IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


6Beğeni(ler)
  • 5 Post By StormaTe
  • 1 Post By NoniCk


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2023, 09:57   #1
Exclamation Kahramanmaraş Depremi - Yardım Kampanyası

Herkese Merhaba Sevgili Forumdaşlar

SohbetTurkiye.Net Ailesi olarak Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.
Ayrıca Yaralılara ve göçük altında kalan yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Birlik ve beraberliğe en ihtiyaç olduğu bu günlerde topluca hareket etmemiz gerektiğini düşünerek Forum yönetimi de uygun görürse İrcRehberi olarak bir yardım kampanyası başlatmayı teklif ediyorum.

Yardım kampanyası başlatabilmek için tüzel bir kişilik olmak gerekiyor ( Vakıf , Dernek , Şirket Vb.)

Forumdaşlarımız içerisinde bu niteliğe sahip bir arkadaş var ise izlemesi gereken yol

2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu hükümleri uyarınca;

Kamu yararına uygun olarak, amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek veya destek olmak üzere gerçek kişiler, dernekler, kurumlar, vakıflar, spor kulüpleri, gazete ve dergiler izin alarak yardım toplama faaliyeti yürütebilirler.
Yardım isteğe bağlıdır. Kişi ve kuruluşlar yardımda bulunmaya zorlanamaz.

Makbuzla, belirli yerlere kutu koyarak, bankalarda hesap açtırarak, yardım pulu çıkararak, eşya piyangosu düzenleyerek, kültürel gösteriler ve sergiler yoluyla, spor gösterileri, gezi ve eğlenceler düzenlemek veya bilgileri otomatik ya da elektronik olarak işleme tâbi tutmuş sistemler kullanmak suretiyle yardım toplanabilir.

Kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. Ancak, kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflardan hangilerinin izin almadan yardım toplayabilecekleri, İçişleri Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenip ilan edilir.

İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır.

Yardım toplama faaliyeti bir ilin birden fazla ilçesini kapsıyorsa o ilin valisinden, bir ilçenin sınırları içinde ise o ilçenin kaymakamından izin alınır. Yardım toplama faaliyeti birden fazla ili kapsıyorsa yardım toplama faaliyetine girişecek gerçek veya tüzel kişilerin yerleşim yerinin bulunduğu ilin valisinden izin alınır ve izni veren valilik tarafından ilgili valiliklere ve İçişleri Bakanlığına bilgi verilir. Yardım toplama faaliyetleriyle ilgili işlemler dernekler birimlerince yürütülür.

Yardım toplayacak kişi ve kuruluşlar, isteklerini bir dilekçeyle izin vermeye yetkili makama bildirirler.

Gazete ve dergiler için dilekçeler sorumlu yazı işleri müdürlerince verilir.

Yardım toplama, öğrenim kurumları yararına veya kurum içinde yapılacak ise, başvuru dilekçesine kurum sorumlusunun yazılı izninin eklenmesi zorunludur.

Yardım toplayacak kişi ve kuruluşlar, isteklerini bir dilekçeyle izin vermeye yetkili makama bildirirler.

Müracaat dilekçelerinde hangi amaçla ve ne miktarda yardım toplanacağı, yardım toplama faaliyetlerinin sürdürüleceği il ve ilçeler, yardım toplama şekillerinden hangilerinin uygulanacağı, kaç kişi çalıştırılacağı ve yardım toplamada kullanılacak makbuz miktarı belirtilir.

Toplanacak yardım miktarını belirlemeye yarayacak keşif özeti, rapor ve benzeri bilgi ve belgeler de müracaat dilekçesine eklenir.

Tüzel kişiliği haiz kuruluşların müracaatlarında kuruluşun yönetim organlarında görevli olanların, gerçek kişilerin yardım toplaması halinde ise sorumlu kurul üyelerinin ve yardım toplama faaliyetlerinde görev alacakların açık kimlikleri ve adresleri belirtilir. Kamu görevlilerinin çalıştırılmasının düşünülmesi halinde ilgili valilik ve kaymakamlıklardan alınmış izin belgeleri de eklenir.

İzin veren makamca gerekli görülecek diğer bilgi ve belgeler daha sonra tamamlattırılır.


Bu konuda hukuki olarak destek vermeye ben hazırım.
________________


Konu StormaTe tarafından (06 Şubat 2023 Saat 16:58 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 06 Şubat 2023, 10:07   #2
Standart

Cok zor bir süreç Rabbim vefat edenlere rahmet eylesin ailelerine sabırlar verSin.bu soguk kıs gunun de gocuk altında kalan vatandaslarımıza en kısa surede ulasılır umarım dualarımız onlar için .

 
Alt 06 Şubat 2023, 10:10   #3
Standart

Ayrıca @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cok güzel bir konuya değinmişsin ne yazık kı boyle zor gunlerde hep beraber el ele gonul gonule destek olunurken ülkece bazı fırsat düşkünleri usulsuzce yardım adı altında birseyler yapmaya kalkıyor aydınlattıgın için tesekkürler .

 
Alt 06 Şubat 2023, 11:27   #4
Standart

Emeğinize sağlık

________________

Kahramanmaraş Depremi - Yardım Kampanyası
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:54.