IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


20Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2020, 07:44   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İnsan Beynini Kontrol Altına Alıp Yönetmek Mümkün Mü?



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İnsan beyni internet aracılığıyla keşfedilip yönlendirilebilir mi? Bu sorunun cevabına yaklaşan bir isim Elon Musk.. Elektronik araçlarla beyni istenilen düşünceye odaklamayı başarıyorlardı peki bu düşünceleri okumak? Bu gerçekten mümkün mü acaba?

Elon Musk bu icadını ilk olarak bir domuz üzerinde denemiş ve ürettiği çipi domuzun beynine takarak beyinden gelen sinyalleri almak konusunda bir başarı göstermiş. Peki bunun bir insanda olduğunu düşünün. Gelecekte ne gibi bir sonuçla karşılaşırız sizce?...

Kafanızdan geçen, uygulayıp uygulamadığınız her düşüncenin bilinmesi ve kontrol edilmeye çalışılması..


Kulağa biraz korkutucu geliyor sanki.. Ancak düşündüğünüz her şeyi birinin bilmesi ve olumsuz düşünceleri kontrol altına alabilmesi yararlı da olabilir..

Yapay zeka gelişiminde önemli bir adım olarak da düşünebilir miyiz bunu? Hafıza zayıflığı, alzeimer gibi hastalıklar konusunda yararlı olabilir elbette ancak beyinden gelen o sinyalleri bozmak ve istenilen şeye odaklamak da bir o kadar kolay olabilir. Kimse beyninin başkası tarafından yönetilmesini istemez elbette değil mi?

Sihirli diziler, filmler izlemişizdir o sahnelerde kullanılan düşünce gücüyle cisimlerin hareketi de bu sayede mümkün olabilir mi? Çünkü bu da çipin amaçlarından biri..

Yararları ve zararlarını düşününce sizin bu çip hakkındaki düşünceleriniz nedir? Amaçları ve hedefleri doğrultusunda uygulanmasını doğru bulur musunuz?

Konu Yazgı tarafından (30 Ağustos 2020 Saat 07:53 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 30 Ağustos 2020, 10:01   #2
Standart

Kesinlikle mümkün duruma gelecek, ilerleyen yıllarda.

 
Alt 30 Ağustos 2020, 10:10   #3
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İnsanoğlu bu hiçbir şeyi insanlık ve dünya adına iyi hale getirmez kendi çıkarları uğrunda kullanır. Hawking e göre dünyanın sonunu zaten yapay zeka getirecek hiçbirimizin ondan daha çok şey bildiğini düşünmüyorum ve hak da veriyorum. Çünkü kişilik bozulmaları, psikolojik baskı, kendini beğenmeme ile başlayan boyut ; reklamsal algı, zihin oyunları ile devam ederken şimdi iş çip e kadar gelmiş. Bu sonumuz olacak muhtemelen.. Robotlaşacağız.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 30 Ağustos 2020, 10:24   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Artık günümüzde hiç bir şey zor değil bunu daha önce düşünüp denemiş olmaları bile, günümüzde bunu planlayıp düşünerek yapıcak larını ortaya koyuyor. Şahsen beynimdeki düşünceleri, bilp ve uygulanmasını doğru bulmuyorum.

________________

~ E & B ~
 
Alt 30 Ağustos 2020, 11:58   #5
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Olabilir aslında geçmişten beri bu tip araştırmalar yapılıyor . Ama kadınlara işlemez bence ;khv

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 30 Ağustos 2020, 12:14   #6
Emektar
Elyanura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mumkun bence.General Ratnikov, Rusya Devlet Başkanı Yeltsin üzerinde, ülkeyi Çin ile bir savaştan korumak için zihin okuma yönteminin kullanıldığını açıklamisdi.Yeltsin 1992 yılında Japonya’yı ziyaret etmeyi planlanliyodu, ama Ratnikov’un birimi, Kuril Adaları’nın Japonya’ya geri verilmesi için başkanın zihninin proglandırılmasına yönelik girişimleri ortaya çıkarmisdı.Bu hareket, tartışmalı topraklarını Rusya’dan geri almak isteyen Çin’in taleplerine, bu ise iki komşu arasında savaşı cikarabilicek bir çatışmaya yol açabilecekti.Bu yüzden Boris Yeltsin Japonya seyahatini iptal etmek zorunda kalmıştı.Ratnikov, 1990’ların başlarında kendisinin ve arkadaşlarının, Moskova’ya gönderilen yeni ABD Büyükelçisi Robert Straussun zihnini “taradıklarını” ve elçilik binasında Moskovalılar üzerinde Psikotronik etkiler yapabilecek donanım olduğunu gördüklerini, daha sonra bu sistemin etkisiz hale getirildiğini söylemisdi.Gecmis zamanlarda bu boyleydise simdi kim bilir neler neler var.Robotlasacagiz sanarim

 
Alt 30 Ağustos 2020, 13:38   #7
Euzu billahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
BLueMooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Elon Musk sadece gördüğümüz bir yüz. O da o büyük zengin ailelerin tıpkı Bill Gates'i seçtikleri gibi seçip projelerini uygulaması için destek verdikleri kişilerdir. Bunu bilen birisi zaten bunların hayırlı bir iş için yola çıkmayacaklarından emindir. Görünürdeki hedefleri engelli kişilerin Tesla marka aracı varsa düşünce yoluyla kullanabilmesi, elektronik eşyalara düşünce gücüyle hakim olması gibi herkesin isteyebileceği kolaylıklar sağlamak. Tabii arka yüzü çok farklı. Elon Musk'ın biz istediğimiz ülkedeki yönetimleri değiştirebiliriz sözü akla geliyor. Çip takıldığında düşüncelerinizi okuya bilen bu insanlar neler yapmaz ki! Örneğin senin düşüncelerini değiştirebilirler, şeytan vesvesesi gibi bir iç ses ile oy vermeye gidiyorsun diyelim onların istediği lidere oy kullandırtabilirler. Ya da buna bile gerek yok, ülkeni yöneten kişinin çipli olduğunu bir düşünün. Bilgisayar oyunu oynar gibi ülkeler arası krizler, savaşları çok kolay çıkartabilirler. Tabii elektronik eşyaları düşünce gücüyle kullanan bir insan bu çipler sayesin de kolayca hacklenen bir insan olabilir mi? Mesela çipe bir sinyal gönder o kişi kalp krizi geçirsin. Kimse karşılarında duramaz. Çok sakıncalı bir sistem. İnsan iradesi elinden alınırsa kıyamet zaten kendiliğinden gelir diye düşünüyorum.

________________

"Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İnsan Beynini Kontrol Altına Alıp Yönetmek Mümkün Mü?
 
Alt 30 Ağustos 2020, 16:30   #8
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Insanlığı bu kadar kontrol etmeye çalışmak niye.. bilim gereklidir ancak etik dahilinde, topluma hizmet ettiği sürece. Biraz az yaşarım ama özgür yaşarım.10 tane farklı düşünür 1 tanesini uygularım.

________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."




 
Alt 30 Ağustos 2020, 19:12   #9
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
L_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Olabilir aslında geçmişten beri bu tip araştırmalar yapılıyor . Ama kadınlara işlemez bence ;khv
Yaaa

 
Alt 02 Eylül 2020, 19:45   #10
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bi arkadaşın güzel bi sözü vardı bununla ilgili, Çipi takacaklar bi yerimize ama nereye bilmiyoruz ;khv

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:57.