IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By RauL
  • 1 Post By Sim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Temmuz 2021, 09:14   #1
Standart Yerel Seo Nedir, Neden Önemlidir. Nasıl Yapılır ?

Yerel Seo Nedir, Neden Önemlidir. Nasıl Yapılır ?

Yerel SEO: Nedir, Neden Önemlidir, Nasıl Yapılır?

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) arama motorlarının organik sonuçlarda, web sitesinin sıralamalarını daha iyi konumlara ulaştırmak için yapılan teknik çalışmaların tümüne verilen isimdir.

Yerel SEO ise, bir işletmenin bulunduğu konum ile alakalı ek bilgiler sunmasını ve işletmenin organik aramalarda daha görünür olmasını sağlar.

Yerel aramalardaki varlığınız, yeni iş ve müşteriler kazanmanız için hayati bir durumdur.

Yerel aramalarda iyi sıralamalar için web sitesinde konum ve diğer bilgileri sunmalı, anahtar kelimelerinizi sayfanıza eklemeniz gerekir.
Örneğin "Kadıköy Pizza" hakkında arama yapan bir kullanıcıya işletmenizin görünür olmasını sağlar.

Yerel aramalarda kullanıcılar il, ilçe, posta kodu gibi coğrafi konumunuzu belirleyici aramaları kullanırlar. Google, kullanıcın arama yaptığı coğrafi bölgenin konumunu tespit eder ve "yakında" yer alan en iyi sonuçları sunmayı hedefler.

Yerel Seo Neden Önemlidir?


Yerel Seo Nedir, Neden Önemlidir. Nasıl Yapılır ?

Yerel SEO, bölgesel hizmet şirketler için son derece önemlidir. Su tesisatı bozulan bir ev sahibinin bu konuda destek alacağı tesisatçıyı arama motorlarında arama gerçekleştirerek bulma ihtimali yüksektir ve bu arama sonuçlarında siz yer alıyorsanız, sizi tercih etme olasılığı yüksektir.

*Forbes dergisi tarafından yapılan bir araştırmada, akıllı telefon kullanıcılarının %95'i telefonlarını yerel aramalar yapmak için kullanıyor ve %60'ı ziyaret ile sonuçlanıyor.
*Yine SearchEngineWatch tarafından yapılan bir inceleme mobil kullanıcıların %70'inin cep telefonları ile Google üzerinden gerçekleştirdiği arama sonuçlarında bir işletme ile iletişime geçtiğini söylüyor.

Sadece bu istatistikler bile "Yerel SEO" çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. İnternet kullanımı hayatımızın her yönünde gün geçtikçe artıyor ve bir konuda hizmet almak isteyen kişiler güvenilir bir kaynak olarak Google arama motorunu tercih ediyor. Bu durum her geçen gün artmaya devam ediyor.

Bulunduğunuz konumda, hizmet sağladığınız ürün ile ilgili potansiyel müşterilerinize görünür olmak, yüksek bir dönüşüm oranına sahip olacağınız anlamına gelir.

Yerel SEO Nasıl Yapılır? Sıralama Faktörleri Nelerdir?


Yerel aramalarda işletmenizin yer alması sadece yakın bir konumda bulunmanız ile alakalı değildir. Yerel aramalarda üst konumlarda yer alan web siteleri gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalar ile bu konumlara ulaşır.

Herşeyden önce bir Google My Business (GMB) hesabına sahip olmanız gerekiyor.

Google Benim İşletmem (Google My Business) işletmelerin yerel sonuçlarda ki sıralamasını aşağıdaki kriterlere göre belirler:

1. Alaka düzeyi

Google algoritması, alaka düzeyini GMB ile belirler ve oluşturduğunuz hesap, kullanıcıların aradıkları ürünle ne kadar alakalı olduğunu tanımasını sağlar.

Hesabını Açarken Dikkat Etmeniz Gereken Bazı Kısımlar:
*Kategori Seçimi: Google, işletmenizin hangi hizmeti sunduğunu seçilen kategoriler aracılığı ile anlar. "Birincil Kategori" seçimini doğru oluşturmak önemlidir. "Ek kategoriler" kısmında sunduğunuz diğer hizmetleri sunmanız ise mümkün.
*İş Tanımı: İş profilinizi oluştururken işletmenizin açıklama alanına 750 kelimeye kadar bilgi sunmanız mümkün. Bu alanın tamamını kullanmaya çalışın ve hizmetleriniz ile alakalı anahtar kelimelerinizi bu alanda kullanın.
*İşletme Bilgileri: Profilinizi oluştururken isim, adres, telefon numarası ve diğer tüm bilgileri eksiksiz ve doğru oluşturduğunuzdan emin olun.

2. Mesafe

Google, yerel aramalarda kullanıcıların arama yaptığı lokasyonlara en yakın işletmeleri gösterme eğilimindedir ve bu kriter en önemli sıralama faktörlerinden birisidir. Web sitenizde konum tabanlı sayfalar oluşturmak alaka düzeyinizi artırabilir.

Bu sayfaları açarken aşağıdaki kriterleri göz önünde bulundurun:

Öncelikle hedef kitlenize uygun ve aranma hacmi yüksek anahtar kelimeleri tespit edin ve bu anahtar kelimeleri kullanın. "Hizmet alanı + şehir adı" yapısını kullanın. Örneğin " Hamburger Dükkanı Etiler" gibi.
Anahtar kelime odaklı sayfalar oluşturun.
Bu anahtar kelimeleri sayfa başlığına, içeriğine ve meta açıklamalarına ekleyin.
Firma adını, bulunduğunuz adresi ve telefon numarasını bu sayfalara ekleyin.
Sayfanın URL yapısını siteadi.com/istanbul/avukat benzeri yapılarda oluşturmak fayda sağlar.

3. Önem Derecesi

Yerel aramalarda rekabette avantajı yakalayabileceğiniz en önemli faktördür. Önem derecesini artırmak için aşağıdakileri uygulayın.

Fotoğraflar: GMB profilinizde İç mekan, Dış mekan, Ekip, Kimlik ve benzeri alanların fotoğrafını eklemek potansiyel müşterilerinizin işletmenize daha fazla güven sağlamasına yardımcı olacaktır. Rakiplerinizden daha fazla fotoğraf sunduğunuzdan emin olun.
Yorumlar: Yorumlar en önemlisi! Hem kullanıcılar hemde Google yorumlara çok değer veriyor. İşletmenizi tercih eden müşterilerinizden sizleri oylamasını ve hakkınızda yorum yapmasını isteyin. Bu hem işletmenizi ilk defa göre kullanıcılar için büyük bir etki oluşturacak hem de konumunuza pozitif katkı sağlayacaktır.
Sitenize Gelen Bağlantılar: Web sitenize diğer sitelerden gelen bağlantılar, sayfanızın otoritesinin ve arama görünürlüğünün artmasını sağlayan en bilinen kriterler arasında yer alır. Firmanız hakkında diğer web sitelerinden bağlantı kazanın. Bu noktada yerel haber ve içerik sitelerini araştırın.

Örneğin konumunuz Beşiktaş'ta ise Beşiktaş haberleri üzerine bir web sayfasından bağlantı almanız diğer web sitelerine oranla bulunduğunuz konum ile ilgili web sayfası olduğu için daha fazla fayda sağlayacaktır.
________________

 
Alt 24 Temmuz 2021, 09:18   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emegine saglik paylasim icin tesekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 25 Temmuz 2021, 18:54   #3
Standart

Rica ederis :) @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 28 Temmuz 2021, 23:15   #4
Standart

Emeğinize sağlık.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:12.