IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2021, 09:23   #1
Banlı Üye
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bill Gates’ten Açıklama: 2-3 Yıl İçinde Sanal Toplantılar Metaverse’de Yapılacak! Sizce nasıl olur?

Gates, Metaverse toplantılarının bundan çok daha kompleks olacağını ve iş arkadaşları ile avatarlar üzerinden etkileşim kurarak toplantı düzenlenebileceğini vurguladı. 3 boyutlu avatarlar ile düzenlenen sanal ortam toplantılarına dair şu fikirleri paylaştı:

'Temel fikir, avatarınızı, onunla gerçek bir odada bulunma hissini artıran sanal bir ortamda, insanlarla tanışmak amacıyla kullanacak olmanız.'

Çoğu insan yakın gelecekte metaverse avatarına sahibi olacak.

Gates, önümüzdeki yıllarda metaverse etkileşimi için daha fazla insanın avatar kullanacağını söyledi. Bu avatarlar, başka insanlarla sanal ortamda buluşmak ve toplantı yapmak için kullanılacak. Gates, toplantıları sürekli mail ve görüntülü konuşma üzerinden yapanların, ifade etmek istediklerini bu şekilde gerçeğe en yakın haliyle karşı taraf aktarabileceğini de söyledi.

'Oturma odanızda, bir meslektaşınızla son toplantınızla ilgili planda olmayan bir konuşma yapmayacaksınız.'

Bu etkileşim için VR gözlükler, kulaklıklar ve eldivenler kullanılacak.

Gates'e göre mevcut tele-konferans sistemleri, meslektaşlar arasındaki etkileşimin kaybolmasına neden oluyor. Bu nedenle metaverse toplantılarında sanal gerçeklik gözlükleri veya çeşitli beden araçlarının kullanılması gerekiyor. Gates bu durumda, hareket yakalama eldivenleri ve benzeri teknolojik cihazlara gereksinim olacağını ekledi. Böylece iş arkadaşlarının ifadeleri, beden dilini ve ses kalitesini en doğru şekilde algılayacağını; bu araçlarla en uzak ofislerle bile sanal ortamdan gerçeklik yakalanacağını bildirdi.

Microsoft Teams, yazılımlarına 3 boyutlu avatarları eklemek için çalışmalara başladı bile.

2020 yılında Microsoft yönetim kurulunu bırakan Gates, eski şirketi Teams hakkında, mevcut yazılımlara metaverse dostu araçlar ve avatarlar ekleme çalışmalarının başladığını bildirdi. Bu açıklamalara göre; Microsoft, Mark Zuckerbeg ve Meta ortaklığının gelecekteki metaverse katılımlarını hızlandırması beklenebilir.

İklim aktivisti, halk sağlığı savunucusu ve hayırsever olarak da bilinen Gates; giderek artan dijital çalışmalar hakkında oldukça heyecanlı olduğunu da açıklamalarına ekledi.

Daha yapılacak çok iş var.

Elbette Gates hala yapılacak çok iş olduğunu, ancak metaverse sayesinde uzaktan çalışmanın herkes için mümkün olacağını söyledi. Yine de sanal iş yeri vizyonunun gerçekleşmesi için gereken isteğin zaman alacağını bildirdi.

'İnsanlar, sanal deneyim yaşatan yazılımların kalitesinin aynı kalacağını düşünmemeli. Bu inovasyonun hızlanması henüz başlıyor.' ifadelerini kullandı.

Ayrıca; 'Teknolojinin ofis içi birliktelik deneyimini kopyalamaya başladığı bir eşiğe giriyoruz' diye ekledi.

kaynak: onedio
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:47.