IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2022, 19:54   #1
Banlı Üye
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mutlu çiftler sanal dünyadan uzak duruyor! Siz de eşinizle sosyal medyadan uzak durur musunuz?

Yapılan bir araştırma, sosyal medyada sürekli paylaşım yapan çiftlerin göründükleri kadar mutlu olmadıkları kanıtladı?
Peki nasıl?

108 çiftin katılımıyla gerçekleşe çalışmada herkes iki hafta boyunca çevrimiçi bir anket doldurdu. Ankette, fotoğraflar, duvar yazıları, yorumlar ve durum güncellemeleri dahil olmak üzere Facebook’taki etkinliklerinin yanı sıra ilişkiler hakkındaki o anki duygularını ve düşüncelerini bildirdiler. Sonuçlara göre ise katılımcıların ilişkileriyle ilgili sorun yaşadıkları günlerde, ilişkilerine dair daha fazla paylaşım yaptığı belirlendi. Araştırmanın sonucunda; ilişkilerini daha görünür kılmaya çalışanların eşlerinin duyguları hakkında daha güvensiz hissettikleri ortaya çıktı. Bu sonuç, ilişki uzmanı Nikki Goldstein tarafından da desteklendi. Goldstein’e göre, sosyal medyada sık paylaşım yapan çiftlerin çoğu büyük problemlerle boğuşuyor.

Ayrıca Brunel Üniversitesi araştırmacılarına göre ilişkileri hakkında fazla paylaşım yapan insanların aynı zamanda özgüvenleri de düşük. Bilim insanlarına göre bu tarz davranışlar iki sebeple sergileniyor olabilir:
Kendine olan saygıyı artırma isteği ve ilişkimde her şey yolunda mesajı vermek.

İlişkiniz hakkında fazla paylaşım yapıp yapmadığınızı anlamanızı sağlayacak bir ölçek tabii ki yok. İster çok paylaşım yapıyor olun isterseniz hiçbir şey paylaşmayın önemli olan, sizin ilişkiniz hakkında ne hissettiğiniz. Bundan sonra ilişkinizle ilgili bir şey paylaşırken neler hissettiğinizle ilgili kendi iç sesinizi dinleyin. Gerçekten çok mutlu olduğunuz için o anı mı paylaşmak istiyorsunuz yoksa sosyal medyada nasıl göründüğüyle mi ilgilisiniz?

kaynak: pembenar
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:55.