IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2021, 10:23   #1
Standart Endustriyel Zemin Kaplama Malzemeleri Hangileridir?

Endustriyel zemin kaplamalarinda beton cok fazla secenek sunan bir malzemedir. Bunun yaninda piyasada cok sayida endustriyel zemin kaplamasi secenegi vardir. Bir isyerinin zemin kaplamasi icin dogru malzeme secimi mulk sahibine para ve zaman kazandirabilirken ayni zamanda uzun omurlu olmasi gibi daha bircok avantajlar sunabilir. Cogu zaman, endustriyel zemin kaplamasindaki secimler kisisel tercihle iliskilidir, fakat bazi malzeme secenekleri digerlerine gore daha pratik olabilir.
Endustriyel Zemin Kaplama Malzemeleri Hangileridir?Bir isyeri hayalini gerceklestirmek veya bir toplu alan acmak icin ticari bir mulkun kiralanmasini dusunuyorsa, muhtemelen ic tasarim surecinin tum acilarinin dusunulmesi gerekir. Bir evin aksine, ticari veya endustriyel bir alan belirli zorluklara ve kisitlamalara uymak zorundadir. Ticari alanlar ozellikle doseme soz konusu oldugunda genellikle evlerden daha yuksek trafige maruz kalirlar. Bu nedenle, endustriyel bir zemin kaplama malzemesi secimine iliskin referanslar, buyuk olcude dayanikliliga ve ayrica asinma ve yipranmadan geri donmeye dayanmaktadir.


Peki, piyasadaki en iyi endustriyel zemin kaplama malzemeleri hangileridir? Bu yazida zemin kaplamalarinda islevsel olarak ayakta dururken hem ic dekora uyacak bilincli bir karar verebilmeye yardimci olacak fikirler bulunmaktadir.

Beton Kaplama
Endustriyel beton, ticari alanlar soz konusu oldugunda yaygin olarak benimsenen bir secenektir. Bu, cok yonlulugunun ve dayanikliliginin bir sonucudur. Beton genellikle yol yapiminda kullanilsa da, son zamanlarda ticari ic mekanlarda trend olmaya basladi. Son yillarda kafeler, magazalar, restoranlar ve kuafor gibi cesitli ticari mekanlar minimalist beton estetigi benimsemistir. Beton, mukemmel bir basinc esigine sahip yogun dayanikliligi ile bilinir.


Endustriyel beton zeminler icin secenekler ya zemin uzerine insa edilmesinden ya da metal zemin kaplamasi uzerine asilmasindan olusur. Cilali beton, depolar, restoranlar ve buyuk magazalar icin populer bir secenektir. Aralarindan secim yapabilecek cesitli cilali beton yuzeyler vardir ve bu yuzden en modern ic mekanlara bile girmektedir.
Endustriyel beton zemin, dunya capinda en yaygin kullanilan beton zemin cozumudur. Genellikle yol yapiminda, cok katli otoparklar ve yuruyus yollari tasarlarken kullanilir. Son derece dayanikli oldugu ve surekli basinca dayanabildigi bilinmektedir. Endustriyel beton zeminler ya zemin uzerine insa edilebilir ya da askiya alinabilir. Asma dosemeler tipik olarak, yapisal celik ile desteklenen oluklu sac metal olan metal zemin kaplamasi uzerine insa edilir.



Cilali Beton Doseme
Akilli gorunumu ve olaganustu dayanikliligi ile taninan cilali beton zeminlerin popularitesi artiyor. Bu doseme genellikle sanat galerilerinde, restoranlarda ve diger ticari mulklerde gorulur. Bununla birlikte, cok yonlulugu ve tasarim secenekleri nedeniyle (asit boyama gibi), artik konutlarda kullanilmaktadir. Dayanikliligi ve akilli kaplamasiyla cilali beton doseme, hali ve parke gibi diger doseme seceneklerine cok populer bir alternatif haline gelmektedir.


Tas Ocagi Karo Kaplama
Fayanslar doseme acisindan oldukca cok yonludur ve tas ocagi karolarinin ticari ve endustriyel ortamlarda dayandigi kanitlanmistir. Ozellikle endustriyel mutfaklar icin gecerli olan tas ocagi karolari, surekli kir ve yag birikiminin yani sira yaya trafigi icin mukemmel bir secimdir. Tas ocagi karosu, sert ateslenmis kilden yapilir ve porselen karo ile ayni faydalari sunarken cok daha ucuzdur.
Fayans bakimi, bu malzemenin temizlenmesi ve dayanikliligi kolay oldugundan cok kolaydir. Fayans soz konusu oldugunda dahil edilmesi gereken cok onemli bir not, kurulumun anahtar olmasidir. Fayanslar, dogru bir sekilde kurulursa, olaganustu bir sekilde daha uzun sure dayanir, bu nedenle, tas ocagi fayans rotasina gitmeyi seciyorsa, bir profesyonelle calismayi dusunulmelidir.

