IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


4Beğeni(ler)
  • 3 Post By Asi-Genc
  • 1 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Temmuz 2021, 22:44   #1
Standart Forum Nedir Nasıl Kullanılır ?


5 dakika gezerseniz Forum'un ne olduğunu anlarsınız. Atla deve değildir. Yani ne Forum atla deve bir şeydir, ne de DK Forum^dan başka birşeydir. Abartmaya gerek yok. 5 dakika ayıramayacaklar için gene de bir bilgi veriyim. Forum, bizim konumuzda web forumu dediğimiz şey, insanların açtığı bir başlık, (başlığın içeriği forumdan foruma değişebilir), ve diğer insanların bu başlığın altına yazdığı mesajlardan ibarettir, (mesajların içeriği de başlıktan başlığa değişebilir.

Web forumlarında insanlar genel olarak birbirlerini tanımazlar, yani karşınızdaki sizden 40 yaş büyük, 12 yaşında, Bill Gates, ve ya hayatında forumun alakalı olduğu konuyla ilgilenmemiş biri olabilir. Forumlardaki bu anonim yapı çok önemli bir davranma şekli gerekliliğini beraberinde getirir. Karşınızdaki insanın duygularına hitap etmeye çalışmak, ve siz eğer karşıdaki duygularına hitap edilmeye çalışan insansanız, duygularınıza hitap edilmesine izin vermeniz, gereksiz ve gereksiz olduğu kadar da anlamsız bir çabadır. Gene de bu gibi durumlar için forumlarda bir kaç yönetici bulunur. Yani eğer katıldığınız forum, "hadi birbirimizi gömelim" ve ya "kim daha önce pes edip kaçacak" forumu değilse, başlığı ve ya forumun temasını bir yana bırakıp, karşınızdaki insanın şahsıyla, duygularıyla, onun insancıl yönleriyle oynamaya çalışmak ve ya demin de dediğim gibi siz karşıdaki insansanız bunu yapmaya çalışana zemin hazırlamanız, ona izin vermeniz tek kelimeyle saçmalıktır. Hele ki bu gibi saçmalıklar ardından foruma küsmek, foruma tavır almak, o forumun anti-destekleyicisi olmak gibi davranışlar saçmalığın önde gidenidir.

Bir forumun, bir başlığında genellikle doğru bir tanedir. Ve siz kendi bildiğiniz doğruyu söylersiniz isterseniz, bunu da yapmanız için maksimum iki mesaj yeterlidir, "doğrusu şudur" ve "ben demiştim" gibi. Buna kontra çıkış olabilir başka üyeler tarafından, o zaman da neden doğru olduğunu anlatırsınız. Bu da aynen tek doğru gibi maksimum iki cevaptan oluşabilir "şu sebeple benim dediğim doğrudur" ve " ben demiştim" gibi. Daha sonra doğru bildiğiniz şeyin sebeplerinin de sebeplerini ve onunda sebeplerini anlatabilirsiniz ve bunlarda maksimum ikişer mesajdan oluşabilir. Bu tarz başlıklarda forumların en zevkli en heyecanlı başlıkları olurki, bizim istediğimizde budur.

Eğer siz bu formatı kişiselleştirip (kim olursanız olun) gerçek hayatta alacağınız türde davranışlar gösterirseniz, mesela sinirlenip bunu belli ederseniz, aaa yeter ya ne biçim insansınız siz deyip forumu terkederseniz, bir cevaba üzülürseniz, bir soruya yanlış cevap verdim diye hayata küserseniz yaratabileceğiniz en güçlü etki "komik olmak" olur.
Ne yazıkı ki henüz forum yazılımcıları tarafından, internet kullanıcılarını silah zoruyla forumlara üye etme, ve ya silah zoruyla başlıklara cevap yazmaya azmettirme gibi bir özellik geliştirilemedi. ( ne yazıkki diyorum, zira arada gerek duyuyoruz) Bu sebeple, ve yukarda bahsettiğim bazı sebeplerle, hoşunuza gitmeyen tavırlar hisettiğiniz bir başlığa cevap yazmama özgürlüğünüz, ve bunu da kimseye hesap vermeden yapma özgürlüğünüz var. Üye olmamakta da serbestsiniz ne yazıkki.

Ama unutmayın, forumlar hayatın gerçeği değiller. Bu kadar ciddiye almayın. Forumlardan zevk alan (benim gibi) arkadaşlar dışındakiler sorunlarını halledip gidebilirler, Forumcu arkadaşlar da özgürce ve sınırsızca yazabilirler ama hayat memat meselesi yapmadan. Nihayetinde sizlerden kilometrelerce uzaklıktaki bir sunucuuda maksimum 3-4 GB bir disk alanı ve alan adından ibaret bir şeydir bu forum. Hep birlikte bunu kullanışlı bir şekle sokabiliyorsak ne mutlu bize, diğer meseleleri fazla kafamıza takmayalım.
Forum kullanıcılarla vardır, siz yoksanız forumda yoktur. Bu kadar basit.
Sevgiler
 
Alt 14 Temmuz 2021, 22:49   #2
Standart

zevk almak lazim ayni ben gibi yani
kaleminize saglik efendim

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:34.