IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Mahrez


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2021, 11:23   #1
NCL
Mahrez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kıvırcık Ali.

Kıvırcık Ali adı ile bilinen isim, Türk Halk Müziği sanatçısı olarak adını duyurdu. Şarkıları ile binlerce kişiyi kendine hayran bıraktı. Kıvırcık Ali, küçük yaşlarda çiftçilik ve çobanlık gibi mesleklerle ilgilendi ve bu sırada bağlamayı öğrendi. İşte, Kıvırcık ali biyografisi...

Ali Özütemiz adına sahip sanatçı, Kıvırcık Ali ismini kullanmıştır. Tokat Turhal'da bir köyde dokuz çocuklu bir ailede doğdu. İstanbul'a geldi ve düğünlerde sahne aldı. Arkadaşlarıyla Grup Turnalar'ı kuran Ali, ilk albümünü Gül Tükendi, Ben Tükendim adıyla çıkardı. Başarılı sanatçı Kıvırcık Ali nasıl öldü?

Ali Özütemiz veya bilinen adıyla Kıvırcık Ali, 11 Ekim 1968 tarihinde Erenli, Turhal, Tokat'da dokuz kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. Babası doğumundan 37 gün önce hayatını kaybetmiştir. Çocukluğunda çiftçilik ve çobanlık gibi mesleklerle uğraşırken aynı zamanda köy halkından bağlama çalmayı öğrenip düğün ve cemevlerinde çaldı. İlkokulu bitirdikten sonra okumadı ve 1983'te ağabeyinin desteğiyle İstanbul'a geldi, burada düğün salonu gibi mekânlarda bağlama çaldı. "Kıvırcık" lakabını burada saçlarının kıvırcık olması nedeniyle aldı.

1995'te iki arkadaşıyla birlikte Grup Turnalar'ı kuran Kıvırcık Ali, 1999'da ilk solo albümü Gül Tükendi, Ben Tükendim yayımladı. 2000'deki Isırgan Otu ve 2004'teki Üçüncü Gurbet albümleriyle büyük başarı yakaladı. 2003'te Arzu Şahin ile ortak çalışması olan Düet albümü yayımlanırken 2006 ve 2008'de sırasıyla Geriye Dönün Seneler ve Hepimize Yeter Dünya albümleri yayımlandı.

11 Ocak 2011 tarihinde, Ankara'da katılacağı TRT 1'de yayımlanacak bir televizyon programına gitmek için Atatürk Havalimanı'na doğru evinden yola çıkan Özütemiz, 05.30 civarında Tepecik, Büyükçekmece'de aracıyla geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Hadımköy, İstanbul'daki Gülbahçe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ardından birçok derleme albüm yapıldı. Sanatçı Aslı Güven ile evliydi.

ALBÜMLERİ

Gül Tükendi, Ben Tükendim (1999)
Isırgan Otu (2000)
Düet (2003, Arzu Şahin ile ortak albüm)
Üçüncü Gurbet (2004)
Geriye Dönün Seneler (2006)
Hepimize Yeter Dünya (2008)
Onbir Bir İkibinonbir / Veda (2011)
Hasret (2014)
Sevdiklerim (2017)
________________

"Fark etmek acıydı ama gerekliydi."
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:35.