IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 3 Post By RauL


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Mayıs 2021, 13:18   #1
Standart Arama Motorları ile Kullanıcı Etkileşimi Nedir ?

Arama Motorları ile Kullanıcı Etkileşimi Nedir ?


Çoğu SEO uzmanı, kullanıcı etkileşiminin başarı için ne kadar önemli olduğunun bilincindedir. Arama yapan kullanıcılar sitenize gelmediği ve bir şekilde harekete geçmediği sürece arama motoru sonuç sayfasındaki sıralamanızda azalma yaşanacaktır.

Arama motorlarının ana hedefleri kullanıcıya aradıkları en iyi yanıtları sunmaktır. Google, sitenizin bu hedefe uygun olmadığını düşündüğünde onu arama motoru sonuç sayfasında kullanıcı isteklerine ve ihtiyaçlarına karşılık verebilen sitelerle değiştirmektedir.

Kullanıcı Etkileşimi Nedir?

En temel düzeyden bakacak olursak kullanıcı etkileşimi, size ait dijital mülklerde herhangi bir ziyaretçinin daha fazla bilgi bulmak için gezinmesi ve vakit geçirmesidir.

Etkileşim Türleri

Tıklama Oranı (TO)

Tıklama oranı daha fazla etkileşimin gerçekleşmesi için gereken giriş seviyesi katılımı sunar. Tıklama oranı, arama motoru sonuç sayfasında görünebilmek için en iyi SEO uygulamalarını gerektirir ve arayanlara aradıkları içeriği ve cevapları verir.

Uygun içeriğe ek olarak kullanıcıları sitenize tıklamaya teşvik eden içerik başlıklarının türlerine ve meta açıklamalarına odaklanmanız gerekir. Bunu, gösterimleri yüksek ancak düşük tıklamalar içeren sayfalar ve anahtar kelimeler için inceleme yaparak ortaya çıkartabilirsiniz. Bunun için Google Search Console hesabınızı kullanmanız yeterli olacaktır.

Dış Kaynaklardan Gelen İşlemler

Tüm etkileşim yerinde gerçekleşmez. Aslında en değerli etkileşim çoğu zaman dış kaynaklardan gelen işlemlere aittir:

İçeriğe link verme.

Sitenize daha fazla trafik çekme.
İçerikleri erişiminizi artıran platformlarda paylaşma.
Kullanıcıları farklı şekillerde çalışmaya teşvik etme.

Gelen linkler, her yıl en üst düzey SEO sıralama faktörü olmaya devam etmektedir. Bu, birisinin içeriğinizi okuduğunu ve ilgili bir konu hakkında yazdıkları için eserinizi kaynak olarak kullanmak istediğini belirten bir durumdur.

Sosyal medya paylaşımı yapmak doğrudan SEO’yu etkileyen bir sıralama faktörü olmasa bile sitenize daha fazla trafik çekmenize ve daha fazla ziyaretçiyi, daha fazla linki ve daha fazla dönüşümü teşvik etme konusunda size yardımcı olabilecektir.

Paylaşma, beğenme, yorum yapma ve abone olma, üçüncü taraf sitelerde mutlaka sizinle bağlantısı olmayan ancak genel dijital varlığınızdan faydalanabileceğiniz kullanıcı etkileşimi türleridir.

Durma Süresi

Durma süresi, bir kişinin arama motoru sonuç sayfasındaki bir linki tıkladıktan sonra arama motoru sonuç sayfasına geri dönmeden önce bir web sayfasına bakmak için harcadığı süredir.

Durma süresi, arama motorlarının, sunulmuş olan sonuçlarla bir arayıcının gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını belirlemesine yardımcı olan doğal bir ölçümdür. Araştırmacılar sorgularını girecek, en iyi sonuca ulaşacak ve ihtiyaçlarını karşılayan bir sitede kalacaktır.

Durma süresi arama motorları için etkinliklerinin bir ölçüsüdür. Durma süresini takip etmenin tek bir yolu yoktur. Arama motorları bunu tek başına yapmaktadırlar. Ancak, site yöneticilerinin ve SEO profesyonellerinin sitenizi etkileyebileceğinin farkında olmaları önemlidir.

İzlenebilecek Etkileşim Ölçümleri

Bu ölçümler sıralama üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olmamakla birlikte site yöneticilerinin izleyebilmeleri ve göz kulak olmaları için çok önemli olan yerinde ölçümlerdir.

Bu rakamlar, kullanıcılarınızın siteniz ve içerikleriniz ile ne kadar iyi ilgilendiği hakkında bir fikir verir. Bu ölçümlerin her biri için iyi veya kötü bir dizi ayar söz konusu değildir. Trendleri izlemek ve siteniz için anormallikleri dikkate almak daha önemlidir.

Sayfa Görüntülemeleri

Google Analytics’te Kitle > Genel Bakış kısmına gittiğiniz zaman sitenizin belirli bir süre içinde toplam kaç sayfa görüntüleme aldığına dair bir fikir edinebilirsiniz.

Bu ölçüm, tek bir sayfanın çoklu görüntülemelerini içerir. Kullanıcıların [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile olan ilişkilerini büyük ölçüde artırıp artırmadığını belirlemek için görüntüleme grafiklerindeki büyük dalgalanmaları (yukarı ve aşağı) incelemeniz gerekmektedir.

En İyi İçerik

Davranış > Site İçeriği > Tüm Sayfalar kısmından sitenizdeki hangi sayfaların veya içeriklerin kullanıcıları çektiğini görebilirsiniz. Bu sayfalarda değişiklik olup olmadığını her hafta kontrol etmeniz gerekmektedir.

İyi performans için yeni sayfaların sıralamada nasıl yükseldiğini takip etmelisiniz. Ziyaretçilerinizin çoğunu her zaman çeken ve kullanıcıları sitede uzun süre tutan açılış sayfalarının, herhangi bir nedenle bu en iyi içerik bölümünden çıkmadığına emin olmalısınız.
________________

 
Alt 31 Mayıs 2021, 13:21   #2
Standart

Teşekkür ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 31 Mayıs 2021, 13:46   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkür ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:34.