsunuz?

Ülkenin yıllık ekonomik büyüme oranı, savunma bütçesinin artışı gibi önemli konuların belirlendiği en üst düzey yasama organı Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) ve istişare organı Çin Halk Siyasi Danışma Konferansının (ÇHSDK) yıllık toplantıları, aylar sonra tartışmaya neden oldu.

Çin'de erkek çocuklarına kadınsılaştılar diye 'erkeklik' eğitimi verilecek! Ne düşünüyorsunuz?

ÇHSDK toplantıları sırasında konuşan Harbin Elektrik Şirketi'nin baş yöneticisi Si Zefu, Çinli gençler arasında "kadınsılaşma" eğilimi gördüğünü ifade ederek, bu durumu ülkenin varlığı ve gelişmesinin önündeki bir engel olarak tanımladı.

"Kadınsılaşmayı" öğretmenlerin çoğunun kadın olmasına ve kültür endüstrisindeki "güzel çocuklara" bağlayan Si Zefu, "Pek çok Çinli erkek çocuğu bugünlerde zayıflık, düşük özgüven ve ürkeklik gösteriyor" dedi.

Asya devini yöneten Çin Komünist Partisi'nin yayın organı Global Times'ın haberine göre, aylar sonra bu sözler hakkında açıklama yapan Çin Eğitim Bakanlığı, Si Zefu'nun çekincelerinin giderileceğini bildirdi.

Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, artık erkek çocuklarına fiziksel ve psikolojik olarak "erkeklik" eğitimi verilecek.

Si Zefu'nun sözlerine hem övgü hem de yergi geldi. Konuyla ilgili etiket, Çin'in Twitter'ı olarak bilinen Weibo'da 2 milyardan fazla kez görüntülenirken 250 bini aşkın yorum yapıldı.

Olumsuz eleştirilerin odak noktası, devletin bu yöndeki müdahalesinin cinsiyetçiliği güçlendireceği oldu. Pozitif görülen özelliklerin erkeklikle, negatif algılanan hasletlerinse kadınlıkla açıklanmasının toplumda büyük sorunlara neden olacağı vurgulandı.
  • Devletin televizyon kanalı CCTV'de yayımlanan bir videoda şu ifadeler kullanıldı:
  • Tavır, ruh ve fizik bakımından sertliklerini göstermeleri, erkeklerin güzelliğini yansıtır. Eğitim sadece kadın ve erkek kavramlarını değil, görev ve sorumluluğu da pekiştirir.

Uzmanlarsa eğitim sisteminin daha toleranslı ve çoğulcu olması gerektiğinin altını çizdi.

Eğitim konusunda uzman görülen isimlerden Sun Yunşao, Çin Ulusal Radyosu'na verdiği demeçte, "Kızlar sert, erkeklerse nazik olabilir. Cinsiyetleri kalıplara sıkıştırmamalıyız" dedi.

Global Times'a konuşan ilkokul öğretmeni Yu Ka da "Eğer erkeklikten kasıtları 'Erkekler ağlamaz'sa, bu da bir kalıptır" ifadesini kullandı.

Çin Ulusal Eğitim Bİlimleri Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olan Chu Zhaohui'yse eğitimde çeşitlilik vurgusu yaptı:

Bazı şeyleri insanın tabiatına bırakmalıyız. Öğrencilerin doğal halini mahvettik ve şimdi bu durumu düzeltmeliyiz. Onların daha normal ve doğal olmalarına izin vermeliyiz.


Independent Türkçe, Global Times
Kaynak: indyturk



Sosyal medyada tepkiler alan bu konu hakkinda siz ne düşünüyorsunuz?
 
Alt 02 Şubat 2021, 18:01   #2
Helper
MdxL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sosyal medyayı görünce bizede lazım böyle seyler :)

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:50.