Epoksi

Epoksi zemin, uygun maliyetli bir secenek oldugu icin endustriyel ve ticari zemin kaplama malzemeleri soz konusu oldugunda denenmis ve dogrudur. Saglamlik ve estetik duyarliligin dogru dengesine sahiptir, kaygan olmayan puruzsuz bir yuzeye sahiptir, bu da fabrikalarda, depolarda, perakende alanlarinda ve restoranlarda kullanilabilecegi anlamina gelir. Dahasi, epoksi zeminler gozeneksizdir, yani kir ve kuf yuzeye nufuz edemez ve bu da bu malzemenin popularitesine katkida bulunur.
Karolarda oldugu gibi, epoksi dosemenin kurulum sureci, ne kadar iyi performans gosterdiginin en onemli unsurudur. Bu nedenle, epoksi seciliyorsa, bunlari takmasi icin bir profesyonel bir usta tercih edilmesi tavsiye edilir.Endustriyel Zemin Kaplama Malzemeleri Hangileridir?
Endustriyel isyerleri icin bir baska populer secenek olan epoksi zemin kaplamasi, dayanikliligi ve cok yonlulugu nedeniyle yaygin olarak tercih edilmektedir. Epoksi zemin kaplamasi, epoksi zemin kaplamasindan farklidir, cunku epoksi zemin kaplamasi, tek bir katmanin aksine bir dizi guclu epoksiden yapilmistir. Bu, surekli ve yogun trafige dayanabilecegi anlamina gelir. Temizlemesi ve bakimi da kolaydir, bu da onu tum ozellikler icin ideal kilar.


Kaucuk
Kaucuk, insanlarin uzun sure ayakta kalabilecegi ortamlar icin konforun yani sira guvenlik de sunan endustriyel bir zemin kaplama secenegidir. Diger bircok endustriyel zemin kaplama malzemesinin aksine kaucuk, betonu temel olarak kullanmaz. Ancak kaymaya, atese ve suya dayanikli kalir. Kaucuk dosemenin lekelenmeye duyarli olabilecegini ve bu nedenle diger bazi seceneklerden cok daha fazla bakima ihtiyac duymaktadir. Ayrica kaucuk, en pahali malzemelerden biri olabilir, ancak dayanikli bir secenektir.
Kaucuk zemin kaplamasi, diger endustriyel doseme seceneklerinden farkli olarak, olusturulmasinda beton kullanmaz. Kaucuk zemin kaplamasi, rahat ve uyarlanabilir yuzeyi nedeniyle yaygin olarak kullanilmaktadir. Cok yonlulugu, cogu mulk icin uygun bir doseme secenegi oldugu anlamina gelir. Ayni zamanda kaymaya, atese ve suya dayaniklidir. Bununla birlikte, cogu beton doseme seceneginin aksine, kaucuk paspas genellikle daha fazla bakim ve temizlik gerektirir. Ayrica beton kadar yipranmaz.


VinilEndustriyel Zemin Kaplama Malzemeleri Hangileridir?
Vinil, olcegin daha ucuz ucunda olan, seri uretilen endustriyel bir zemin malzemesidir. Vinil doseme sadece ucuz olmakla kalmaz, ayni zamanda kurulumu ve bakimi da oldukca kolaydir. Kaucuk gibi vinil doseme de ayakaltinda rahattir, bu nedenle perakende alanlari, kafeler ve restoranlar gibi ticari ortamlar icin mukemmel bir secenektir.
Bazi baskili vinil turleri zamanla asinabilir ve bu gozle gorulur hasarla, zemin kaplamasinin yuzeyini degistirmeden basa cikmak zor olabilir. Buna karsilik, saglam vinil ve vinil kompozit asinma ile solmaz. Bu nedenle, endustriyel alanda yogun yaya trafigi yogunsa, ikinci seceneklerden biriyle secilmesi tavsiye edilir.
Vinil doseme, su anda dunya capinda toplu olarak uretilen oldukca yeni bir doseme turudur. Inanilmaz derecede uygun maliyetli oldugu icin, butcesi kisitli olanlar icin harika bir secenektir. Ayni zamanda kaymaz, bakimi cok kolay ve rahattir.



Ticari Beton
Ticari beton geleneksel olarak restoranlar, magazalar ve depolar gibi ticari mulkleri siralamak icin kullanilir. Oldukca ozellestirilebilir olan, az bakim gerektiren ve dayanikli bir yuzeydir. Ticari beton zemin kaplamasi (cogu durumda) kaymaya dayanikli agrega icerecektir ve ayrica cikartmalar veya asit boyama gibi belirli tasarim ogelerini ozellestirme de tercih edilebilir.

Konut ve Yerli Beton Zemin Kaplama

Konut ve ev tipi beton doseme (RADC) herhangi bir ev veya konut mulkune monte edilebilir. Duz beton ve renkli betondan, zemin ve gorunur agregali betona kadar, RADC her tur mulk icin guclu bir secimdir.
Ozetle; sahip olunan bir mulk icin endustriyel zemin tipinin secilmesi, bir dizi faktore, pratiklige, maliyete ve en onemlisi gorunumune baglidir.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:10.