IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

7Beğeni(ler)
  • 2 Post By Artist
  • 1 Post By oMeN
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By Sim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2021, 10:59   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Google Görsellerde Üst Sıralara Nasıl Çıkılır?

Google Görsellerde Üst Sıralara Nasıl Çıkılır?

Google'da yapılan aramaların üçte biri görsel bulmak için yapılmaktadır. Bu yüzden görseller SEO açısından hafife alınacak bir unsur değildir. Eskiden Google, görselin üzerine tıkladığımızda bizi görselin bulunduğu sayfaya yönlendirirdi. Şimdi ise görselin büyük halini gösterip kullanıcının asıl amacına ulaşmasını sağlıyor. Tabii bu durum kafalarda "Görseller için SEO uygulanmak aslında çok gerekli değil" algısını yaratıyor. O zaman hangi noktada ve neden görseller için SEO çalışması yapmak faydalıdır?

Google Görseller İçin SEO Gerekli Mi?

Görsel olarak satılan mallar ve hizmetler: Kullanıcılar bazen bulmak istedikleri ürün ve servisi görseller üzerinden aratmayı tercih ederler. Mesela bir kullanıcı arama motoruna "mutfak dolabı modelleri" yazabilir ve tek tek her sitedeki modelleri incelemektense Google Görseller'de çıkan ve hoşuna giden modelin sağ tarafında yer alan linke tıklayarak siteye yönlenmek isteyebilir. Bu durum otelcilik, mimarlık, dekorasyon, moda gibi birçok sektörde sayfaya ziyaretçi kazandırabilir hatta dönüşüm oranını bile arttırabilir.

Link kazandıracak her türlü veri: Hazırladığınız grafiklerin ya da fotoğrafını çektiğiniz etkinlerin, başkaları tarafından paylaşılıp size link vermesini sağlamak, sizi görsellerde ilk sıraya çıkarmak açısından faydalı olacaktır. Böylece ön plana çıkarsınız ve diğer kullanıcılar sizin görsellerinizi kullandıklarında trafiğinizi arttırma fırsatı elde edersiniz.

Lisanslı görsel içerik: Bu kısım görsel satarak gelir elde edenleri ilgilendiriyor. Google Görsel araması, fotoğrafçı ya da tasarımcı olanlar için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirebilmek için üst sıralarda olmalısınız.

Google Resimli Aramada Görsellerin Orijinal Olması Şart Mı?

Cevap hayır. Satın aldığınız lisanslı görselleri ya da indirdiğiniz hazır görselleri de SEO stratejinizde kullanabilirsiniz. Web sitelerinin aksine görsellerde duplicate denen kopya durumu yoktur. Hatta çoğu zaman üst sıralarda olan görsel, orijinal değildir. Daha iyi bir SEO çalışması olan site, görselin asıl sahibi olan web sitesini görsel sıralamasında geçebilir. Fakat gözden kaçırmamanız gereken bir konu var: bazı görselleri kullanırken kaynak göstermeniz gerekebilir.

Web Sitem İçin Google Görsel SEO'sunun Gerekli Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Bazen Google'da arama yaptığınızda arama sonuçları sayfasında, linklerden önce görsellerin bulunduğu bir kısım çıkar. Eğer kullanıcılar belli bir kelimeyi arattıklarında genellikle görsellere gidiyorlarsa, Google kullanıcıların işini kolaylaştırmak için bu görselleri bir paket şeklinde sıkıştırıp bu alana yerleştirir. Yani sizin de hedeflediğiniz anahtar kelime sonuçlarında bu görsel paketinden varsa bu alanda yerinizi almak tıklanma oranınızı çok büyük ihtimalle arttıracaktır. Bunun için de görsel aramalarında optimizasyon için çaba sarf etmelisiniz.

Görsel Aramalarında Optimizasyon Nasıl Yapılır?

Tüm bunları okuduktan sonra eğer görsel optimizasyonu yapmaya karar verdiyseniz, artık asıl aşamaya geçebiliriz. SEO'nun bu kısmı, normalde yaptığımız web optimizasyonundan bir tık daha basittir. Bu alanada uygulayabileceğiniz birçok yöntem bulunuyor. Tavsiyemiz elinizden geldiğince bu yöntemlerin çoğunu hatta hepsini denemenizdir.

Görselin dosya adı
Alternatif metin


Görselin daha erişilebilir olması için alternatif metin kısmına kullandığınız anahtar kelimeyi yazabilirsiniz.

Altyazı

Sayfanızdaki görselin altında yazan bilgide anahtar kelime olması SEO açısından, alternatif metinden daha önemlidir.

Etrafındaki içerikler

Tabii ki görsel, bulunduğu sayfanın içeriğine de bağlıdır. İçerik ve görsel uyumu ve aynı zamanda kaliteli içerik, görsel optimizasyonunda işinize yarayacaktır.

Sayfa başlığı

Tıpkı web sitelerinde olduğu gibi burada da sayfanın başlığı önemlidir.

Sayfa URL'i

Bir URL'de çok sayıda görsel bulunması sıralama açısından sizi kötü etkiler. Bu yüzden 1-4 adet arası görseli bir URL içerisine koymanız daha iyi olacaktır.

Görsel etkileşimi ve popülerliği

Google, görselleri web linklerine oranla çok daha hızlı bir şekilde yukarıya çıkarabilir. Diyelim ki kullanıcılar genellikle 12. sıradaki görsele tıklıyor, bu durumda Google'ın bu görseli kısa sürede üst sıraya çıkarma olasılığı çok yüksek. Bu sebeple yüksek kalitede ve ilginç görseller koyup kullanıcıların o görsele tıklamasını sağlamalısınız.

Görsel ölçüleri

Fark etmişsinizdir ki Google garip ölçütlerde görsellere çok fazla yer vermiyor. Çok dikey ya da çok yatay görsellerin üst sıralara çıkma şansı pek yok.

Görsel boyutu

Değişik ölçülerin yanı sıra Google, küçük boyutları da sevmez. Çoğunlukla devasa boyuttaki görselleri göstermeye çalışıp kullanıcının yararına hareket eder.

Görselin doğruluğu

Sonunda Google, en önemli noktaya dikkat etmeye başladı. Bu da kelime ve görsel arasındaki uyumun olması gerektiği anlamına geliyor. Yani "mezuniyet elbisesi" kelimesinde bir koala resminin yükselmesi artık çok mümkün değil.

Alıntı..
________________

Google Görsellerde Üst Sıralara Nasıl Çıkılır?
 
Alt 10 Haziran 2021, 17:30   #2
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Faydalı bir konu, paylaşım için tşkler kardeş

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 10 Haziran 2021, 18:13   #3
Standart

emegine saglik

________________

No MoRe DramA
 
Alt 10 Haziran 2021, 18:30   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık paylaşım için teşekkür ederiz

________________

~ E & B ~
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:12   #5
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Anlamlı bir konu olmuş emeğine sağlık

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:14   #6
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

paylasim icin tesekkürler

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:07.