IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


4Beğeni(ler)
  • 2 Post By ArDa
  • 2 Post By Aşk


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2021, 23:54   #1
Standart Sohbet odaları mı ınstagram mı?

Sohbet Odaları mı Instagram mı?

Chat kavramı neredeyse internet kadar eskidir. İnternetin sosyalleşme olarak sunduğu ilk seçenek chat yapmaktır. Chat sayesinde dünyanın farklı yerlerinde yaşayan, bambaşka kültürler ile büyüyen insanlarla tanışabilir ve onlarla sohbet edebilirsiniz. Sohbet siteleri; 1990’lı yıllarda piyasaya çıksa da 2000’lerin ilk yarısına kadar altın dönemini yaşamıştır. Bu süreçte, birçok insan sohbet siteleri üzerinden tanışmış ve arkadaş olmuştur. Hatta, bu arkadaşlıklarını evlilik ile taçlandıranlar dahi bulunmaktadır.

Sohbet siteleri; 2010’lu yıllarla beraber bilhassa Instagram’ın hayatımıza girmesiyle eski popülerliğini kaybetmiştir. Ancak, günümüzde, Instagram’dan hevesini alan kullanıcıların tekrardan sohbet sitelerine giriş yaptığına şahitlik ediyoruz. Acaba, bunun sebebi nedir?


Sohbet Odaları Neden Instagram’dan Üstündür?

Instagram; görselliğin ön planda olduğu bir sitedir. Her şeyden önce, kendi adınız ve soyadınız ile bu siteye kayıt olmalısınız. Ardından, çevrenizdeki insanları ve arkadaşlarınızı bularak site içerisinde sosyalleşmelisiniz. Bir başka deyişle, Instagram’da var olmak istiyorsanız hali hazırda sosyal bir insan olmak zorundasınız. Bunun yanı sıra, hesabınızı aktif tutmak adına sürekli paylaşımlar yapmalısınız. Başkalarının fotoğraflarını beğenmeli ve onlara yorum yapmalısınız. Sohbet siteleri ise görselliğin hiçbir şekilde önemli olmadığı sitelerdir. Belirlemiş olduğunuz kullanıcı adıyla siteye giriş yapmalısınız. Ardından, çevrimiçi kullanıcılarla sohbet etmeye çalışmalısınız. Bu noktada, kendiniz ile ilgili herhangi bir şey paylaşmak zorunda değilsiniz. Sonuç olarak, insanların sizin fikirlerinize değer vermesinden dolayı sohbet siteleri Instagram’dan üstün olmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Facebook Sohbet başlıklı makalemizde sohbet ve sohbet odaları hakkında bilgiler verilmektedir.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 01 Kasım 2021, 00:00   #2
Standart

Chatte genel sohbet olmasa asla girmem.
Sevmiyorum.

________________

Heyecanlanamıyorum..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:05.