IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


55Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2020, 15:40   #1
Editör
Hacer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İyi ki varsın sohbet arkadaşım.

Sevgili okurlar, bugün sizlerle güzel bir hikayeyi paylaşmak istiyorum. Ders verdiğim bir öğrencimin hikayesi. Keyifle okumanızı diliyorum

Ben çok kücük yaşlarda annemi ve babami trafik kazasında kaybettim.
Daha beş yaşlarındaydım. Daha dün gibi hatırlıyorum, herkes ağlıyordu, halalarım, teyzelerim, amcalarım dayılarım, kimisi bana sarılarak feryad ediyordu. Ben sadece öyle bakakalmıştım. Ne oldugunu anlamamıştım bile. Ölüm de neydi? Yeniliyor muydu içiliyor muydu? Ölüm neydi! Sonra anladim ki Annem ve Babam beni terk etmişlerdi, dedem Cennete onlar demişti. Bende onların yanına gitmek istiyorum dedim, benide cennete götür dede, diye çok ağladım.


Artık ben hem öksüz hem yetimdim! Akrabalarım kendi aralarında, kim bu çocuğa bakacak diye tartışmaya başlamışlardı. Ortada kalmiştim, kimse beni istemiyordu. Sonra hiç beklenmedik bir anda, tartışmaları sessizce izleyen dedem gür sesiyle, ben torunuma bakarım kimseyede muhtaç etmem dedi. Benim ise gözlerim doldu. Koca Çınar bana bakarak elini uzattı ve sicacik eliyle minik ellerimi tuttu, evimize gidiyoruz dedi. Dedem kendine bakamıyordu bana nasıl bakacak diye merakte etmiyor değildim. Babaannem vefat ettikten sonra oda kendini hayatın akışına bırakmıştı. Yaşayan ölüden farkı yoktu.

Dedemin harabeye andıran derme çatma evinin önüne geldik. Heryer o kadar dağınıktı ki, oturacak yer kalmamıştı. Dedem aklimdan geçenleri sezmiş gibi, “misafir beklemiyordum “ diyerek etrafı hizlica toplamaya başladı. Bende yardim ettim, gülümsedi bana. Seninle iyi geçineceğiz kizim dedi. Dedemin karanlık dünyasına ben işik gibi doğmuştum. Eski dedem gitti yerine yeni birisi gelmişti. Biz birbirimize kenetlenerek yaşamımızı sürdürdük. Günler birbirlerini kovaladı. Ben artık büyüdüm genç bir kız oldum. Artık ben dedeme bakmaya başladım.

Koca çınar yüzü buruş buruş, gözleri çakır, elleri titrek, secdeden başını kaldırmıyordu.
Bizim hayatimiz harabe evde geçiyordu. Ben dedeme minnettardım, beni büyütmüştü okutmuştu ve bağrına başmıştı. Annemin babamin yokluğunu hissettirmemeye çalışmıştı.

Birgün dedem aniden ağırlaştı, ve vefat etti. Ben yine öksüz kaldım. Bir çukurun içine düşmüş gibi hissettim. Heryer karanlıktı ben tek ışığım dedemi kaybetmiştim ! Yapayalnızdım, tutunacak dalım kalmamıştı. Arkadaşlarımın yokluğunu hissettim. Çekingen insandım, arkadaşlık kuramıyordum. Bunun eksıklığını hissetmeye başlamıştım. Sohbet edecek kimsem yoktu. Çaresizlik içinde bilgisayarımı açtım, önüme ilk çıkan sohbet odasını girdim. Çekingendim ne konuşulur arkadaşlık sitelerinde bilmiyordum. İnsanları seyretmeye başladım. Kimisi derdinden bahsetiyordu, kimisi mutluluğundan. Saçma sapan konuşan insanlarda vardı. Herkes kendı dünyasını yansıtıyordu. Benim yansıtacak bişeyim yoktu, hüzünden başka. Günlerdir sohbet sitesine giriyordum, daha tek kelime etmemiştim. Benide izleyen biri varmış meğerse özel gelen bir mesajla irkildim. “İyimisin? “ diye soruyordu. “İyi değilim, çok kötüyüm! “ yazmak istedim, ama parmaklarım sadece “iyiyim” yazabildi. Sonra uzun süren bir sessizlik… öyle bakakaldım kelimeye, “Sen nasılsın” dedim. Böyle başladı sohbetimiz. Yaklaşık her gün işten sonra arkadas odasına giriyordum. Onu bekliyordum. Sonra saatlerce sohbet ediyorduk. Ben anlatıyordum o dinliyordu sadece. Sanki bir ömür susmuş gibi içim dolmuştu. Anlatacaklarım içime birikmişti. Ben ne zaman biriyle sohbet etmiştim en son, hatırlayamıyordum. Hele dedem gittikten sonra, bıçak açmamıştı ağzımı. Ama şimdi onu bulmuştum, hiç susmuyordum! Oda gidermiydi diye çok aklimden geçiriyordum. Sevdiklerim hep birer birer gidiyordu çünkü. O gitmesin istedim ben. Hayallerimi onun varlığı ile süsledim. Düştüğüm dipsiz kuyudan aydınlığa çıkardı beni.

