IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2021, 01:30   #1
Banlı Üye
Siyahizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Exclamation Önemli Seo Analizi

İç SEO Analizi

OpenGraph eklenmesi,
İsteklerin önceden yüklenmesi,
Olabildiğince dışardan kaynak çekilmemesi,
Bilgi sayfalarına açıklama girilmesi,
JS sorgu sayısının düşürülmesi,
Web yazı tipi yüklemesi iyileştirilmesi,
Anahtar kelimenin meta etiketlerde geçirilmesi,
Anahtar kelimelerin başlıklarda,içeriklerde geçirilmesi,
Mevcut görsellerin mutlaka optimize edilmesi
Dosyalara width height bilgilerinin girilmesi,
Yüksek boyutlu görsellerin yüklenmemesi,
Görsellerin yüklenmeden önce optimize edilmesi,
Önbellekleme sisteminin daha sağlıklı hale getirilmesi,
Rich Snippets ayarlarının iyileştirilmesi,

Arama motorları üzerinden elde edilen hitlerin çoğu alt sayfalardan gelmektedir. Dolayısıyla güçlü alt sayfalar oluşturarak her makaleyi kendi ilgili aramasında üst sıralara çıkarmak, hit elde etmek konusunda büyük bir avantaj sağlamaktadır. Siteler için kullanılan site içi ve site dışı SEO yöntemleri alt sayfalarda yer alan makaleler için de geçerlidir. Ancak uygulamada çeşitli farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklarla birlikte, oluşturulan içeriklerin SEOya uyumlu hale getirilmesi konusunda bilgiler vereceğiz.

Özgün İçerik

Makalenin SEOya uyumunda en öncelikli kriter özgün içeriktir. Özgün olmayan içerikler çoğu zaman çok gerilerde yer alır ve asıllarını geçemezler. Makalenin özgün olması, sadece içerik ile değil, kullanılan diğer materyallerle de ele alınmalıdır. Kullanılan etiketlerin, başlığın ve resimlerin de özgünlüğü SEO da büyük katkı sağlar. Resimlerin özgünlüğünden kasıt, resimin ismi ve alt etiketlerinin özgünlüğüdür.

Konuda Bütünlük

Makale, içerisinde kullanılan materyallerle uyumlu ve bir bütünlük arz edecek şekilde seçilmeli ve kullanılmalıdır. Kullanılan etiketlerin, meta açıklamaların ve en önemlisi konu başlığının makale ile doğrudan alakası olması gerekir. Bu benzerliği sağlamak üzere, oluşturulan makalenin anahtar kelime yoğunluğu analiz edilmeli, en çok kullanılan Tek, 2 Kelime ve 3 Kelime grupları ele alınarak, bu kelime öbeklerine göre etiket ve metalar belirlenmelidir.

İçerik Önem Sırası

Arama motorları siteleri soldan sağa ve yukarıdan aşağıya doğru tarar. Bu tarama şekli, insanların en alışık olduğu okuma ve göz gezdirme şeklidir. Bir kitabın soldan sağa ve sırasıyla aşağı doğru okuduğunu düşünecek olursak sitenin tasarımı ve makale yazımları da buna göre yapılmalıdır. Makale içerisinde kullanılan ilgili anahtar kelimeler olabildiğince makalenin üstünde yer almalı, hatta pek çok kaynakta ilk 100 kelime içerisinde geçen anahtar kelimeler Google’da büyük fayda sağlamaktadır. Bu sebeple konu anlatımında, konuya küçük bir giriş yaparak konunun ne hakkında olduğu anlatılmalı daha sonra gelişme bölümünde konunun tüm detayları önem sırasına göre aşağıya doğru açıklanmalıdır.

Heading Etiketleri

Heading etiketleri (h1, h2 vs.) sayfa içerisindeki ana ve alt başlıkların kategorize edilmesi konusunda oldukça etkilidir. Biliyoruz ki her sayfada mutlaka 1 adet h1 yer almalıdır. Bu o makalenin başlığı olmalıdır. Bundan sonra konu ile ilgili yer alacak diğer başlıklar h1 etiketleri arasında yer almalıdır. Bu etiketlerdeki rakam büyükdükçe Google gözündeki değeri de azalmakta bu sebeple bunların düzgün hiyerarşi ile küçükten büyüğe doğru sıralanması gerekmektedir. Örnek olarak;

<h1>Oyun</h1>
<h2>Araba Oyunu</h2>
<h3>Yarış Arabası Oyunu</h3>
<h4>Kırmızı Yarış Arabası Oyunu</h4>
<h4>Yeşil Yarış Arabası Oyunu</h4>

İmla ve Vurgulama
Makale içerisinde yapılan karakter ve harf hataları arama motorları tarafından kolayca tespit edilerek, o makale ve site üzerinde olumsuz bir durum olarak görülmesine sebep olmaktadır. Makalelerde düzgün Türkçe kullanılmalı ve imla kurallarına dikkat edilmelidir.
Yazılar içerisinde önemli kelimeleri vurgulamak için kalın, italik ve altı çizgili yapmak gerekmektedir. Bu şekilde ilgili kelimelerde o makalenin daha üst sıralara çıkması kolaylaşır. Bunun sebebi, ziyaretçiler makaleyi okurken renkli ve vurgulu kelimeleri daha önce algılarlar. Bu kelimeler sayesinde ziyaretçi makalenin konusu hakkındaki ilk izlenimlerini de edinmiş olur.



Anahtar Kelime Yoğunluğu

Yazı içerisinde kullanılan kelimelerin analizini yaparak, anahtar kelime yoğunluğunu optimize etmek gerekmektedir. Bir makale içerisinde kelimeler toplam içeriğe oranla % 5 – 6 yoğunluğu geçmemelidir. Bu rakamı geçecek
sayıda kullanılan kelimeler spam riski taşımaktadır. Bu da sitenin ileride filtreye girmesine sebep olabilir. Aynı zamanda bu değerin çok altında kalan önemli kelimelerde makalenin yükselmesi de zorlaşmaktadır. Bu sebeple bu yoğunluğu ayarlamakta fayda vardır.

Site İçi Linkleme

Site içi linkleme en önemli konulardan biridir. Sitede geçmişi uzun ve kaliteli SEO yapısına sahip sayfalardan yeni yazdığınız sayfalara link vermeniz, yeni makalenizin hızlıca yükselmesini sağlayabilmektedir. Bu sebeple ilgili anahtar kelimelere göre makaleleri linklemek gerekmektedir. Örneğin sadece sandbox konusundan bahseden bir yazıya, sadece bir kez kullandığım bir yazıdan link vermek gerekir. Bunun dışında yazıda kullanılan resimlere link vererek, yazıdaki diğer linklere verilen önemin azalmasını sağlamayın.

Doğru bildiğiniz yanlışlar yanlış bildiginiz doğrular bunlardır elimden geldigi kadar yadımcı olmaya çalıştım.
 
Alt 24 Aralık 2021, 13:44   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Konu paylaşımı için teşekkür ederiz.

________________

~ E & B ~
 
Alt 24 Aralık 2021, 13:46   #3
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler.

________________

120
 
Alt 25 Aralık 2021, 00:30   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

paylasim icin tesekkürler

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 11 Şubat 2022, 07:52   #5
Standart

Paylaşım için teşekkür ederiz, emeğine sağlık

 
Alt 11 Şubat 2022, 13:02   #6
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler, emeğinize sağlık.

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 29 Aralık 2022, 22:44   #7
Standart

Serkan hocam zamaninda yapmış olduğun açıklama herşeyi gösteriyor emeğine sağlık.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:51.