IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Spor Haberleri Tüm spor haberlerine bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2022, 18:59   #1
Standart FIFA Dünya Kupası’nın Unutulmaz Anları

FIFA Dünya Kupası’nın Unutulmaz Anları


FIFA Dünya Kupası’nın Unutulmaz Anları


Her dört yılda bir, milyonları ekrana kilitleyen Dünya Kupası’nın en iyi anlarını hatırlıyoruz.

Tüm dünyanın heyecanla beklediği Dünya Kupası, bu sene 22’nci kez düzenleniyor. Bu yıl Katar’da gerçekleşecek turnuva öncesinde 1930’dan beri devam eden ve dünyanın her yerinden milyonların takip ettiği turnuvanın unutulmaz anlarını derledik.

200 Bin Seyirci ile Tarihi Rekor

FIFA Dünya Kupası’nın Unutulmaz Anları

1950 yılındaki Brezilya-Uruguay finali sadece Dünya Kupası değil futbol tarihinin de en çok seyircili maçı oldu. Maracana stadyumundaki maç için yaklaşık 174 bin bilet satılırken resmi olmayan sayıya göre 200 bin kişi maçı canlı izledi. Maçın kazananı ise ev sahibi Brezilya’yı 2-1’lik skorla yenen Uruguay oldu.


Tanrının Eli Golü




Arjantinli futbolcu Maradona, 1986 Dünya Kupası’nda iki önemli anın başrolünde yer aldı. İngiltere’ye karşı oynanan maçta attığı gol büyük tartışmalara neden olurken Tanrı’nın Eli adı verilen gol bu karşılaşmada atıldı. Maradona’nın elinin de değdiği bu gol hakem tarafından fark edilmezken İngiliz futbolcuların itirazlarına rağmen pozisyon gol sayıldı. Maradona ise maç sonrasında bu gol için “Tanrı’nın Eli” ifadesini kullandı. Maradona’nın bu golü attığı maçta giydiği forma ise açık arttırmada 9,3 milyon dolara alıcı buldu.

Yüzyılın Golü



“Tanrı’nın Eli” golünden sadece dört dakika sonra oyunun en unutulmaz anlarından birine daha imza atıldı. Maradona bu kez de 60 metre top sürerek estetiği ile de konuşulan ve “Yüzyılın Golü” adı verilen golü ile takımına kupa kazandırdı. Dünyanın en çok konuşulan gollerinden ikisi bu maçta atılırken ikisi de Maradona’nın eseriydi.

En Hızlı Gol Hakan Şükür’den



Eski milli futbolcu Hakan Şükür, FIFA Dünya Kupası’nın en hızlı golü rekoruna imza attı. “Boğaz’ın Boğası” lakaplı futbolcu, 2002 Dünya Kupası’nda Güney Kore filelerini 10.8’inci saniyede havalandırarak bir rekor kırdı. Hakemin düdüğünden sadece 10,8 saniye sonra golü bulan Hakan Şükür, Çek futbolcu Vaclav Masek’in 16 saniyelik rekorunu da kırmış oldu.

Dünya Kupası Finalinde Gol Atan En Genç Oyuncu: Pele



1958 yılındaki turnuvanın finalinde Brezilya ve İsveç karşı karşıya gelirken ilk kez Avrupalı bir takım finale çıkıyordu. Brezilya’nın kazanarak kupayı kaldırdığı maçın yıldızı ise Pele oldu. O tarihte sadece 17 yaşında olan Pele, Dünya Kupası finalinde gol atan en genç futbolcu oldu.

Top Çizgiyi Geçti mi Geçmedi mi?



1966 yılında oynana turnuvada tartışmalı bir gole imza atıldı. İngiltere ve Batı Almanya arasında oynanan maçın uzatma dakikalarında Geoff Hurst, kaleci Hans Tilkowski’yi geride bırakan bir vuruş yaptı. Top üst direğin alt tarafına çarpıp kale çizgisine sekerken gol olup olmaması konusunda büyük tartışmalar yaşandı. Ancak hakemlerin kararıyla gol geçerli sayıldı.

Şeyh Sahaya İndi



Dünya Kupası tarihindeki en ilginç olaylardan birinin başrolünde Kuveyt Prensi yer alıyor. Fransa ve Kuveyt arasında oynana maçta Fransa, Kuveyt’e karşı 3-1 öndeydi. Maç devam ederken tribünlerden gelen bir düdük sesi üzerine oyuncular durdu. Fakat Fransız futbolcular oyuna devam ederek bir gol daha attı. Kuveyt kraliyet ailesinin bir üyesi olan Şeyh Fahad, şeref tribününden inip Fransa adına verilen golün iptalini istedi. Ahmed, Kuveytli oyuncuların tribünden bir düdük sesi duyduğu için oyunu bıraktığını ve Fransa’nın da bu şekilde gol attığın savunmuştu. Gol iptal edildi ancak dakikalar sonra Fransa bir gol daha atarak sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Nürnberg Muharebesi



Halk arasında Nürnberg Muharebesi olarak bilinen 2006 Dünya Kupası maçında kartlar havada uçuştu. Almanya Nürnberg’de oynanan Portekiz-Hollanda maçı, gösterilen kart sayısıyla da tarihe geçti. İki takım arasında çekişmeli geçen maçta Rus hakem Valentin Ivanov, 4 kırmızı ve 16 sarı kart göstererek rekor kırdı.

Tardelli’nin Gol Sevinci




1982 Dünya Kupası’nda Almanya ve İtalya karşı karşıya gelirken bu maç İtalyan futbolcu Marco Tardelli’nin sevinciyle hatırlanacaktı. İtalya’yı 2-0 öne geçiren golü attıktan sonra sahada çılgınca koşup gözyaşlarına boğulan futbolcu, ‘L’urlo di Tardelli’ yani ‘Tardelli’nin Çığlığı’ olarak hafızalarda yer etti.

Diana Ross’un Kaçırdığı Penaltı


Diana Ross’un Chicago’daki 1994 Dünya Kupası açılış töreninde kaçırdığı -şov gereği atması gereken- bir penaltı da akıllarda yer eden anılardan biri oldu. Açılış töreni Chicago’daki Soldier Field’da 67.000 kişilik bir kapalı gişe seyircisi önünde yapıldı. Dönemin Başkanı Bill Clinton bir konuşma yaparken, Darryl Hall şarkı söyledi ve Oprah da sahne aldı.

Alıntı.
________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


FIFA Dünya Kupası’nın Unutulmaz Anları
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:40.