IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By RauL
  • 1 Post By Başak


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2021, 14:56   #1
Standart SEO Uyumlu Makale Nedir ? Nasıl Yazılması Gerekir ?

SEO Uyumlu Makale Nedir ? Nasıl Yazılması Gerekir ?

SEO uyumlu makale, arama motorlarında yazdığınız yazının üst sıralarda yer alması ve sitenize trafik çekmek amacıyla yazı yazarken uyguladığınız kurallar dizisidir. Bu kurallara ne kadar çok uyarsanız, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içeriğinizi sevecek ve size üst sıralarda yer verecektir. Aynı zamanda arama motoru optimizasyonu aşamasında içerikleri kullanıcı için yazıp Google için optimize etmek gerekir.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Anahtar Kelime Analizi

Kullanılabilecek Araçlar:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (ücretsiz)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (ücretsiz) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (ücretli) Google arama sonuçları (ücretsiz) Örnek: Alaçatı Gezilecek Yerler Google Anahtar aracını kullanarak kelimeleri analiz edebiliriz.

SEO Uyumlu Makale Nedir ? Nasıl Yazılması Gerekir ?

Rakip Analizi

Bu kısımda hedeflediğimiz anahtar kelime ile ilgili ilk 3’teki yazılara bakılarak hangi anahtar kelimeler ve hangi alt başlıklara, hangi konulara yer verdiklerini analiz ettiğimiz kısımdır.

H Etiketleri

H etiketi yazı içerisinde alt başlıkları işaretlediğimiz etiketlerdir. H1, H2, H3 .. H6 ‘ya kadar devam etmektedir. H Etiketleri yazının hiyerarşisini Google botlarına bildirir.

Anahtar Kelime Kullanımı

Anahtar kelime analizi yaptıktan sonra kelimeleri yazı içerisinde belli oranlara kullanmak gerekir. Bu oran %1,5-2 oranındadır. Yani 100 Kelimelik bir makalede max. 2 defa kullanmak anlamına gelir. 1000 kelimelik yazıda 20 defa kullanılabilir. Kullanımda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kelimeleri ardı ardına kullanmamaya özen göstermektir. Hedef anahtar kelimelerin yakın anlamlı veya benzer anlamlı kelimeleri de kullanmaya özen gösterin. İpucu: Yakın anlamlı veya benzer anlamlı kelimeleri H etiketlerinizde yer verirseniz arama sonuçlarında daha iyi sıralamalar elde edebilirsiniz.

İçerik Girişi

Yazının giriş kısmında mutlaka kullanılacak anahtar kelimeler yer vererek yazıda ne anlatılacağından bahsedilmelidir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], herhangi bir yazı parçasının çok kritik bir parçasıdır. Giriş, tek bir amacı vardır: okuyucuyu tüm makaleyi okumaya ikna etmek.içerikte linklemeler Bir soru sorun: Bu, okuyucunun dikkatini çekmenin kolay bir yoludur. Sorunun cevabını bulmak için bütün yazıyı okuyacaklardır. Alıntı: Okuyucular ilham alıntılarını sever. Blog yayınını başlatmak için ilham verici alıntılar kullanın. Gerçekler ve rakamlar: Post ile ilgili gerçekleri ve rakamları paylaşın. Madde önemi: Makalenin önemini açıklar. Herkes yeni bilgi istiyor. Bunun içinde benim için ne var?

SEO Uyumlu Makale Nedir ? Nasıl Yazılması Gerekir ?

İçerik Uzunluğu

İçerik uzunluğu herkes tarafından tartışılan bir tartışma konusudur. Bu konuda hakkında araştırmalar ve denemeler yaptıktan sonra şu kanıya vardım. İçerik uzunluğu her konuya göre değişir fakat en az 300 kelime yazın. Benim içerik uzunluğunu belirlerken kullandığım yöntem şudur; Hedeflediğim anahtar kelimenin arama sorgusunda ilk sayfada bulunan makaleleri inceleyerek içerik uzunluğunun ne olduğunu ve hangi konulardan bahsettiklerine bakarak bir ortalama alarak yapıyorum.
________________

 
Alt 19 Eylül 2021, 14:58   #2
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için Tşkler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 20 Eylül 2021, 09:54   #3
Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:51.