IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Sınavlar ve Hazırlık Sınavları hakkında tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Mayıs 2021, 09:25   #1
Standart 2021 DGS başvuruları ne zaman yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı'na katılmak isteyen adaylar için geri sayım başladı. DGS başvuruları ne zaman, DGS başvuru ücreti ne kadar soruları öğrencilerin en çok araştırdığı sorulardan oldu. Peki DGS başvuruları ne zaman?

2021 DGS başvuruları ne zaman yapılacak?

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN, DGS SINAVI NE ZAMAN?
Dikey Geçiş Sınavı yani DGS 2021 yılı başvuru işlemleri 21 Mayıs 2021 ve 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak. DGS başvuru işlemleri her sene olduğu gibi bu sene de ÖSYM'nin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresi üzerinden alınacak. DGS sınavı sonuçları ise 13 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru ücreti miktarı 2021 senesi için henüz açıklanmadı. Yayımlanacak olan DGS başvuru kılavuzunun içerisinde ücretin de açıklanması bekleniyor.

DGS SINAV BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Geçtiğimiz yıl DGS 2020 kılavuzunda bulunan başvuru şartları şöyleydi:

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranmaktadır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilmektedirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı ya da merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılmaktadır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan ya da alacak olanlar DGS’ye başvuramamaktadırlar.


Alıntı.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:41.