IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Sosyal Ağlardan Son Haberler (https://www.ircrehberi.net/sosyal-aglardan-son-haberler/)
-   -   Clubhouse hacklendi: Sesli sohbetler internete sızdırıldı (https://www.ircrehberi.net/sosyal-aglardan-son-haberler/59100-clubhouse-hacklendi-sesli-sohbetler-internete-sizdirildi.html)

1903 24 Şubat 2021 03:31

Clubhouse hacklendi: Sesli sohbetler internete sızdırıldı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Son dönemde popülaritesi artan sesli sohbet uygulaması Clubhouse hacker kurbanı oldu. Davetiye sistemiyle erişim sağlanabilen uygulama geçen hafta sonu siber saldırıya uğradı. Daha da kötüsü yapılan saldırının başarıyla sonuçlanması.

Clubhouse sözcüsü Reema Bahnasy, bir kullanıcının birden fazla odadaki sesli sohbet akışını kendi üçüncü taraf web sitesine yönlendirerek yayınladığını açıkladı. Söz konusu kullanıcıyı "sonsuza dek" engelleyen şirket, gelecekte benzer durumların yaşanmaması için yeni güvenlik önlemleri aldığını belirtti.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

SIO potansiyel açıklar konusunda uyarmıştı
Stanford İnternet Gözlemevi (SIO), Clubhouse'un yazılım altyapısında, sesli sohbetlere dışarıdan erişimi mümkün kılacak potansiyel güvenlik açıkları olabileceğini söylemiş ve kullanıcıları uygulamada yaptıkları her şeyin kaydedildiğini varsayarak hareket etmeleri konusunda uyarmıştı. Clubhouse, yazılım altyapısı konusunda Çinli Agora şirketinden destek alıyor.

App Store'da sekiz milyon kez indirilen uygulama olağanüstü bir ivme yakalamış durumda. Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi ünlü isimler bile Clubhouse'a ilgi gösterdi. Yaşanan son olay platformun sadece popüler değil aynı zamanda hacklenmeye de açık olduğunu ortaya koyuyor. Uygulamanın şu anda sadece iOS cihazlarda kullanılabildiğini belirtelim.

Kaynak ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

She 24 Şubat 2021 07:44

Ya sızdırılınca elinize ne geçiyor ki yani

Hesna 24 Şubat 2021 09:54

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu Irem Derici clubhousedan bulmamışmıydı kocayı:agziacik:

Yanlis mi hatırladım acabası :kahkahax:

Irem ayak atınca oralar karışmış demek ki haha


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi