IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2024, 22:42   #1
dae
Gothicum Est Pulchrum
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bir üstad Mike Oldfield

Bugün eski albümlerini tekrar dinlerken aklıma geldi. bi girip sitesine ne var ne yok diye bakayım dedim. demez olaydım.. adam müziği bırakmış..
2017 tarihli return to ommadawn albümünün aslında profesyonel kariyerinin son özgün albümü olduğunu, artık yeni müzik üretmeyeceğini ve müziği 5 yıl önce bırakmış olduğunu yakın zaman önce duyurulan tubular bells albümünün 50. yıldönümü özel baskısının dipnotlarından öğrenmiş oldum ve çok şaşırdım..

oysa ki bu özel baskı, ne ironidir ki, sevenlerinin duyduklarında kalp atış ritimlerini değiştirecek bir tubular bells 4 müjdesinin 8 dakikalık demo çalışmasını da içermekte. ama malesef bu yeni albüm hevesi mutlu sona ulaşmamış ve oldfield projeyi iptal etmiş. bize kalan ise 50. yıl özel sürümü etiketiyle zaten önceden tekrar tekrar piyasaya sürülmüş olan yine aynı tubular bells albümü, 2012 londra olimpiyatları açılışındaki in dulci jubilo performansı, tubular beats remiksi ve serinin doğmayacak olan 4. albümüne özel çalışılmış bu 8 dakikalık son beste.

dünya çapında özgün bir dinleyici kitlesi olan bir müzisyen, yaşı kaç olursa olsun (ki, kendisi henüz 69 yaşında), müzik üretmeme kararını niye verir ki ? kaldı ki, geçtiğimiz sene içinde hayata veda eden iki dev isim, klaus schulze ve vangelis 80'li yaşlara merdiven dayadıkları halde son anlarına kadar profesyonel müzik ile uğraşmaya devam etmişlerdi.

kanımca bu sorunun tek bir yanıtı olabilir (ki, umarım öyle değildir), o da muhtemel sağlık sorunları. yoksa hiçbir müzisyen aktif yaşamı son bulmadıkça müziği bırakmaz.

mainstream kaygılardan arınmış bir şekilde uzak dünyanın şarkılarını yapan bu dev isimler maalesef teker teker sahneyi terk ediyor. froese, schulze, vangelis artık aramızda değil. jarre, kitaro ve arkenstone 70'lerine ulaştılar, üretimleri azaldı. ve şimdi de oldfield yeni müzik üretmeyi bıraktığını açıkladı.

arthur c. clarke'ın the songs of distant earth romanından ilham alarak 1994 yılında bestelediği aynı isimli oldfield albümüne clarke 'welcome back into space, mike: there's still lots of room out here' dipnotunu düşmüştü. gerçekten de oralarda hâlâ keşfedilmeyi bekleyen pek çok şey var. umarım yakın bir gelecekte mike oldfield bu kararından geri döner ve keşiflerine devam eder.
üzme bizi mike .^^
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:50.