IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


7Beğeni(ler)
  • 2 Post By ArMaDa
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By AbC
  • 1 Post By YiLDiZ
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2022, 08:02   #1
Standart Sevgichat.Com Güne Baslarken

Yeni güne,
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile..

Herkesin iştahla konuştuğu bir çağda, susmak için hiçbir fırsatı kaçırmayın. Herkesin önündeki ekrana baktığı bir çağda, hayal kurmak ve gündüz düşlerine dalmak için hiçbir fırsatı kaçırmayın. Herkesin çılgınca koştuğu bir çağda, durup düşünmek için hiçbir fırsatı kaçırmayın.

Sabah namazlarından sonra çoğu zaman balkona çıkar, âlemi dinler ve kısa bir süre de olsa gökleri temaşa ederim. Kuşlar erken vakitte zikirlerine başlarlar. Onların seslerini dinlemek rahatlatıcı. Hayatlarına sımsıkı bağlılar ve vazifelerini kusursuz yapıyorlar.

Gökyüzüne bakıyorum. Hava yavaş yavaş açılıyor. Gün doğumu ufku kızıl renklere boyuyor önce. Havada ince ve seyrek bulutlar varsa günün ilk ışıkları turuncu ve kızıl renkleriyle gökyüzünü bir tablo gibi öyle süslüyor ki temaşa edilmesi tarifsiz güzel oluyor. Tarifsiz dedim çünkü o anları kâinatın Sahibini düşünerek seyretmek ve yaşamak lazım. Bu anları imkanlarım el verdikçe kaçırmıyorum. Her gün farklı bir tablo sergileniyor çünkü. Şehrin beton yapıları arasında imkanınız varsa siz de gökyüzü tablosunu izleyin ve izlettirin ailenize.

Sabahları evinin balkonundan veya penceresinden gün doğumuna bakmayan, bir çiçeğe, bir kuşa, bir kediye hayret ve tefekkürle nazar etmeyen ve bu gibi nimetlerden kendilerini mahrum bırakan güne nasıl başlar, hayata nasıl ve hangi pencereden bakar merak konusu benim için. Çünkü insan hayret eden bir varlık olarak yaratılmıştır. Sanırım hayret duygumuzu çoktan kaybettik. Teknolojiye gömülen ve sosyal medyanın geflet denizinde boğulan bir nesil yetişti ve yetişmeye devam ediyor. Bu nesil bizleri de önüne sürükleyip götürüyor. Hatta bebeklikten itibaren yetişiyor bu nesil. Gaflete ilk adımlarını aile ile birlikte atıyor. Uyanmamız, uyarmamız, yazmamız ve anlatmamız gerekiyor.

İnsanlara doğayı, taşı, toprağı, çiçeği, kelebeği, yaprağın üzerindeki bir damlayı, bir damladaki âlemleri, gökleri, yıldızları anlatmaya çalışırken ve tüm bunların hayretimizi uyandırması gerektiğini söylerken, çoğumuz teknoloji bağımlılığıyla hayatını sürdürüyor, modaya ayak uydurmaya çalışıyor, daha iyi araba ve ev almakla uğraşıyor. Elbette kendim için de söylüyorum. Kendimi de uyarıyorum! Çoğumuz da siyasetin tartışmalı ve çalkantılı dünyasında kendisini buluyor ve asli vazifesini gâfilane yapmıyor. Bu durum belki de bir ömür sürüyor ve uyanış olmuyor.

Çoğu insan, şehirlerin beton ve asfaltları içinde hayatın gayesini sorgulamayarak kendi gafleti ile başbaşa kalıyor, belki de bu durumu seviyor. Her gün aynı şeylerden şikayetçi olan o kadar çok insan var ki: İşini beğenmeyenler, her gün hayattan şikayet edenler, siyaset tartışmalarıyla öfkelenenler ve hırs ile yaşamaya çalışanlar... Bu durumda olanlar dönüp de kendilerini görmüyor, dünyadaki vazifesini aklına bile getirmiyor belki de. Görme odağımız nefsin arzularıyla çevrili çünkü. Odağı genişletmemiz gerekiyor nefsin arzularından uzaklaşarak. Belki o vakit bir perde kalkar da hayatın gayesine tutunmuş oluruz. Hayatı sorgulamayan ve hayatın ne demek olduğunu bilmeyen nasıl yaşar, nasıl bakar şu âleme? Hayret!

Anlatmak istiyorum Rabbimi; O' nun sanatını ve güzelliklerini. İstiyorum ki herkes tefekkür edebilme nimetine kavuşsun. Çünkü bu gerçekten bizi asıl gerçeğe götüren büyük bir nimettir. Göklere tefekkürle hayran hayran ve hayretle bakmak ve okumak. Yıldızları seyretmek, bir kuşu, bir kelebeği, gün doğumu ve gün batımını temaşa etmek...

İstiyorum ki insanlar bir çiçeğe, bir güle bakarlarken Rabbinin onlara gül ile çiçek ile tebessüm ettiğini görebilsin. Sadece maddi gözle değil kalp ve tefekkür gözüyle de baksınlar istiyorum.

Rabbim! Aşk ile anlatmak istiyorum Seni. Bir gülde, bir çiçekte, bir kuşta, Rahmetini, şefkatini, merhametini, sanatını görüyor ve okuyorum. Bizi bu nimetlerden mahrum bırakmadığın için Sana yarattığın varlıklar adedince sonsuz şükrediyorum.

Allah'ım!
Bizim için açtırdığın seher aydınlığından, istifade ettirdiğin gündüzün ışıklarından, gösterdiğin rızık kaynaklarından ve bu vesileyle bizleri koruduğun bela ve afetlerden dolayı Sana hamdolsun.
GÜNAYDIN..
HAYIRLI VAKİTLER..
 
Alt 26 Eylül 2022, 10:05   #2
Standart

Günaydın

 
Alt 26 Eylül 2022, 10:15   #3
Standart

Gunaydinlar

 
Alt 26 Eylül 2022, 10:16   #4
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Günaydın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 26 Eylül 2022, 11:24   #5
AbC
AbC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

günaydınlar efenim

________________

AdrenaLin

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 26 Eylül 2022, 11:26   #6
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Günaydınlar

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 26 Eylül 2022, 11:40   #7
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

günaydinlaaar

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 26 Eylül 2022, 12:05   #8
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tünaydinn

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:33.