IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


10Beğeni(ler)
  • 4 Post By RauL
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By BuSeM
  • 1 Post By oMeN
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2021, 22:39   #1
Standart Google Ads Kalite Puanı Nedir? Google Ads Kalite Puanı Nasıl Yükseltilir?

Google Ads Kalite Puanı Nedir? Google Ads Kalite Puanı Nasıl Yükseltilir?

Google Ads Kalite Puanı Nedir?

Google Ads kalite puanı; Google’ın reklam sistemi olan Google Ads’de, reklam sıralamasını yapmak için kullandığı metrik sisteme verilen isimdir. Çoğu zaman Google reklamları için parayı veren düdüğü çalar şeklinde bir zihniyet vardır. Ancak bu doğru değildir. Google reklamları oldukça şeffaf bir açık arttırma sistemine sahiptir. Reklam sıralamasını belirlerken paranın dışında bir o kadar da etkili olan kalite puanı algoritması söz konusudur.

Google Ads kalite puanı, Google’ın hedeflediğimiz anahtar kelimeler için, reklamlarımızın kalite ve alaka düzeyine dayanarak yaptığı bir değerlemedir. Bu değerleme her sorguda yeniden hesaplanır. Değerleme sonucunda anahtar kelime seviyesinde 1 ila 10 içinde bir puan atanır. Bu kalite puanları arka planda küsüratlı sayılar olmasına karşın biz reklam panellerimizde yuvarlanmış haliyle tam sayı değerleri olarak görürüz.

Reklam sıralamamız belirlenirken, açık arttırmaya girdiğimiz maksimum tıklama başı teklif ile birlikte kalite puanı en önemli unsurlardandır. Google bu iki değeri çarparak bir puantaj oluşturur ve buna nazaran bizi öteki reklam verenlerle birlikte sıralamaya sokar.

1-Reklam Alaka Düzeyi

Reklam metinleri, kullanıcılar tarafından yapılan aramalar sonrası ilk etkileşime girdiğimiz alan. Bu kısmı mağaza vitrininiz benzer biçimde düşünebilirsiniz. Müşterilerin mağazaya girmesi için dikkat çekici bir vitrine sahip olmamız şart. Çünkü bizimle birlikte yan yana sıralanmış çok sayıda rakip mağaza var. Bu mağazaları da bizimle birlikte aynı anahtar kelimeleri hedefleyen öteki reklam verenler olarak düşünebilirsiniz.

Google’da bu noktada kullanıcı memnuniyetini ön planda tutarak, kullananların aratmış olduğu anahtar kelimeler ile örtüşen reklam metinleri hazırlamamızı istiyor. “Siyah Çift Kapılı Buzdolabı” arayan bir kullanıcıya reklam metninde “Kırmızı Tek Kapılı Buzdolabı” şeklinde bir reklam metni gösterirsek Google’da kullanıcıların beklentisini karşılamayan bir şey sunduğumuzu düşünecektir.

Tabii ki her süre bu kadar keskin bir ayrım söz konusu olmayabilir. “iphone 12 gold 64 gb” arayan bir kullanıcıveya “iphone 12 gold modelleri”şeklinde bir metin göstermekte yeterli olmayacaktır. Bu noktada kullanıcının tam olarak aratmış olduğu “iphone 12 gold 64 gb” şeklinde hazırlanmış bir reklam metninde alaka düzeyi daha yüksek olacaktır.

Google reklam ilgi düzeyimizi 3 farklı şekilde değerlendirecektir; Ortalamanın üstünde, ortlama ve ortalamanın altında. Sizlerin değerlemeniz ortalamanın altında görünüyorsa reklam grubunuzda çok sayıda anahtar kelime olabilir ve bunların bazıları reklam metninizle örtüşmüyor olabilir. Bu durumda reklam grubu kırılımınızı arttırarak, metinlerinizi bu yeni kırılımlara göre özelleştirmeyi düşünebilirsiniz. Genel kanının aksine benim düşüncem kafi aranma hacmine haiz olduktan sonrasında tek bir anahtar kelime için bile özelleştirilmiş bir reklam grubu oluşturulabileceğidir.

