IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Uykusuz
  • 1 Post By IneGoL


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2021, 15:55   #1
Question Milyonlarca Emekliyi İlgilendiren Yargıtay Kararı!

Karara göre, Sosyal Güvenlik kurumu (SGK)’nın alacakları ve nafaka borçlarının dışında emekli maaşlarına hiçbir şekilde bloke koyulamayacak.

Yargıtay’dan milyonlarca emekliyi yakından ilgilendirecek bir karar çıktı. YargıtayHukuk Genel Kurulu (YHGK)’nın aldığı karara göre, emekli maaşları ve ödeneklerine bloke konulması imkansız hale geliyor.

İçtihat niteliğindeki taşıyan bu Kurul kararı, kredi borcunu ödeyememiş bir emeklinin açtığı dava süreci sonucunda alındı. Emekli, çektiği tüketici kredisini ödeyememesi üzerine maaşının dörtte birine bloke konulmasının iptali için dava açmıştı. Bu örnek YHGK kararı ışığında, bankalar artık ödenmeyen kredi taksitleri nedeniyle emeklilerin aylıklarına bloke koyamayacak.

YARGITAY TÜKETİCİ MAHKEMESİNİN KARARINI HUKUKA UYGUN BULDU
Yargıtay’ın kararına giden süreçte yaşananlar ise şöyle. İzmir’de Y.M adlı bir emekli, bir bankadan tüketici kredisi çekmişti. Aynı bankadan aldığı emekli maaşından virman ve takas suretiyle tahsilat yapılmasına da muvafakat vermişti. Daha sonra kredi taksitlerini ödeyemeyince, banka 2013 Aralık ayı başında, Emekli Maaşı hesabının dörtte birine Bloke koyduğunu bildirdi. Emekli vatandaş bankanın koyduğu bu bloke üzerine bankaya karşı dava açtı.

TÜKETİCİ MAHKEMESİ EMEKLİYİ HAKLI BULDU
İzmir 2. Tüketici Mahkemesi, 28 Ağustos 2014’de davacı olan emekliyi haklı buldu. Tüketici Mahkemesi, ‘Tüketicinin emekli maaşına bloke konularak, borcu için takas ve mahsup yapılamayacağına ve Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 93. maddesi uyarınca da emekli maaşının haczedilemeyeceği gerekçeleriyle davayı kabul etti. Davacının emekli maaşına blokenin kaldırılmasına ve kesilen bin 376 lira 70 kuruşun davalı bankadan alınarak, davacı emekliye verilmesine karar verildi’.
 
Alt 07 Ekim 2021, 16:48   #2
Standart

Emegine yüreğine sağlık kardeşim benim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Guzelchat.net

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

« Yasak | Sen vardın »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:45.