IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sterben


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2020, 17:12   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Exclamation Microsoft'un Zorla Yüklediği Chromium Tabanlı Edge'den Kurtulmanızı Sağlayan Yöntem

Microsoft, son dönemlerde Chromium tabanlı Edge'i Windows bilgisayarlara zorla yüklüyor. Ancak her kullanıcı, bu tarayıcıyı kullanmak istemiyor. Peki Windows Update ile gelen Chromium tabanlı Edge'den kurtulmak için ne yapmanız gerekiyor?
ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 2020'nin başlarında Chromium tabanlı internet tarayıcısı Edge'i kullanıcıların beğenisine sundu. Windows 10'la birlikte tanışma imkanı yakaladığımız Edge'in yerine gelen ve kullanıcılara hem çok daha performanslı hem de Chrome'a benzer bir deneyim sunan yeni Edge, pek çok kullanıcı tarafından da kısa bir süre içerisinde benimsendi. Ancak Microsoft, haziran ayı itibarıyla kullanıcıların tepkisini çeken bir uygulamaya geçti.
Chromium tabanlı Edge, kararlı sürüm olarak yayınlandığında kullanıcıların tercihinde olan bir tarayıcı olarak karşımıza çıkmıştı. Yani o zamanlarda bu internet tarayıcısı, sadece isteyen kullanıcılar tarafından indirilip kullanılıyordu. Ancak Microsoft, haziran ayı ve sonrasında yayınladığı yazılım güncellemelerinde bu internet tarayıcısını doğrudan yüklemeye başladı. Yeni tarayıcı, klasik Edge'deki tüm verileri alarak eski Edge'in yerine geçiyordu. Bu da kullanıcıları ciddi anlamda rahatsız etti.
Microsoft'un Zorla Yüklediği Chromium Tabanlı Edge'den Kurtulmanızı Sağlayan Yöntem
Microsoft, Chromium tabanlı Edge'in Windows Update aracılığıyla sunulmasını engellemek için "Edge Blocker Toolkit" isimli bir araç duyurdu. Yani kullanıcılara sunulan resmi bir araç, Edge'in yüklenmesini engelliyor. Ancak tarayıcı çoktan yüklendiyse ve bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar varsa, bu kullanıcılar için işler biraz daha zorlaşıyor. Peki Chromium tabanlı Edge'i bilgisayarınızdan kaldırmak istiyorsanız, nasıl bir yol izlemeniz gerekiyor? Haydi sizi büyük bir dertten kaldıracak olan bu sorunun cevabına yakından bakalım.

Chromium tabanlı Edge'den kurtulmak için uygulayabileceğiniz yöntem: Powershell
Windows 10'un yeni nesil bir komut satırı uygulaması bulunuyor. Bu uygulama, PowerShell olarak isimlendiriliyor ve Windows ile ilgili çok önemli ayarların yapılabilmesine imkan tanıyor. İşte bu komut satırı uygulamasını kullanarak Chromium tabanlı Edge'den sonsuza dek kurtulabiliyorsunuz. Dilerseniz hemen bu işlemin nasıl yapılacağına yakından bakalım.
  • İşlemlere geçmeden önce bahsetmek zorunda olduğumuz kritik bir durum var. PowerShell kullanarak Chromium Edge'den kurtulmak isterseniz, bilgisayarınızın yönetici hesabını kullanmanız gerekiyor. Yani misafir hesapları kullanarak bu işlemi gerçekleştiremezsiniz.
  • Yönetici hesabıyla oturum açtıktan sonra Chromium tabanlı Edge'in yüklü olduğu klasöre gidin ve burada bir PowerShell penceresi açın.
  • PowerShell penceresini açmak için önce "Shift" tuşuna basın ve ardından da klasör içerisinde boş bir yerde farenizin sağ tuşuna tıklayın. Açılabilir bir menü ile karşılaşacaksınız.
Microsoft'un Zorla Yüklediği Chromium Tabanlı Edge'den Kurtulmanızı Sağlayan Yöntem
  • "PowerShell penceresini buradan açın" yazan butona tıklayın. Bu butona tıkladıktan sonra PowerShell'in açılmasını bekleyin.
  • PowerShell penceresi açıldıktan sonra aşağıda paylaşacağımız kodları kopyalayapıştır yapın.
setup.exe --uninstall --system-level --verbose-logging --force-uninstall
  • Bir süre bekleyin. Bu bekleyiş, Windows'un gerekli ayarları yapmasına ve Edge'in silinmesine izin verecektir.
  • Sisteminizin yeniden başlatılması gerektiğine dair bir uyarı alabilirsiniz. Eğer böyle bir uyarı alırsanız sistemi yeniden başlatın.
Bu işlemleri hatasız bir şekilde uyguladıktan sonra Edge'den kurtulacaksınız. Ancak bu işlem, Edge'den sonsuza dek kurtulmanızı sağlamayacak. Şöyle ki Windows Update, uygulamanın bilgisayarınızda yüklü olmadığını tespit ettikten sonra Chromium tabanlı Edge'i bilgisayarınıza kurmak için yeniden harekete geçecek. İşte Windows Update harekete geçmeden, az önce bahsettiğimiz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aracını bilgisayarınıza yüklemeniz gerekiyor. Bunu da yaptıktan sonra Edge'den tam anlamıyla kurtulmuş olacaksınız.

kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 16 Ağustos 2020, 01:18   #2
Standart

Microsoft edge suan performans konusunda google chrome'den 1 adim onde ve kullanisli toplumumuz chrome'ye alistigindan edge suan size garip gelebilir

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:03.