2-Beklenen Tıklanma Oranı

Kendi deneyimlerime dayanarak kalite puanı üzerindeki en önemli unsurün tıklanma oranı olduğunu söyleyebilirim. Benzer şekilde kalite puanını yükseltme çalışmalarında da en hızlı sonucu tıklanma oranını yükseltmek vermektedir.

Tıklanma oranı, Google’un gaslınde reklamlarınızın kullanıcıların gözünde ne kadar alakalı bulunduğunu yorumlama biçimidir. Beklenen TO bir tahmindir dolayısıyla panelinizde görmüş olduğunüz gerçekleşen TO farklı olabilir. Beklenen TO’nuzun ortalamanın altında olduğu durumlarda reklam metni ve anahtar kelime uyumunuz ile, açık arttırmaya girdiğiniz Maks. TBM teklifini gözden geçirmeniz gerekir.

3-Açılış Sayfası Deneyimi

Açılış sayfası deneyimi de reklamlarda kullandığınız sayfaların reklamınızı tıklayan kullanıcılar için ne kadar alakalı ve yararlı olduğunun ölçümlenmesidir. Açılış sayfası deneyimi de ortalamanın üstünde, averaj ve ortalamanın altında olarak değerlendirilecektir.

Açılış sayfasını belirlerken de reklam metni alaka düzeyindeki hassasiyeti göstermemiz gerekir. şu demek oluyor ki bir kullanıcı iphone 12 gold 128 gb şeklinde bir arama yaptıysa, kullanıcıları yönlendirdiğiniz sayfada yalnız bu ürün olmalı. Tüm iphone 12’lerin ya da yüm iphone 12 gold modellerinin yer aldığı bir sayfaya yönlendirmek doğru olmayacaktır. Aratılan ürün yahut hizmeti web sitenizde eşleştiği en spesifik sayfaya yönlendirmeye çalışın.

Reklam metninde yazmış olduğunuz özelliklerin de yönlendirdiğiniz sayfada text olarak yer almış olduğundan kesin olun. Bunun dışında yaşanabilecek potansiyel problemler sayfanızın açılma hızının çok yavaş olması, mobil uyumlu olmaması, satın al butonunun belirgin olmaması ve kullanıcının ürün ve hizmetle ilgili detaylara kolayca ulaşamıyor olması olabilir.

Google Ads Kalite Puanı Artırma: Google Ads’de Kalite Puanı Nasıl Yükseltilir?

Verdiğim eğitimlerde yeni AdWords hesabı yönetmeye süregelen kullanıcıların tek bir reklam grubu içerisine 15-20 içinde değişen ve hatta bazen daha da üzerine çıkan sayıda anahtar kelimeyi eklediğini görüyorum. Bu fazlaca yanlış bir yaklaşım. Kalite puanımızı etkileyen temel unsurlardan ikisinin reklam alaka düzeyi ve açılış sayfası deneyimi olduğundan bahsetmiştik. Eğer çok sayıda anahtar kelimeyi tek bir grup altında toplarsanız, bu anahtar kelimelere özel bir reklam metni yazmanız veya açılış sayfası belirlemeniz mümkün olmaz.

Eğer özel bir reklam metni hazırlayabilecekseniz veya açılış sayfasını özelleştirebilecekseniz tek bir kelime için bile ayrı bir reklam grubu oluşturmaktan kaçınmayın. Tamamen kişisel reklamlar, her zaman daha fazla dikkat çeker ve tıklama alır. Bu da kalite puanınıza doğrudan etki sağlar.
________________

 
Alt 22 Temmuz 2021, 22:42   #2
Standart

emeginize saglik bilgiler icinde ayrica tesekkur ederiz

________________

No MoRe DramA
 
Alt 22 Temmuz 2021, 22:43   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

Google Ads Kalite Puanı Nedir? Google Ads Kalite Puanı Nasıl Yükseltilir?
 
Alt 22 Temmuz 2021, 22:56   #4
Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alt 23 Temmuz 2021, 11:55   #5
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 23 Temmuz 2021, 12:01   #6
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 23 Temmuz 2021, 21:45   #7
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize sağlık paylaşım için de ayrıca teşekkür ederiz

________________

~ E & B ~
 
Alt 17 Ağustos 2021, 11:36   #8
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bilgi dolu paylaşım . Emeğinize sağlık

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:08.