IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2023, 17:41   #1
Banlı Üye
RuzqaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Koroner Arter Hastalığı Ve Belirtileri

Koroner arter hastalığı, konjestif kalp yetmezliği, kalp krizi gibi hastalıklar her ne kadar kalp kaynaklı hastalıklar olsa da farklı tedavi yaklaşımları gerektirir, ancak benzer belirtileri gösterebilirler. Doğru teşhis ve hızlı tedavi alabilmeniz için zamanında doktorunuza başvurmanız önemlidir.

Kalp hastalığına işaret edebilecek belirtileri tanımaya, öğrenmeye çalışalım. Yeni belirtiler yaşamaya başlarsanız veya bu belirtiler daha sık veya şiddetli hale gelirse mutlaka doktorunuzu arayın.

Koroner Arter Hastalığının Belirtileri

Koroner Arter Hastalığı

Koroner arter hastalığının en yaygın belirtisi anjina, kalbinizin bir kısmına yeterince kan gitmediği için meydana gelen göğüs ağrısıdır. Göğsünüzde baskı veya sıkışma ile kalp krizi gibi hissedebilir. Bazen anjina pektoris veya iskemik göğüs ağrısı olarak adlandırılır. Anjina, göğsünüzde bir rahatsızlık, ağırlık, basınç, ağrı, yanma, dolgunluk, sıkışma veya ağrılı his olarak tanımlanabilir. Hazımsızlık veya mide ekşimesi ile karıştırılabilir. Angina ayrıca omuzlarda, kollarda, boyunda, boğazda, çenede veya sırtta da hissedilebilir.

Bu bir kalp hastalığının belirtisidir ve bir şey kalbi besleyen arterlerinizi tıkadığında veya kalbe oksijen açısından zengin kanı getiren arterlerde yeterli kan akışı olmadığında meydana gelir.

Anjina genellikle çabuk geçer. Yine de, yaşamı tehdit eden bir kalp sorununun işareti olabilir. Neler olup bittiğini ve kalp krizinden kaçınmak için neler yapabileceğinizi öğrenmek önemlidir.

Farklı anjina (göğüs ağrısı) türleri vardır:
Kararlı anjina: Bu en yaygın olanıdır. Fiziksel aktivite veya stres onu tetikleyebilir. Genellikle birkaç dakika sürer ve dinlendiğinizde kaybolur. Bu bir kalp krizi değil, ancak geçirme olasılığınızın daha yüksek olduğuna dair bir işaret olabilir. Böyle bir durumda erkenden doktora başvurmak çok önemlidir.

Kararsız anjina: Dinlenirken veya çok aktif değilken buna duruma sahip olabilirsiniz. Ağrı güçlü ve uzun süreli olabilir ve tekrar tekrar geri gelebilir. Kalp krizi geçireceğinizin bir işareti olabilir, böyle bir durumda hemen bir doktora başvurmalısınız.

Mikrovasküler anjina: Bu tipte göğüs ağrısında esasen koroner arter tıkanıklığı yoktur. Burada sorun en küçük koroner arterleriniz gerektiği gibi çalışmadığı için olur, bu nedenle kalbiniz ihtiyacı olan kanı alamaz. Göğüs ağrısı genellikle 10 dakikadan fazla sürer. Bu tip anjina kadınlarda daha yaygındır.

Prinzmetal anjinası (varyant anjina): Bu tür nadirdir. Siz uyurken veya dinlenirken geceleri olabilir. Kalp atardamarlarınız aniden kasılır veya daralır. Çok fazla acıya neden olabilir ve tedavi gerektirebilir.

Koroner arter hastalığının diğer semptomları şunları içerir:
Nefes darlığı
Çarpıntı (düzensiz kalp atışları veya göğsünüzde “takla atma” hissi)
Daha hızlı bir kalp atışı
Güçsüzlük veya baş dönmesi
Mide bulantısı
Terleme
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:51.