IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Okan44


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Ocak 2021, 01:22   #1
Standart Haram sevda yakar..

-Sakın 'Haram Sevda' ile yanma!.. diye uyarmıştık.
-Yandın değil mi?..
-Fani bir sevda için ebedi hayatını yakmaya değer miydi?..
-Değdi mi?
-Seni sevdi mi?
-Kabre senle girdi mi?..
-Girmez , girmeyecek.. Bekleme o vefasızı bir fatihası dahi gelmeyecek..

-Ne sanmıştın , arkandan yas mı tutacaktı.
-En fazla üç gün ağlar dördüncü gün ''sevgilimi koluma takarım , bebekte üç beş tur atarım..''



Abla kiminle konuşuyorsun diye soracak olursanız , şuan sizin belki zırıl zırıl ağladığınız o haram sevda için , kabrin altında bu günahtan pişmanlık duyan, azap çeken binlerce kardeşim ile konuşuyorum..



Evet yanlış duymadınız.Eğer kabirlerin altını görebilseydik O gençlerin; '',Ya Rabbi beni tekrar dünyaya gönder söz veriyorum Allah'ım bir daha harama dahi bakmayacağım bana verdiğin gençlik nimetini ibadetime sarf edeceğim..''dediklerini duymamız kaçınılmaz olacaktı. Ama maalesef ki ahirete tek bilet çalışıyor kardeşim..



Hakikatler her zaman acıtır. Ama sen daha sonra daha fazla acıma diye biz seni kardeşin olarak uyarma vazifesini kendimize borç bildik.Hadi Burcu ablanızı atın bir kenara şimdiye kadar gelen yüz yirmi dört bin peygamber , evliyalar , enbiyalar söylüyor aynı şeyi. Niye bu kadar ısrarcıyız yanmaya? Acaba biz cehennem ateşini mangal da köz mü zannediyoruz. Kime artistlik yapıyoruz?



Bu İşin şakası yok.Yedi büyük günahtan biri..
Sana helal olmayan biri ile görüşmen, el ele tutuşman, göz göze bakışman, zinadır kardeşim.Bir erkekle /bayanla baş başa kaldığında üçüncü kişinin şeytan olduğunu bilmem şu ana kadar kimse sana söyledi mi?


Belki de duydun ama nefsinin hoşuna gitmediğinden , duymamazlıktan geldin. Daha ne zamana kadar hakikate kulaklarını tıkayacaksın? İlla Azrail gelip ensene bir tokat mı patlatsın!.. Gezip eğlenip hevesini aldıktan sonra ''Anne bana temiz bir kız bul'' demeyi biliyorsun! Kusura bakma da bu cürreti nereden buluyorsun.. Allah Kur'an da ne diyor duymadın mı? ''Temiz erkekler , temiz kadınlara , kötü erkekler kötü kadınlara layıktır..''



Sen kendin bir Musab, bir Ömer , bir Ali misin ki , Hz. Meryem , Hz. Hatice gibi eş istiyorsun.. Namusu sadece kadına özgü bir şey mi zannediyorsun kardeşim. Allah katında kadın da erkek de yaptıklarından sorumludur. Temiz hanım istiyorsan temiz yaşayacaksın. Bayanlarda temiz erkek istiyorlarsa iffetlerini muhafaza edecekler. Zira diğer türlüsü denk gelirse şikayet etmeye hakkımız yok.. Çünkü ne ekersek onu biçeceğiz. Hem dünya da hem de ahirette..



Ama tövbe ettiysen O başka.O bambaşka.. Bütün kirli mazini temize çekmiş oluyorsun. Bunu Peygamberimin (sav) senediyle söylüyorum; ''Günahlarına tövbe eden , hiç günah işlememiş gibidir..''demiş El Emin..Çünkü Allah cc. insanlara benzemez. O rahmandır rahimdir çok bağışlayıcı çok affedicidir. Geçmişin de yaptığın hataları siler , görmezden gelir. Allah affettikten sonra kimseye bir şey söylemek düşmez. Sen geçmişinde ki haram sevdalarına pişman olduysan , elinden geldiğince dikkat ettiysen en güzel helaller senin olsun kardeşim..



Çünkü Vahşi'yi Hazreti Vahşi yapan TÖVBESİDİR..



Ablanıza şuan kızabilirsiniz. Önemli değil.. Mahşerde; neden uyarmadın! diye yakama yapışmanızdan iyidir..Ama inanın ki o diziler de , filmler de , magazinler de seyrettiğiniz şeyi aşk zannedip renkli gibi gözüken o dünya ya aldanabilirsiniz.. Gerçek de işler senin bildiğinden çok farklı gelişiyor.. Sonu hüsran ile biten kırık dökük hikayeler gibi; ''Kız beklediği aşkı karşı taraftan bulamaz ve intihar eder , Erkek bunu kaldıramaz ve kendini alkole verir. Gençlik solar gider geriye koskocaman bir PİŞMANLIK..'' İyi de Burcu abla MUTLU SON yok mudur? diye sorarsanız derim ki; kardeşim biz mutlu sonun peşinde değiliz ki Sonsuz mutluluğun peşindeyiz:)



Bunun için de TEK YOK İSLAM.



İslamiyet sana sevme demiyor ki.. Sev ama helal daire de adam gibi sev diyor. Seviyorsan gidip Allah'ın izni peygamberin kavliyle istersin olur biter:) Bizde işler böyle .İşine gelen gelir gelmeyen kendi bilir..

Hem Sevmek kötü olsa Peygamberimiz (sav) ; ''Allah'ım.. Aişe'yi çok seviyorum kalbime mani olamıyorum..'' demezdi. Sevmek , sevilmek güzel şey ama Allah namına seversen güzel. Bunu diğer nefsani duygularla karıştırmayın..



Diğer türlü istediğin şekilde sev ama bil ki MUTLU OLAMAYACAKSIN..

· Okyanus bardağa dolar mı?

· Gökyüzü cebine sığar mı?

· Sonsuzu sevmek için yaratılan ruhun sonlu şeylerle doyar mı?..

Ahh be kardeşim. Sonra Müslüm babaya "nereden sevdim o zalimi?" diye sorarsın. Sevme o zaman O zalimi.. Gel sen O zalimin de kalbini elinde bulunduran ZAT-I SEV..

Kalpler Allah'ın elinde değil mi?
O halde harama girmeye lüzum yok helal daire de HELALİNİ bekle..



Hala nefes alıyor ve bu yazıyı okuyorsan ŞÜKRET. Çünkü YARADAN senden bir adım bekliyor.. Kabre girmeden gel...

ALINTI
________________

www.sohbetzirve.com / [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 14 Ocak 2021, 01:25   #2
"Mizantrop"
Rima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık.

________________

.
 
Alt 14 Ocak 2021, 21:39   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkür ederiz.

________________

~ E & B ~
 

« Saygı | Bak şimdi »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:34.