IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Sinema Sinema dünyasına dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2020, 14:21   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Türk sinemasında Çanakkale Savaşı konulu filmler

Bugün, Çanakkale Kara Savaşları'nın 105. yılı... Çanakkale Destanı, Türk sinemasında pek çok filme konu oldu. İşte, gerek belgesel gerekse de kurgusal yapımlar olarak Türk sinemasına kazandırılmış Çanakkale Savaşı konulu filmler...


Türk sinemasında Çanakkale Savaşı konulu filmler

Çanakkale Savaşı Gerçeği ve Gelibolu

Tolga Örnek’in 2005 yılında çektiği belgesel, zaferin ardından yaşananları yaşayanların ağzından aktarıyor.

*

Türk sinemasında Çanakkale Savaşı konulu filmler

Çanakkale Çocukları

Sinan Çetin imzalı film, iki farklı cephede savaşan iki askerin ve bir annenin zamana karşı verdiği ölüm kalım savaşını, bu savaşın en karanlık anlarında duygusal ve yürek sızlatan öykülerini aktarıyor.

*

Türk sinemasında Çanakkale Savaşı konulu filmler

Bir Millet Uyanıyor

Birinci Dünya Savaşı ve Çanakkale Savaşı'nda yaşananlar, şehitler, geri kalanların evlerine dönmesi konu edilmektedir. Kurtuluş Savaşı hazırlıklarında Çanakkale'de başarılı olan 96. Alay'dan geriye kalanlar bir araya getirilir ve bu alay, Kurtuluş Savaşı'nda da çok başarılı olur.

*
Türk sinemasında Çanakkale Savaşı konulu filmler

Çanakkale 1915

Yeşim Sezgin’in yönettiği 2012 yapımı filmde Şevket Çoruh, Barış Çakmak ve İlker Kızmaz başrollerde. Film, Çanakkale Savaşı’nı, Mustafa Kemal’in komutası altındaki 19. Tümen’in askerleri ekseninde anlatıyor.

*

Türk sinemasında Çanakkale Savaşı konulu filmler

Çanakkale Yolun Sonu

Kemal Uzun ve Serdar Akar’ın birlikte yönettiği film, Hilal-i Ahmer cemiyetine mensup Muhsin ve Hasan kardeşlerin hikayesi etrafında savaşı anlatıyor.

*

Türk sinemasında Çanakkale Savaşı konulu filmler

Çanakkale: Son Kale

Ahmet Okur’un belgeselinde, Çanakkale Savaşı, uzun bir araştırma ve uzmanların katılımlarıyla, kronolojik sırayla anlatılıyor.

*

Türk sinemasında Çanakkale Savaşı konulu filmler

Son Mektup (2015)

Tayyareci Yüzbaşı Salih Ekrem I. Dünya Savaşı sırasında gönüllü olarak Çanakkale cephesine gider. savaşın çetin koşulları altında askerlerin hayatta kalması için mücadele veren Nihal Hemşire ile burada tanışır. Salih Ekrem ve Nihal zorlu şartlar altında, bir de Fuat adından kimsesiz bir çocuğu sahiplenirler. İngilizler tarafından gelen bir hava baskınında Salih Yüzbaşı sayesinde kurtulan “Küçük Gazi Fuat”, yüzbaşı ve hemşirenin arasındaki ölümsüz sevdanın da şahidi olacaktır...

*

Türk sinemasında Çanakkale Savaşı konulu filmler

Son Umut

Avusturalyalı bir çiftçi olan Connor, üç oğlunu da Çanakkale Savaşı'na göndermiştir. Çanakkale Savaşı'nın ardından Türkiye'ye gelen Connor'ın tek hedefi uzun süredir haber alamadığı oğullarının izini bulabilmektir. Connor'ın İstanbul'da başlayıp Çanakkale'ye ve oradan da ülkenin çeşitli yerlerine uzanan bu arayış yolculuğunda en büyük destekçileri Türk subayları Hasan ve Cemal olacaktır.


Yönetmenliğini ünlü oyuncu Russell Crowe’un üstlendiği filmin senaryosu Andrew Anastasios ve Andrew Knight ikilisine ait. Filmin oyuncu kadrosunda Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney ve Isabel Lucas gibi isimlerin yanı sıra Türkiye'den de Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan yer alıyor.

*

Türk sinemasında Çanakkale Savaşı konulu filmler

Türk İşi Dondurma

Turkish'i Dondurma, Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu ediyor. Avustralya’da yaşayan iki Türk, geçimlerini devecilik ve el arabası ile dondurma satarak sağlar. 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale’ye cepheye gitmeye karar verir. Ancak, yetkililer onların adadan çıkmalarına izin vermez. Bu sırada Avustralya’da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya başlanır. İngilizler’in Avustralya’da asker devşirmek için broşür dağıttığını öğrenen iki Türk, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da vermeye karar verir.

Yönetmen koltuğunda Ayla filminin yönetmenliğini üstlenen Can Ulkay’ın oturduğu Turkish'i Dondurma’nın senaryosunu Gürkan Tanyaş kaleme alıyor. Başrollerinde Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Ali Atay'ın bulunduğunu gerçek bir öyküden uyarlanan filmin kadrosunda Will Thorp, Marleen Mathews, Tristan Alexander ve James Farley gibi isimler yer alıyor.

NTV
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:57.