IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By RuzqaR
  • 1 Post By YiLDiZ


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2023, 11:48   #1
Banlı Üye
RuzqaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Gece kolayca uykuya dalmayı kolaylaştıran yöntem

Ülkece depremle sarsıldığımız zor günlerden geçiyoruz. Psikolojiyi derinden etkileyen bu olayda gece uykularının yerini de korku ve endişe almaya başladı. Siz de bu problemi yaşayanlardansanız uzmanların uykuya dalmayı
Ülkece depremle sarsıldığımız zor günlerden geçiyoruz. Psikolojiyi derinden etkileyen bu olayda gece uykularının yerini de korku ve endişe almaya başladı. Siz de bu problemi yaşayanlardansanız uzmanların uykuya dalmayı kolaylaştıracak 5 tavsiyesine kulak verin.

Halk arasında uykusuzluk olarak ifade edilen insomnia, yaşadığımız deprem felaketi dolayısıyla pek çoğumuzun yaşadığı bir sorun haline geldi. Yapılan bilimsel çalışmalar da sağlıklı ve yeterli uykunun bağışıklık için son derece önemli olduğunu ortaya koyuyor. Peki uzmanların uykusuzluğa karşı önerileri neler? İşte gece uykuya dalmayı kolaylaştıracak 5 yöntem.

1- Nefes egzersizleri

Stres, kaygı ve endişe gibi durumlar uykuya dalmanızı bir hayli zorlaştırabilir. Hızlıca uykuya dalmak için genellikle basit ve rahatlatıcı şeyler hayal ederken nefes egzersizlerine yer verebilirsiniz. Uyumadan önce uygulanan nefes egzersizleri, günlük hayatta yaşadığınız stresi azaltabilir. Yapılan araştırmalara göre pek çok kişi tarafından olumlu sonuç verdiği söylenen bir nefes tekniği bulunuyor: 4-7-8.

Uyuma evresine geçtiğinizde, 4 saniye içinde derin bir nefes alıp 7 saniye boyunca nefesinizi tutun. Tuttuğunuz nefesi 8 saniyede serbest bırakın. Bu teknik zihninizin altında yatan birçok düşünceden uzaklaşmanızı sağlayabilir.

2- Ayak parmaklarını sıkmak

Uyumadan önce ayaklarınızın kasıldığını hissediyorsanız, bedeniniz hâlâ aktif durumda olabilir. Ne kadar uykunuz olursa olsun, bedeniniz uykuya karşı direnmeye devam edebilir.

Uyumadan önce yapmanız gereken ilk şey, kaslarınızı gevşetmek. Ayak parmaklarınızı devamlı olarak kasıp serbest bırakın. Bu sırada içinizden 10’a kadar sayarak uykuya dalabilirsiniz.

3- Uyanık kalmaya çalışmak

Kolayca uyuyabilmek için ‘uyanık kalmaya çalışmak’ kulağa garip gelse de işe yarıyor! Uyumak için çabaladığınızda uykuya dalmak gittikçe zorlaşabilir. Bunun yerine uyanık kalmaya çalıştığınız zaman daha çabuk uykuya dalabilirsiniz. Zihniniz ters psikolojiyi daha çabuk algılar ve hızlıca uykuya dalmanızı sağlayabilir.

4- Dizlerin altına yastık koymak

Uyku pozisyonu, uyku sırasında ve sonrasındaki birçok durumu etkileyebilir. Örneğin saatlerce ters bir uyku pozisyonunda uyumak hem uykuya dalmanızı zorlaştırır hem de kalitesiz bir uykuya sebep olabilir.

Dizlerinizin altına yastık koyarak omurgada oluşan baskıyı azaltabilirsiniz. Eğer yan bir şekilde uyumayı tercih ediyorsanız, dizlerinizin arasına yastık koyarak da rahatça uyuyabilirsiniz.

5- Yüzü soğuk suyla yıkamak

Rahat bir uyku için genellikle sıcak duş önerilir. Uykudan önce sıcak duş almak vücuttaki kasların gevşemesi için faydalı bir yöntem olduğu gibi tam tersi de işe yarıyor. Sanılanın aksine soğuk su, uykuyu açmak yerine nabzı yavaşlatarak daha rahat bir uykuya zemin hazırlar.
 
Alt 07 Mart 2023, 12:32   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hmmmm

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:53.