İyi ki varsın sohbet arkadaşım.
________________

~~ Bazen sevinince Annem gibi,

Rengarenk reçeller dizerim kalbimin raflarına ~~

Konu Hacer tarafından (20 Kasım 2020 Saat 15:17 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 19 Kasım 2020, 15:49   #2
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aglayarak okudumm:(

 
Alt 19 Kasım 2020, 15:59   #3
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İlk kez burada bir yazının sayfasını yıldızladım, yeri geldiğinde tekrar bakacağım bir yazı olacak.
Emeğine, yüreğine sağlık.

 
Alt 19 Kasım 2020, 16:15   #4
Emektar
Elyanura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

okadar guzel anlatmissinki.Buna benzer bi olay yasadim ben sanala bi kaza geciridkden sonra baslamisdim.Buna benzer olaylar olmusdu hayatimda ve ustune cok cok kotu olaylar iyi degildim birden nemi oldu. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm cikti karsimma butun dertlerime ortak olan ben onun iicn onun oldugu kanala oda benim icin benim oldugum kanala geliodu sonra 3ay ara verdim sanala ama kader yine bizi birlesdirdi. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm suan burdaysam ve iyiysem bunu sana borcluyum iyiki varsin sohbet arkadasim san dostum kiz kardesim:)Emegine o guzel yuregine saglik Hacer hanimcim diger makalelerini sabrsizlikla bekliyorum

 
Alt 19 Kasım 2020, 16:25   #5
İyiki Hayallerimizi Görmüyorlar...!!!
PuSLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hayat kimseye yaşacaklarını altın tepside sunmuyor malesef. Böle Böle olgunlasıp hayata tutunuyor olmamız insanlara yönelik birşey. Hakkında hayırlısı olsun. İlkkez bastan sona kadar bir yazı okudum dediğim gibi herkesin geçmişinde kapanmıs kabuk baglamıs bir yarası var. Allah hepimizin yardımcısı olsun işallah güzel günler içerisinde yaşamlarımızı sürdürürüz.
Şairinde dediği gibi Elbet bir gün güneş bizim için de doğacak...!

 
Alt 19 Kasım 2020, 16:27   #6
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Beni de büyükbabam büyüttü o okuttu annemle birlikte. Hala hayatta ama çok yaşlandı. Bazen öleceği aklıma gelince içim daralır. Nefes alamıyorum gibi olur. Seni şu an çok iyi anlıyorum kalp krizi geçirmişti 1-2 sene önce bilmiyorum işte koca dağlar üstüme yıkıldı da altında kaldım sandım o yoğun bakımdan çıkana kadar.. Allah sevdiklerimizle sınamasın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hanımcım ;gul


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kader işte bir araya gelmemiz gerekiyormuş. Her insanın iyi gelen tarafları vardır. Düşmanın bile sana zarar verse ; hep iyidir. Sana tecrübe kazandırır.. Teşekkür ederim sohbet arkadaşım :*

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 19 Kasım 2020, 16:47   #7
Standart

Emegine Saglik Super Yorumlamissin

________________

No MoRe DramA
 
Alt 19 Kasım 2020, 17:38   #8
Editör
Hacer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Gamzeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aglayarak okudumm:(
Üzüldüm Gamzeli :( hayat herkese karşı adaletli değil. İnsanların imtihanları çok farklı. Bu hikayenin başı gerçek.

________________

~~ Bazen sevinince Annem gibi,

Rengarenk reçeller dizerim kalbimin raflarına ~~
 
Alt 19 Kasım 2020, 17:39   #9
Editör
Hacer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Publisher Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İlk kez burada bir yazının sayfasını yıldızladım, yeri geldiğinde tekrar bakacağım bir yazı olacak.
Emeğine, yüreğine sağlık.
Teşekkür ederim Publisher, okuyan gözlerine şifa 💐

________________

~~ Bazen sevinince Annem gibi,

Rengarenk reçeller dizerim kalbimin raflarına ~~
 
Alt 19 Kasım 2020, 17:40   #10
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bende birgun hayat hikayemi az da olsa paylasmak isterim sen bugun paylasinca neden olmasinki dedim

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:28.