IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2023, 17:43   #1
Banlı Üye
RuzqaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Kalp Kapağı Hastalığının Belirtileri

Kalp kapakları, kalp odacıkları içindeki kan akımını doğru şekilde yönlendiren, her kalp atımı ile birlikte açılıp kapanan yapılardır. Dört adet kalp kapakçığı vardır: mitral, aort, triküspit, pulmoner kapak. Kalp kapak yapısının bozularak işlev yapamaz hale gelmesi sonucu kalp kapak hastalığı oluşur.

Kapakçıklarda hastalık iki şekilde gelişebilir, kapağın daralması ve/veya yetmezliği (geriye doğru kan kaçırması). Kapak hastalıklarının sebebi genetik, ileri yaş, enfeksiyon, kalp kası hastalıkları gibi çok çeşitlidir.

Kalp kapak hastalıkları uzun yıllar belirtisiz seyredebilir. Muayene sırasında doktorunuzun üfürüm duyması sonucu tesadüfen tespit edilebilir. Kapak hastalıkları mekanik sorunlar olduğundan ilaçlar ile tedavi edilemez, ilaç tedavileri ancak hastalığın ilerlemesini veya belirtilerin hafiflemesini sağlayabilir.

Kalp kapak hastalıkları genelde yavaş seyirlidir, ancak ileri düzeylerde kalp yetmezliği, inme, ritim bozukluğu ve bazen ani ölüme yol açabilir. Bu nedenle kapak hastalarının aralıklar ile ekokardiyografi tetkiki ile izlenerek kapak cerrahisi zamanının belirlenmesi gereklidir.

Uzun vadede kalp kapağına yönelik cerrahi girişim gerekecektir, bu kapağın onarılması veya tümüyle değiştirilmesi şeklinde olabilir.

Kalp kapağı hastalığı olanların şikayetleri aşağıdaki gibi olabilir:
Nefes darlığı ve / veya nefes almada güçlük; Bunu en çok normal günlük aktivitelerinizi yaparken ya da yatağınızda düz bir şekilde uzandığınızda fark edebilirsiniz.
Halsizlik veya baş dönmesi
Göğsünüzde rahatsızlık; Aktiviteyle veya soğuk havada dışarı çıkarken göğsünüzde bir basınç veya ağırlık hissedebilirsiniz.
Çarpıntı (bu, hızlı bir kalp ritmi, düzensiz kalp atışı, atlanan atışlar veya göğsünüzde bir flip-flop hissi gibi duyulabilir.)
Kapak hastalığı kalp yetmezliğine neden olursa, semptomlar şunları içerebilir:

Ayak bileklerinizin veya ayaklarınızın şişmesi ; Karnınızdaşişkinlik hissetmenize neden olabilecek şişlik de meydana gelebilir .
Hızlı kilo alımı (bir günde iki veya üç kilo almak mümkündür.)
Kalp kapakçığı hastalığının belirtileri her zaman durumunuzun ciddiyetiyle ilgili değildir. Hiç semptomunuz olmayabilir ve acil tedavi gerektiren ciddi kapak hastalığınız olabilir. Veya mitral kapak prolapsusunda olduğu gibi, şiddetli semptomlarınız olabilir, ancak testler küçük kapak hastalığını gösterebilir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:48.